Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrail medyası Trump ve Netenyahu’yu yerden yere vurdu!.
Yenilgiyi hazmedemeyen ABD atıp tutmaya devam ediyor..
Katiller ordusu İsrail Lübnan’da katliam yapıyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD İran ateşkessi ile ilgili açıklama..
Tehditler savuran Trump neden dansöz gibi kıvırdı!.
İran’dan Trump’a “Kumarbaz Kaybetti” manşeti!.
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
İran’dan ateşkes sonrası zafer açıklaması..
Ateşkes anlaşmasının ardından altın, gümüş ve bitcoinde hızlı yükselişler başladı..
Ateşkes anlaşmasından sonra petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı..
İran: ABD’yi 10 maddelik planı kabul etmeye zorlayarak tarihi bir zafer elde ettik..
Ateşkesin ardından Hürmüz Boğazı tekrar geçişlere açılıyor..
ABD ile İran arasında iki haftalık ateşkes..
İsrailli Kuduz Köpek Türk dizisinin yıldızını hedef aldı..
Ünlü teknik adam Lucescu hayatını kaybetti..
İranlı kadınlar ABD saldırısına karşı nöbette..
ABD Başkanı Trump: İRAN MEDENİYETİ BU GECE YOK OLACAK!.
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğuna saldıranların kimlikleri belli oldu..
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu‘na silahlı saldırı!.
CHP’li Üsküdar Belediyesinde ele geçirilen valizler dolusu rüşvet paraları ifşa oldu..
Üsküdar Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Yunanistan’dan Kahpe İsrail’e 750 milyon dolarlık silah satışı!.
Netenyahu Trump’ı ateşkes yapmaması için Epstein üzerinden tehdit etmeye devam ediyor!.
CHP’nin ara seçim çakallığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan veto!.
Trump İran’ın elinden kaçıp kurtulmanın yollarını arıyor..
MHP İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığını feshetti!.
Bu geçe akaryakıta gelecek olan zamlar iptal edildi..
CHP’deki skandalları eleştiren Yılmaz Özdil Sözcü TV’den kovuldu!.
İsrail medyası enkaz görüntülerini artık saklayamıyor..
İran ile ABD arasında iki aşamalı ateşkes müzakereleri başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TSK envanterine giren yeni silahlar denendi!.

TSK envanterine giren yeni silahlar denendi!.
10.02.2021
A+
A-

Kars’ta 1 Şubat’ta başlayan TSK’nın ‘Kış 2021 Tatbikatı’ devam ediyor. 9’uncu Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nca Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Tatbikat Alanı’nda sürdürülen tatbikata, Azerbaycan’ın silahlı kuvvetlerinden çeşitli seviyelerdeki birliklerinden gelen 66 askerin bulunduğu 1268 kişilik personel katıldı. Tatbikatta TSK’nın envanterine giren modern silah ve araçlar da denendi. Birleşik ve müşterek harekatın yapılması konusunda iş birliği ve koordinasyonu sağlamanın, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemenin, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırarak ateş ve manevranın senkronizasyonunu geliştirmenin amaçlandığı tatbikatta ayrıca kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesini geliştirmek, beka kabiliyetini artırmak ve komuta kontrol sistemlerinin kış şartlarında işletilmesini sağlamak hedeflendi.

‘Kış 2021 Tatbikatı’nda üzerinden aşma faaliyeti, kayaklı taarruz, hava hücum harekatı, tank hendeğinden ve mayın tarlasından geçiş, ateş desteği, havadan ikmal faaliyeti, havadan helikopter, karadan ise ambulans ve kar üstü araçla yaralı tahliye edilmesi de gerçekleştirildi.

BASIN MENSUPLARI TATBİKAT ALANINDA

Kars’ta devam eden tatbikatın bugünkü etkinlikleri, basın mensuplarına açıldı. Azerbaycan askerlerinin de bulunması nedeniyle Azerbaycan basını tatbikata büyük ilgi gösterdi. Basın mensuplarına tatbikatla ilgili brifing veren 9’uncu Kolordu Komutanlığı’nda görevli Albay Şafak Oğuz, TSK’nın planlı tatbikatlarından olan ‘Kış 2021’in 9’uncu Kolordu koordinatörlüğünde 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nca 12 Şubat’a kadar Akbaba atışı tatbikat alanında gerçekleştirileceğini bildirdi.

‘2010’DAN BU YANA TATBİKAT KARS BÖLGESİNDE’

Kış tatbikatlarının 1997’ye kadar sene yıl yapıldığı, 1997-1999 yıllarında yapılmadığının bilgisini veren Albay Oğuz, “2000 yılından itibaren 2 yılda bir, çift yıllarda 8’inci ve 9’uncu Kolordu Komutanlıkları tarafından dönüşümlü olarak icra edilmiştir. Tatbikat 2004 yılında 8’inci Kolordu Komutanlığı tarafından Ağrı bölgesinde, 2006 yılında 9’uncu Kolordu Komutanlığı tarafından Kars bölgesinde, 2008 yılında 8’inci kolordu tarafından Patnos, Ağrı bölgesinde, 2010 yılından bu zamana kadar da 9’uncu Kolordu Komutanlığı tarafından Kars bölgesinde icra edilmektedir” dedi.

TATBİKATIN AMACI

Tatbikatın amacı hakkında da bilgi veren Albay Şafak Oğuz, şöyle konuştu:

“Birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil, muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırmak, ateş ve manevranın senkronizasyonunu artırmak, birliklerin kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, ikmal, giyim ve bakım faaliyetleri gibi temel yollar üzerindeki eğitimlerini ve kabiliyetlerini geliştirmek, komuta kontrol sistemlerinin kış şartlarında işletilmesini sağlamaktır. Tatbikatımızın hedefleri ise ferdi ve toplu eğitimi geliştirmek, komutanlara birliklerini kış şartlarında sevk ve idare etme imkanı sağlamak. Tatbikatın başlangıcından sonuna kadar gerekli beka tedbirlerini uygulamak, birliklerin diğer birliklerin imkan ve kabiliyetlerini tanımalarını sağlamak. Hava kuvvetleri ile müşterek eğitimi pekiştirmek, idari ve lojistik faaliyetleri icra etmek, karargah subaylarının ve birlik komutanlarının durum muhakemesi yapması, emir ve rapor verme melekelerini geliştirmek. Her seviyede ateş ve manevraların koordineli olarak kullanılmasını pekiştirmek. Ateş desteğinin ateş destek koordinasyon merkezine kadar bütün faaliyetlerini planlamak, kritik lider ve personeli eğitmektir. Havadan atma harekatı icra etmek, envanterde mevcut olan, yeni giren veya savunma sanayisinde geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının kış şartlarında performansını denemek derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe konusundaki tecrübeli dost ve müttefik ülkelerle takdir usuller ve teçhizat konularında bilgi paylaşımında bulunmaktır. ‘Kış 2021 Tatbikatı’na Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli birlik ve unsurları katılmaktadır. Tatbikata ayrıca dost ve kardeş Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli birlik ve unsurları iştirak etmektedir. Tatbikatımıza bugün itibarıyla toplamda 1268 personel katılmakta, 190 değişik cinste araç ve 218 farklı cins ve çapta silah kullanılmaktadır. Tatbikatta ayrıca 8 kamu kuruluşu fiil olarak iştirak etmektedir.”

14’üncü Mekanize Tugay Komutanlığı’ndaki brifing sonrası basın mensupları, Cumhuriyet köyü mevkisindeki tatbikat alanına götürüldü. Burada komuta merkezini gezen gazetecilere, bugün yapılacak tatbikat hakkında bilgi verildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.