Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türk babadan Zelenski’ye çağrı:

Ukraynalı eşinin ülkesine götürdüğü kızını 2,5 yıldır göremeyen Türk baba İsmail Yüce, Ukrayna’da hukuk mücadelesini sürdürüyor. Çocuğunun Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Kiev’de görülen davanın üçüncü duruşması da ertelenen Yüce, mahkeme çıkışında DHA’ya konuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye seslenen acılı baba, “Sesimi duyun, lütfen bu hukuksuzluğa bir son verin” dedi.

Türk babadan Zelenski’ye çağrı:
31.07.2019
A+
A-

Ukraynalı eşinin ülkesine götürdüğü kızını 2,5 yıldır göremeyen Türk baba İsmail Yüce, Ukrayna’da hukuk mücadelesini sürdürüyor. Çocuğunun Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Kiev’de görülen davanın üçüncü duruşması da ertelenen Yüce, mahkeme çıkışında DHA’ya konuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye seslenen acılı baba, “Sesimi duyun, lütfen bu hukuksuzluğa bir son verin” dedi.

Antalya’da yaşayan İsmail Yüce (38), 2,5 yıldır kendisine gösterilmeyen 5 yaşındaki kızı Lorin’e ulaşabilmek için Türkiye ile Ukrayna arasında mekik dokumaya devam ediyor.

İsmail Yüce ve Ganna Yüce (35), 2011 yılında Antalya’da evlendi. Çiftin, Lorin ismini verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. Türk vatandaşı olan Ganna Yüce, üç yıl önce ailesini ziyaret etmek istediğini söyleyerek Ukrayna’ya gitti ve bir daha geri dönmedi.

Sarı bülten ile aranan kızını görebilmek için çırpınan İsmail Yüce, Kiev’deki mahkemede görülen davanın üçüncü duruşması da ertelenince adeta isyan etti.

2016’dan bu yana kızına kavuşabilmek umuduyla 20 kere Ukrayna’ya geldiğini söyleyen Yüce, “Ukrayna’da hukuk mücadelesi veriyoruz. Benim gibi onlarca, belki yüzlerce aynı durumda olan arkadaşlarım var. Çocuklarımız burada illegal olarak alıkonuluyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜNE BAKMA ŞANSIMIZ YOK”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin, “Odalarınıza benim değil çocuklarınızın fotoğraflarını asın ve karar verirken onların gözüne bakın” sözlerini hatırlatan acılı baba, “Sayın Zelenski göreve geldiğinde çok umutlanmıştık. Maalesef bizim, çocuklarımızın gözlerine bakma şansımız yok. Çünkü çocuklarımız onun ülkesinde yasal olmayan yollarla alıkonuluyor” diye konuştu.

Ukraynalı makamlara adalet çağrısını yineleyen Yüce, “Yaşadıklarımı anlatmak çok güç. Bin 500 kilometre uzaktan ne zorluklarla geliyorum, hanımefendi 1 kilometre öteden mahkemeye gelmiyor. Bu ertelenen üçüncü duruşma. Hâkim söz hakkı bile vermiyor. Çocuğum bana gösterilmiyor bile. Çocuğumdan daha önemli ne olabilir? Sayın Zelenski’nin bu hukuk rezaletini görmesi lazım” dedi.

“ÇOCUĞUN DURUMU BELİRSİZ”

Yüce’ye gönüllü danışmanlık hizmeti sunan hukuk danışmanı Evren Damyan ise, şunları söyledi:

“İsmail Yüce maddi sıkıntılardan dolayı kendine avukat tutamaz halde, mahkeme de karşı taraf gelmediği için sürekli erteleniyor. Türk vatandaşımız 2,5 yıldır çocuğunu göremiyor ve çocuğunun hangi koşullarda olduğunu bilmiyor. Çocuk hakkında aynı zamanda Adalet Bakanlığı’ndan çıkarılan sarı bülten belgesi var. Ukrayna makamları başvurularımıza kayıtsız kalıyor. Bu konuya iyi niyetli ve vicdanlı yaklaşılması gerekiyor. Bir sonraki duruşmada çocuğun Türkiye’ye geri gönderilmesiyle ilgili sonuç alınır diye düşünüyorum.”

TEK BİR ADRESTE 95 KİŞİ KAYITLI

Önceki duruşmada alınan karar üzerine inceleme yapan Çocuk Bakım Kurumu yetkilileri, çocuğun kayıtlı olduğu adreste 95 kişinin daha kaydının olduğunu, bu kişilerden 91’inin yasa dışı ikamet ettiğini tespit etti. Hâkim, duruşmayı 20 Eylül tarihine erteledi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.