Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yargı paketiyle ilk etapta 55 bin kişi cezaevlerinden tahliye oluyor..
Beklenen yargı paketi Meclis’e sunuldu..
13 il için şiddetli kar uyarısı!.
Derin Devlet yemek ziyafetinde bir araya geldi..
Vergi, harç ve cezalara yapılan zam oranı yüzde 25 oldu..
Ailenin böcek ilacından zehirlenerek öldüğü açıklandı!.
Şimde de Dörtlü Masa savsatası çıktı!.
CHP’li meclis üyesi Haydar Dümen’in köşküne çökmeye çalışınca yakayı ele verdi!.
Fatih Altaylı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı..
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türk, Fransız ve İngiliz askerleri Ukrayna’da barış gücü olacak..
İtalya’da kadın katillerine ömür boyu hapis cezası onaylandı..
Ara tatiller kalkıyor mu…
CHP’li Ali Mahir’in bitmek bilmeyen skandalları devam ediyor!.
Maduro’dan ABD’ye rest: Ülkemi ele geçiremeyecekler!.
Böcek ailesinin otopsi raporu savcılığa sürüldü..
Ukrayna’da ateşkes an meselesi..
Patronu İmamoğlu’ndan talimat alan Özel parti değişikliğe gidiyor..
Saadettin Saran’ın sahibi olduğu Tuttur’a soruşturma!.
İBB iddianamesi kabul edildi!. Ahtapotun Kolları ortaya çıktı!.
Putin’den Trump’un barış planına yeşil ışık..
Heyet ilk İmralı ziyaretini gerçekleştirdi..
Eski CHP’lilerden Özgür Özel’e “Partiyi Rüşvetçilerden Temizle” mektubu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmralı açıklaması..
Rusya’dan Yunanistan’a sert uyarı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Putin ile bir araya gelecek..
DEM Parti’den CHP’ye İmralı yanıtı..
Kahpe İsrail ateşkese rağmen 342 Gazzeliyi daha katletti!.
Kılıçdaroğlu CHP’yi yerden yere vurdu..
PKK Tamam da Peki CHP Silah Bırakacak mı!.
Kahpe İsrail Suriye topraklarını sessiz işgâl etmeye devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türk gemisine kanlı saldırıda flaş gelişme..

Türk gemisine kanlı saldırıda flaş gelişme..
28.01.2021
A+
A-

Gelen bir son dakika haberine göre; Liberya bayraklı İngiliz şirketine ait M/V Mozart adlı gemiye saldırarak 1 Azeri denizciyi öldürdükten sonra 15 Türk denizciyi kaçıran deniz haydutlarıyla ilk temas kuruldu.

Uluslararası denizcilik otoritelerinin dikkatini Gine Körfezi’ne çeken kanlı saldırının ardından gemi kaptanıyla birlikte toplam 15 Türkü fidye için kaçıran deniz haydutları, 5’inci gün şirketle irtibata geçti. Türk kamuoyunun da heyecanlı takip ettiği olayın üzerinden 5 gün geçtikten sonra kurulan irtibat deniz haydutlarının genel davranış biçimi olarak yorumlandı.

İngiltere merkezli uluslararası Borealis Denizcilik’in işletmesindeki M/V Mozart’ın mürettebatı için şirketin Almanya-Hamburg ofisini aradıkları öğrenilen deniz haydutlarının, tüm mürettebatın isimlerini söylediği ve hepsinin iyi olduğuna dair kanıt sundukları öğrenildi.

Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15’i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

BODEN DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMALAR

BODEN Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, CNN TÜRK canlı yayınında Türk gemicilerin sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Karsan, açıklamasında şunları söyledi;

(Çalışanların sağlık durumu)

Hepimize geçmiş olsun diliyorum. Bütün personelin sağlığının yerinde olduğuna dair direkt gemi kaptanıyla görüşme yapılarak ve tek tek daha sonra personelle görüşülerek teyidini aldık.

Şahsen ben görüşmedim. Ama sorumlu arkadaşlarımız 15 kişiyle tek tek görüştüler. Ve hepsinin sağlığın yerinde. Ben de bizzat dinledim bu görüşmeleri.

(Korsanlar talebi ne oldu?)

Öncelikle ilk haber verdiğimiz aileler oldu. Çünkü onların hakkıdır bu. Bizden herhangi bir şey talep etmedile. Çünkü biz İstanbul ofisiyiz. Teknik işlere bakan ofisiz. Geminin armatörü yurt dışındadır. Yabancı bayraklı bir gemidir. Biz geminin armatörüne yönlendirdik korsanları. Geminin armatörünün hazırlamış olduğu kriz ekibi onlarla görüşmeleri yürütecek artık.

Telefon numarası verdik ilgili kriz merkezine. Aramışlar. Onlar da bir kez daha tek tek personelle görüşerek teyidini almışlar. Hepsinin sağlığı yerinde şükürler olsun.

Bunun dışında bize görüşmelerle ilgili bize herhangi bir bilgi verilmedi ve verilmeyecek. Çok hassas bir konudur bu. Dolayısıyla ben dahil olmak üzere bu bilginin kimseye verilmeyeceğini kriz masası açıkça ifade etti.

(Bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek?)

Şirket olarak en hızlı çözüm için görüşmeleri uzman ekip gerçekleştiriyor. Bu konuda tecrübeli, daha önce bu konularda uzun süre bulunmuş ne gerekiyorsa, maddi manevi imkanı esirgemeden tek konsantre olduğumuz konu personelin sağ salim Türkiye’ye getirilmesi. Bununla ilgili maddi imkan her türlü şekilde şirket tarafından sağlanacağı bilgisini almış bulunuyoruz.

(milliyet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.