Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tunceli’de öldürülen teröristlerin bilgileri açıklandı!.

Tunceli’de öldürülen teröristlerin bilgileri açıklandı!.
05.12.2021
A+
A-
İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, Tunceli’de etkisiz hale getirilen 9 teröristten turuncu ve gri listedeki 5’inin isimleri ve katıldıkları eylemler paylaşıldı.

“Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonları” kapsamında, Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince bir mağaraya yönelik operasyon düzenlenmişti.

9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRLDİ

Operasyon kapsamında 9 terörist öldürülmüştü. 9 teröristten 3’ünün turuncu, 2’sinin ise gri kategoride olduğu belirlenmişti.

İçişleri Bakanlığı, teröristlerin kimlikleri ve katıldıkları eylemler hakkında bilgi verdi.

TURUNCU VE GRİ KATEGORİDEKİ KİŞİLER TESPİT EDİLDİ

Bakanlık açıklamasında, teröristlerden birinin, Tunceli Ovacık kırsalında “sorumlu” seviyede faaliyet gösteren ve Terörden Arananlar Listesinde 1 milyon liraya kadar ödülle “turuncu” kategoride yer alan “Munzur” kod adlı Cihan Söylemez olduğu kaydedildi.

Uzun süredir Ovacık kırsalında faaliyet gösteren teröristin, başta yol kesme, araç yakma eylemleri olmak üzere, bölgede meydana gelen birçok terör eyleminin planlayıcısı olduğu ifade edilen açıklamada, teröristin ayrıca 26 Eylül 2015’te Tunceli kırsalında Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in şehit edilmesi eylemini gerçekleştirilen terörist grup içerisinde olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

ARALARINDA SÖZDE SORUMLULAR DA VAR

Açıklamada, aynı kategoride yer alan diğer iki teröristin ise Tunceli kırsalında örgütün sözde kadın sorumlusu “Veroz” kod adlı Çağla Yeleser ve Tunceli Hozat kırsalında “sorumlu” düzeyde faaliyet yürüten “Jinda Jin” kod adlı Mihriban Ata olduğunun belirlendiği kaydedildi.

BİRÇOK EYLEMİN PLANLAYICISI ÇIKTILAR

Etkisiz hale getirilen ve Terörden Arananlar Listesinde 500 bin liraya kadar ödülle “gri” kategoride yer alan diğer iki teröristin ise Tunceli Hozat ve Ovacık kırsalında faaliyet yürüten “Nuda Karker” kod adlı Güldane Karaer ve “Rojin Adıyaman” kod adlı Hasret Ülger olduğunun tespit edildiği anlatıldı.

Açıklamada, operasyonda etkisiz hale getirilen 9 teröristin, özellikle 2015-2016 yılları arasında Tunceli Ovacık ve Hozat ilçelerinde, yol kesme, araç yakma, kamu kurum kuruluşlarına ait binalar ile güvenlik güçlerine ait bina, tesis ve araçlara yönelik birçok terör eylemini gerçekleştirdiklerinin belirlendiği vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.