Site Rengi

HABER ÖZETİ
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış, FETÖ’nün öldürdüğü 251 şehidimizi 4 yılda mı unuttu?.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış, FETÖ’nün öldürdüğü 251 şehidimizi 4 yılda mı unuttu?.
17.07.2020
A+
A-

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde ’15 Temmuz’u anlamak’ konulu panelde, skandal açıklamalara imza attı. FETÖ’nün kalleşçe şehit ettiği 251 şehidimizi 4. yılında unutan TTK Başkanı, ‘Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor.’ dedi.

15 Temmuz 2016’da devlet kurumlarına sızan dışarıdan destekli Paralel Devlet Yapılanması FETÖ, meşru yönetimi devirmek üzere milletin silahlarını millete çevirdi.

Milletin direnişiyle karşılaşan FETÖ’cü hainler, 251 kişiyi şehit etti, vatanını müdafaa eden 2 bin 194 insanımızı da yaraladı.

Tüm yaşananları adeta 4’üncü yılında unutan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde ’15 Temmuz’u anlamak’ konulu panelde, akla ziyan açıklamalarda bulundu.

Yaramış konuşmasının bir bölümünde, ‘Tarihte biliyorsunuz, birçok darbe girişimi oldu, darbeler oldu” hatırlatması yapan Yaramış, “Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda.’ ifadelerini kullandı.

Yaramış’ın skandal sözlerine, tepki yağdı…

STAR YAZARI METİNER’DEN SERT TEPKİ

AK Parti eski milletvekili ve Star Yazarı Mehmet Metiner, Yaramış’ın açıklamalarına adeta ateş püskürdü.

Sosyal medya hesabından Yaramış’ın konuşmasını paylaşan Metiner, ‘Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ’cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam.’ ifadelerini kullandı.

Metiner’in paylaşımını alıntılayan Hürriyet yazarı Nedim Şener ise, ‘Darbeye karışanlarla barışmak mı? 251 şehidin yüzüne nasıl bakarız?’ dedi.

‘Devletin stratejik bir kurumunun başındaki bir ismin bu yaklaşımı gerçekten çok vahim’

24 TV yayınına bağlanarak konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Star Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Yaramış’ın sözleriyle ilgili, ‘Bu tür şeyleri hep duyuyoruz ama, devletin stratejik bir kurumunun başındaki bir ismin bu yaklaşımı gerçekten çok vahim. Çünkü Türk Tarih Kurumu’ndan bahsediyoruz. Şayet bu kurumun tarihsel olaylara bakış açısı da böyleyse, durum çok vahim demektir.’ dedi.

Albayrak bu bakışın, bu kadar ihanete rağmen FETÖ’nün nasıl bir yapı olduğunun hala anlaşılamadığını gösterdiğini belirtti.

Albayrak, ‘Darbeci mankurtlarına ‘nöbet meydanlarına çıkın, bana küfredin’ talimatı veren bir takiyye heykeli var karşımızda.’ ifadelerini kullandı.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.