Site Rengi

HABER ÖZETİ
8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.
Tsunami hızla ilerlemeye devam ediyor!. Birçok ülke alarmda!.
Rusya’daki depremin etkisi atom bombasının 11 bin katı gücünde!.
Gelecek partili il başkanı cinsel tacizden gözaltına alındı!.
Hurda araç teşviki Meclis’te.. Hurda belgesini sunan ÖTV ödemeyecek…
Rusya’da son 73 yılın 8,8’lik en şiddetli depremi!.
Öğrenci indirimine yaş sınırı kararı mahkeme tarafından iptal edildi..
Filistin’i tanıyan İngiltere’ye Kahpe İsrail’den skandal tehdit: ATEŞKESE ENGEL OLUR!.
Yerli ve Milli sosyal medya platformu Next 500 bin kullanıcıya ulaştı..
CHP Lideri Özel Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katıl a şartını açıkladı!.
Sıcaktan kavrulan İstanbul için sağanak yağış müjdesi!.
CHP’deki Atatürk yerine İmamoğlu portresine tepkiler büyümeye devam ediyor..
Fransa’dan sonra İngiltere’de Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
DEM Parti istedi “Terörsüz Türkiye” ismi “Kardeşlik ve Dayanışma” olarak değişti..
İnan Kıraç’a atanan vasi avukatlarının 128 milyonluk vurgun oyunu!.
Ayaklarını dışarı çıkarıp araç kullanan Başsavcıya ceza kesemediler!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı skandallarla anılan avukatının işine son verdi!.
Trump’un yaptırım tehdidine Rusya’dan savaş resti!.
CHP’li Başkan Dalaman Belediyesi’ni aile çiftliğine döndürdü!.
İmamoğlu’nun sahte diplomasından sonra yüksek lisansıda iptal edildi!.
DEM Parti’de Terörsüz Türkiye rahatsızlığı!.
Ekrem’in müdürü İBB’yi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlattı!.
Gıda satış ve tüketim yerlerinde karekod dönemi başlıyor..
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’de vaka sayısı artarsa B planına geçilecek!.

Türkiye’de vaka sayısı artarsa B planına geçilecek!.
19.03.2020
A+
A-

Türkiye günbegün yerinde adımlar attı. Vaka sayısının artması hâlinde lokantalar ve AVM’lerin tamamen kapatılacağı, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı çalışanla açık kalabileceği belirtiliyor.

Dünyada çok sayıda insana bulaşan coronavirüs karşısında birçok Batı ülkesi tedbir almada sınıfta kalırken; zamanında ve başarılı hamleleriyle dünyanın övgüsünü toplayan Türkiye işi sıkı tutuyor. Bu kapsamda B planı olarak yeni tedbirler de hazır. Uzmanlar vaka sayısının artması hâlinde, lokantaların, AVM’lerin tamamen kapatılabileceğini, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı sayıda kişinin içerde bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalabileceğini belirtiyor.

ANINDA HAREKETE GEÇİLDİ
Türkiye, geçen yıl aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüse karşı ilk andan itibaren adımlarını attı. 115’e yakın ülkeye yayılan koronavirüs salgını konusunda hükûmetin izlediği politika, Türkiye’nin sağlık sistemi konusunda ne kadar hazırlıklı olduğunu da gösterdi. İşte Türkiye’nin günbegün attığı adımlar:
22 OCAK: İlk olarak Türkiye, koronavirüs ile mücadelede herhangi bir ilaç problemi olmadığını açıkladı. Termal kameralar havaalanlarında devreye sokuldu.
24 OCAK: Liman ve havalimanlarında 24 saat sağlık personeli bulundurulmaya başladı. Çin’den gelen tüm uçuşlar için termal kamera taraması yapıldı.
1 ŞUBAT: Vuhan’da yaşayan 42 Türk vatandaşı özel uçakla Türkiye’ye getirildi.
3 ŞUBAT: Çin uçuşları durduruldu.
6 ŞUBAT: Yurt dışından gelen tüm yolcular termal kameradan geçirilmeye başladı.
11 ŞUBAT: Geliştirilen yerli tanı kitiyle 90-120 dakikada yeni koronavirüs test sonuçlarına ulaşılabildiği açıklandı.
21 ŞUBAT: İran’ın virüs olan bölgelerinden yolcuların Türkiye’ye girmesine izin verilmedi.
23 ŞUBAT: Türkiye- İran geçişleri tamamen durduruldu.
27 ŞUBAT: Ağrı, Dilucu, Van ve Hakkâri sınır kapılarında sahra hastaneleri kuruldu.
29 ŞUBAT: Çin, İran, Irak, G. Kore ve İtalya’dan Türkiye’ye uçuşlar durduruldu. Türkiye Gürcistan arasında 8 sahra hastanesi kuruldu.
11 MART: İlk koronavirüs, Türkiye’de Avrupa temaslı bir kişide görüldü.
12 ŞUBAT: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de koronavirüs zirvesi düzenlendi. Koronayla mücadele kapsamında tedbirler alındı. Üniversitelerin yanı sıra ilk, ortaokullar ile liseler tatil edildi. Askerlerin çarşı izinleri geçici süreyle askıya alındı. Spor müsabakalarının nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi.
15 ŞUBAT: İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “koronavirüs tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi. Genelgede salgın nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin geçici süreliğine faaliyetlerinin durdurulacağı bildirildi.
16 MART: İçişleri Bakanlığı, ek bir genelge daha yayınladı. Genelge ile tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, internet kafe (AVM ve lokanta içindekiler dâhil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının 98’e çıktığını açıklamasının ardından akıllara, vaka sayısının önümüzdeki günlerde artması durumunda alınması gereken yeni tedbirler geldi. Uzmanlar, sayının yükselmesi ve ölümlerin yaşanması durumunda dolaşımda kısıtlılığa gidilebileceğini söyledi. Bilim Kurulu üyeleri “Vakaların sayısı diğer ülkelerinkilere benzer sayılara ulaşırsa daha farklı önlemler alınması gerekebilir. Lokantalar, AVM’ler tamamen kapatılabilir, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı sayıda kişinin içerde bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalabilir, okulların kapalı kalma süresi de uzayabilir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bizim şuan için yapmamız gereken şey hükümetin belirlediği tedbirlere uymak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.