Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başkasının POS cihazını İBAN’ını kullanana 30 TL ceza geliyor!.
Fatih Altaylı’dan Erdoğan’ın zam eleştirilerine bomba gibi yanıt!.
Türk Bayrağı’nın yakılmasına CHP’den çok sert tepki!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün önemli başlıkları altında toplanıyor..
Ülkü Ocakları’ndan Sinan Ateş davasına katılan muhalefete olay gönderme!.
Tecavüze uğrayan Suriyeli çocuk için gösterilen tepkiler muhalefet yüzündenmiş!.
Kayseri’deki öfke dolu gecenin perde arkası!.
Sinan Ateş davası başladı!. MHP’nin müdahillik talebini mahkeme reddetti!.
CHP Lideri Özel’den iddialı açıklamalar!. Erken Seçimle Erdoğan’ı Devireceğiz!.
Fransızlardan Macron’a soğuk duş!. Seçimi kaybediyor!.
Makamında iki kişiyi dövdüren CHP’li Başkan tutuklandı!.
Kılıçdaoğlu-Oğan arasıdaki kavgada ikinci perde!. “Sana Boyatmak İçin Ayakkabımı Bile Vermem”
İsmail Küçükkaya’nın annesi denizde kalp krizi geçirip hayatını kaybetti!.
Konut kiralarındaki yüzde 25 zam oranı zorunluluğu yarın sona eriyor!.
“Cambaza Bak” oyunundan sonra zam yağmuru başlıyor!.
La Casa de Papel’in Berlin’inden Filistin’e destek: Gazze Şeridi’nde hiçbir şey kalmadı!.
3 çocuk yapana vergi indirimi ve düşük faizli kredi imkânı geliyor!.
Yüzde 38’lik elektrik zammının altından hükümetin ihaleci şirketleri çıktı!.
CHP’den Erken Seçim açıklaması!. “Seneye Ciddi Ciddi Konuşacağız”
İşte Sağlık Bakanı Koca’yı istifaya götüren sürecin perde arkası!.
Gölge Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan parti içi temizlik mesajı!.
2 gün önce zam yapılan akaryakıta yeni bir zam daha!.
CHP Lideri Özel’in ekoseli ceket cevabı olay oldu!.
Fenomenleri Euro 2024’e götüren TFF 102 defa milli forma giyen Bülent Korkmazı geri çevirdi!.
Merkez Bankası’ndan düşen mevduat faizlerini yukarı çekme hamlesi!.
Aylardır İsrail ürünleri için kıçlarını yırtıp boykot çağrısı yapanların pes dedirten ikiyüzlülüğü!.
Küfürlü paylaşım sonrası İBB dansöz gibi kıvırıdı!. Siber saldırıya uğramışlar!.
Ekonomimiz uçmaya devam ediyor!. Elektriğe yüzde 38 zam!.
“Katil Esed Sayın Esad oldu yine!.
CHP Lideri Özel’den Erdoğan’a Erken Seçim teklifi..
DOLAR 32,5027
EURO 34,9888
ALTIN 2.432,40
BIST 10.446,24

Türkiye’den başka gündemi olmayan Yunanistan’dan yeni açıklama! “Müttefikimiz olmalı..”

Türkiye’den başka gündemi olmayan Yunanistan’dan yeni açıklama! “Müttefikimiz olmalı..”
02.07.2023
A+
A-

Litvanya’nın Vilnius kentinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi için geri sayım devam ediyor. Dünyanın gözü zirveden çıkacak olası kararlara kilitlenmişken Yunanistan’da gündem yine Türkiye oldu. 11-12 Temmuz’da düzenlenecek zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in bir araya geleceğini vurgulayan Yunan basını görüşmeden çıkabilecek sonuçlara geniş yer verdi. Göçmen sorununda bir türlü anlaşmaya varamayan AB liderleri arasında yaşanan kriz sonrası Miçotakis’in, ‘Türkiye müttefikimiz olmalı’ sözleri gündeme oturdu.

Litvanya’nın Vilnius şehrinde düzenlenecek olan NATO Zirvesi’ne ilişkin bekleyiş sürüyor. Küresel ölçekte önemli konuların masada olacağı zirve öncesi Yunanistan’da Türkiye ilişkileri yine gündem oldu.

