Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye karşıtı propaganda tutmayınca CNN çark etti!.

Türkiye karşıtı propaganda tutmayınca CNN çark etti!.
08.05.2020
A+
A-

Türkiye’nin İngiltere’ye gönderdiği koronavirüs yardımları İngiliz medyasında asılsız haberlerle karalanmaya çalışıldı. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından CNN International’ın Londra muhabiri Rob Richeta Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilere dair yanıltıcı haberle ilgili Türk yetkililerle görüşerek düzeltme haberi yayımladı. Sağlık Bakanlığı da CNN’in düzeltmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, birçok ülkeye olduğu gibi İngiltere’ye de koronavirüs yardımında bulundu. İngiliz medyasında ise Türkiye’nin hibe ettiği maske ve tulumlar hakkında asılsız haberlere imza atıldı.

CNN International da haber yapan kurumlar arasındaydı. Londra muhabiri Rob Richeta Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilere dair yanıltıcı haberle ilgili düzeltme haberi yayımladı.

Türk yetkili konuştu, CNN düzeltme yayınladı

CNN International’ın haberinde “Üst düzey bir Türk yetkili CNN’ye verdiği demeçte, Türk hükümetinin hiçbir kısmı bu ekipmanı Birleşik Krallık’a üretmek, paketlemek veya teslim etmekle ilgilenmedi. Yetkili, Türkiye, İngiltere yasalarına “İngiltere yetkilileri ile dayanışma dışında” olmasına rağmen özel satışa izin verdiğini söyledi. Yetkili, Türk hükümeti tarafından İngiltere’ye ayrı bir KKD bağışının yapılmasına ilişkin herhangi bir kalite sorunu olmadığını da kaydetti” denildi. Sağlık Bakanlığı da CNN’in düzeltme haberini sosyal medya hesabından paylaştı.

İngiliz medyasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, İngiliz medyasında yer alan “Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına” yönelik haberler üzerine de bir açıklama yayınlamıştı.. İşte Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait Ce ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Services (NHS)’in onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir.

Yukarıda anılan haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak teyit edilerek tarafımıza bildirilmiştir.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığımız üzerinden de resmi yazı ile İngiltere’nin ilgili makamlarından duruma ait açıklama ve bilgi talep edilmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.