Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tunus’ta darbe girişimi…

Tunus’ta darbe girişimi…
23.05.2020
A+
A-

Fransız Le Monde Afrika, sitesinde Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) Tunus İçişleri Bakanı Lütfi Brahem ile birlikte bir hükümet darbesi planladığını yazdı.

Fransız Le Monde Afrika`da yer alan habere göre, BAE’nin üst seviyede istihbarat yetkilisi ile Tunus İçişleri Bakanı Lütfi Brahem`ın yakın geçmişte Cerbe adasında gizli bir görüşme yaptığı iddia edildi.

Haberde, Tunuslu istihbarat yetkilisinin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 29 Mayıs’taki çağrısı ile Libya ile ilgili Paris’te yapılan zirveden dönüş sırasında Lütfi Brahem ile ilk görüşmesini yaptığına işaret edildi.

Görüşmede BAE yetkilileri, Tunus’ta Başbakan Yusuf el Şahid’in devrilerek yerine devrik lider Zeynedin El Abidin’in Savunma Bakanının getirilmesi ve Tunus Devlet Başkanı Baji Caid’in devrilerek yerine devlet başkanı olarak da Kemal Morjane’nin getirilmesini öngören bir yol haritasında anlaştıkları kaydedildi.

Le Monde’nun haberinde Lütfi İbrahim’in iktidarda olan Nahta Partisinin kurucularından olup iki yıl önce bu partiden istifa ederek kendi partisi Önce Tunus partisinin kurucusu Rıza Bilhal olmak üzere çok sayıda Tunuslu politikacılara yakın olduğuna işaret edildi.

Rıza Bilhal’ın önce Tunus partisinin ülkede siyasi yapıyı yeniden oluşturmak için BAE’den mali destek aldığı iddia edildi.

BAE’nin önceki başkan Habib Burgiba’nın tecrit ettiği gibi iktidar partisi Nahta’yı siyasi hayattan silmeyi hedef aldığı kaydedilen haberde, ayrıca Cezayir ve Alman partilerinin darbe planını hükümet yetkililerine bildirdiği ifade edildi.

Site, Tunus İçişleri Bakanının görevden alınmasını BAE yetkilisi ile Cerbe adasında yaptığı görüşmeye dayandırdı.

YORUMLAR

  1. mahmut tunç dedi ki:

    emirlik ve suudi yonetimi degismedigi surece biz musluman ulkelere rahat yok. benim gozumde emirlik ve suudi israil ve amerikadan daha tehlikeli.