AB LİDERLERİ GÖÇ KONUSUNDA ANLAŞAMADI 

Kritik zirve öncesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen toplantılar, göç konusunda AB liderlerini hüsrana uğrattı. Geçtiğimiz haftalarda göçmen botu faciası ile sarsılan Yunanistan’da en çok tartışılan konulardan olan göç sorunu konusunda, Polonya ve Macaristan’ın itirazları nedeniyle anlaşma sağlanamadı.

AB Komisyonunun önerdiği ve ay başında nitelikli çoğunlukla kabul edilen “dayanışma mekanizması” gereğince göçmenlerin her AB ülkesine zorunlu dağıtımı, aksi halde ise üye ülkelerin kabul etmedikleri her göçmen başına 20 bin avro ödemesini öngören kurallara, Polonya ve Macaristan’dan itiraz geldi.

MİÇOTAKİS’İN SÖZLERİ ÜLKEDE GÜNDEM OLDU

SUmutla beklenen toplantının çözümsüz kalmasının ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten dikkat çeken Türkiye mesajı geldi.

Sabah’ın haberine göre; Miçotakis’in sözleri Yunan basınının gündemine oturdu. Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi sonrası basın açıklamasında bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miçotakis, düzensiz göçmen sorununu çözmenin en önemli unsurunun göçmen kaçakçıları ile mücadele olduğunu belirtti.

“TÜRKİYE MÜTTEFİKİMİZ OLMALI” 

Göç zirvesini, “Polonya ve Macaristan’ın diğer devletlerle işbirliği yapmayı reddetmesi nedeniyle maalesef herhangi bir sonuca varamadığımız uzun ve zorlu bir toplantıydı” diye tanımlayan Miçotakis, bardağın dolu yarısını görmek istediğini belirterek, göçmen sorununa yardım etmesi için Türkiye’yi işaret etti. Son zamanlarda göç konusunda Türk makamlarıyla daha iyi bir işbirliği olduğunu vurgulayan Miçotakis, “Türkiye müttefikimiz olmalı” sözleriyle umudunu Türkiye’ye bağladığını bildirdi.

GÜNDEM TÜRKİYE 

Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin dışında, Türkiye ve Yunanistan Bakanları arasında da görüşmeler olabileceğini kaydeden Miçotakis, “Geçmişte de temaslar vardı. Bu temasların sık sık olması iyidir. (Göçmen sorunu ile) mücadelede Türkiye’nin gerçekten de iyi bir müttefik olduğunu ortaya koyabiliriz. Tabii kendisi de isterse.” diye konuştu. Miçotakis’in Türkiye açıklamaları da Yunan basınının bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

ERDOĞAN İLE MİÇOTAKİS GÖRÜŞECEK

ERT News, Miçotakis’in verdiği yakınlaşma mesajının önemine dikkat çekti ve Yunanistan’ın bu görüşmeyi Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için bir fırsat olarak gördüğünü yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak toplantının iyimser olduğunu, masada kötü bir senaryonun olmadığının altını çizen ERT News, Miçotakis’in Türkiye’yi müttefik olarak görmek istediğini öne çıkardı 

Liberal, Miçotakis’ini zirve değerlendirmesini manşete taşıdı. Yunan Başbakan’ın , “Bu yeniden seçilmemizden sonra Erdoğan ile ilk görüşmemiz olacak. Görüşme Yunanistan-Türkiye ilişkilerini yeniden tanımlamak ve Yunanistan’ın kırmızı çizgilerinden geri adım atmadan bir yakınlaşma yolu çizmek için bir fırsat. Türkiye ile geçmişte de temaslarımız vardı, temasların sıklaşması iyi. Göçmen sorunu ile mücadele konusunda Türkiye’nin gerçekten de iyi bir müttefik olduğunu ortaya koyabiliriz. Tabii kendileri de bunu isterse” sözlerini öne çıkaran Liberal, Türkiye ile ilişkilerin iyi tutulmasının önemine dikkat çekti. 

The Toc ise “Türkiye ile yeni bir başlangıç” mesajını gündeme taşıdı. İki liderin diplomatik ilişkilerinin olumlu seyrettiğinin altını çizen Toc, göçmen sorununda Türkiye’nin kilit rolüne de vurgu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.