Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine 40 araç bağışladı!.

Türkiye, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine 40 araç bağışladı!.
03.09.2022
A+
A-

Türkiye, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine otomobil ve otobüslerden oluşan 40 araç bağışladı.

Arnavutluk Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, araçların teslim törenine Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleşi, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Arben Kingji, Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Muhammet Kelami Kablay ile Arnavutluk Ordusunun temsilcileri katıldı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Arnavutluk Savunma Bakanı Peleşi, Arnavutluk Hükümeti adına Türkiye’ye, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu ve operasyonel kapasitelerinin artırılması için verdiği sürekli destek için teşekkür etti.

Çok sayıda Arnavut öğrencinin Türk askeri akademilerinde mezun olduğunu belirten ve bunu, 1992’den bu yana iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlü bir sütunu olarak nitelendiren Peleşi, “Bu yardım, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu ve büyümesi, hareketlilik ve operasyonel yetenekler için bir destekten çok daha fazlası. Modern tarihimiz boyunca teşvik edilen süregelen temel bir ilişkinin sembolüdür ve günümüzde birliklerimiz beraber çalışıyor, beraber eğitim alıyor.” ifadelerini kullandı.

İki ülkenin savunma bakanlıkları arasında iki askeri mali iş birliği anlaşmasının imzalandığını belirten Peleşi, özellikle mali anlaşmalar ve askeri hibeler aracılığıyla sağlanan sivil acil durum yardımlarını takdir etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından meydana gelen güvenlik zorluklarına ilişkin Peleşi, şunları kaydetti:

“NATO’nun olduğu her yerdeydik ve NATO’nun var olduğu her zaman varlığımız bulunuyor. İttifaktaki yükümüzü paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Gergin ve tehlikeli güvenlik ortamıyla başa çıkmak her birimiz için bir meydan okumadır. Odağımızda, askeri yetenekleri ve kapasiteleri modernize etmeye ve geliştirmeye hazırlanmak olmalıdır. Bu doğrultuda NATO’daki müttefik ve ortaklarımızın desteğinin yeri doldurulamaz.”

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Atay da bu yardımın Türkiye ile Arnavutluk arasındaki kardeşlik ilişkilerinin açık bir tezahürü olduğunu vurgulayarak “Arnavutluk’u, Balkanlar ve Avrupa’nın istikrarı ve güvenliği için kilit bir ülke olarak görüyoruz. Arnavutluk’un AB entegrasyonu yolundaki çabalarını destekledik ve sürecin sonunda Birliğin yeni bir üyesi olarak görmeyi içtenlikle istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.