Site Rengi

HABER ÖZETİ
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türk Kızılay’ından, Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlere ilişkin açıklama..

Türk Kızılay’ından, Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlere ilişkin açıklama..
18.11.2021
A+
A-

Kınık, Türk Kızılay Edirne Şubesi’nde, şube temsilcileri ve Kızılay gönüllüleriyle bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında Kızılay’ın 153 yıldır aynı ilke ve değerlerle hareket ettiğini belirten Kınık, “İnsanın onurunu korumak, onun ıstırabını dindirmek, ona destek olmak ve layık olduğu hayatı yaşayabilmesi için destek vermek amacındayız. Bütün bu gayretleri yürütürken devletimize destek olmak, milletimize hizmet etmek için ayakta duran büyük bir merhamet çınarıdır Kızılay.” dedi.

Kınık, 2020 yılında Edirne’de yaşanan düzensiz göç hareketinde Türk Kızılay’ın önemli görevler yaptığını ifade etti.

Türk Kızılay’ın göçmenlere gerekli tüm insani yardımları yaptığını dile getiren Kınık, “Karşı taraftaki (Yunanistan) muamelelerin sıkıntılı olmasına rağmen büyük sıkıntıların yaşanmaması tamamen Kızılaycıların basireti ve fedakarlığıyla oldu.” diye konuştu.

“KIZILHAÇ YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜM”

Kınık, Belarus-Polonya sınırında da büyük bir kriz ve dramın yaşandığını belirtti.

Belarus’a giderek Kızılhaç yetkilileriyle görüştüğünü, gerekli desteği verebileceklerini ifade ettiğini aktaran Kınık, şunları kaydetti:

“Bugün benzer bir düzensiz göç hareketi Belarus-Polonya sınırında yaşanıyor. Sayı çok az olmasına rağmen, Edirne’deki düzensiz göç hareketinin yüzde 10’u kadar olmasına rağmen gerçekten çok büyük bir kriz ve dram yaşanıyor. Bu insanlar en temel insani destek hizmetlerini alma noktasında sıkıntı yaşıyorlar.

Minsk’e giderek Kızılhaç yetkilileriyle görüştüm ve bizim kendilerine destek olabileceğimizi ilettim. Daha sonra AGİT’in Parlamenter Asamblesi başkanıyla bir toplantımız oldu ve Avrupa Birliği’ne bu konuyla ilgili deneyimimizi aktarabileceğimiz ifade ettim. Özellikle yoğun kış şartlarının yaşandığı o bölgede insanların korunması için sevk edeceğimiz malzemeler hazır. Bu konuyla ilgili tarafların iznini bekliyoruz.”

Kınık, Türkiye’nin dünyada en fazla insani yardım sağlayan ülke olduğunu ve milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

En kısa süre içinde Belarus’a yasal yollardan giren ancak Avrupa’ya göçme arayışıyla bu ülkeden Polonya’ya geçmeye çalışan kişilere gerekli desteği vermek istediklerini belirten Kınık, “Biz kim olduğuna bakmaksızın insanı insan olarak gören bir medeniyetin çocuklarıyız. Bütün insanlık böyle olmalı. Bize göre illegal insan yoktur, bize göre göçe zorlanmış, sıkıntısı nedeniyle evini barkını terk etmeye zorlanmış insan vardır. Bu insanlar da kırılgandır, yalnızdır, zayıftır ve daha fazla korunmaya muhtaçtır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.