Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı!.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı!.
05.07.2023
A+
A-

Enflasyon haziran ayında düşüş seyrini sürdürdü. Enflasyon yıllık 38,21 ve aylık 3,9 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini paylaştı.

TÜFE mayıs ayında, yıllık yüzde 39,59 ve aylık ise yüzde 0,04 olmuştu.

TÜFE’deki değişim 2023 yılı Haziran ayında, bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

Bu verilerle birlikte emekliler için maaşlara enflasyon farkı zammı yüzde 19,77, memurlar için ise yüzde 17,77 oldu.

Son 18 ayın en düşük seviyesi

Enflasyon, haziranda yıllık bazda yüzde 38,21’e gerilerken, bu rakam son 18 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı

Enflasyon beklentisi

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistlere göre, haziran ayında TÜFE’nin yıllık yüzde 38,20 ve aylık yüzde 3,91 olması hesaplanıyordu.

Reuters’ın yaptığı enflasyon anketine göre ise TÜFE’nin yıllık bazda yüzde 39,5 ve aylık yüzde 4,84 olması bekleniyordu.

En az artış gösteren ana grup yüzde 14,76 ile konut oldu

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 14,76 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 67,22 ile lokanta ve oteller oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Haziran ayında, bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,21 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde11,13 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla, 20 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 6 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 117 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 46,63, aylık yüzde 3,45 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2023 yılı Haziran ayında, bir önceki aya göre yüzde 3,45, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 23,64, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,63 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,18 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.