Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’nin ilk Vlogger Akademisi başladı!.

Türkiye’nin ilk Vlogger Akademisi başladı!.
12.11.2020
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve 905 kişinin başvuru yaptığı Vlogger Akademi, 15 kursiyerle ücretsiz eğitimlere başladı. Alanında uzman isimlerden teorik eğitim alan adaylar, Bursa’nın tarihi mekanlarında yapılan uygulamada da kendi vloglarını çekti.

Gençlerin teknolojiyi doğru ve verimli kullanabilmelerine imkan sağlamak için geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Hayrettin, Kafalar, Danilo Zanna, Taklitman ve Gezimanya gibi takipçi sayıları milyonları aşan ünlü vloggerları gençlerle buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türkiye’nin ilk kurumsal Vlogger Workshop Akademisini hayata geçirdi. Sosyal medyada video içeriği üretmek isteyenlerin daha donanımlı hale getirilmesi ve bunun yanında üretilen içeriklerle Bursa’nın tanıtımının sağlanması amacıyla düzenlenen Vlogger Workshop Akademi’ye 905 kişi başvuru yaptı. Yoğun ilgi nedeniyle eğitim verilecek 15 kişiyi seçmekte zorlanan seçici kurul, fikir ve konsept, sunum yeteneği, yaratıcılık, bütünlük, özgünlük, dikkat çekicilik ve Bursa temasının işlenmesi gibi kriterleri değerlendirip, eğitim alacak adayları belirledi. 4 hafta sonunu kapsayacak şekilde her biri 4 saat süreli eğitimler başladı. Eğitimin teorik bölümünde Nikon Ülke Marka Elçisi Nezihi gözen, DJI Ülke Marka Elçisi Mustafa Erkatırcı, Vlogger Temsilcisi Serkan Yiğit ve Youtube MSN temsilcisi Yusuf Çaylı, sosyal medyada canlı yayın oluşturma, youtube’da kanal oluşturma, yayın planı hazırlama, kamera, ışık, renk bilgisi ve beyaz dengesi gibi konularda vlogger adaylarına bilgi verdi.

Uygulama tarihi mekanlarda

Tarih Başkenti Bursa’nın Osmanlı ilk dönem eserleri başta olmak üzere bütün tarihi ve kültürel mirasının sosyal medyada daha geniş yer bulmasına imkan sağlayacak eğitim programının uygulama bölümü ise tarihi mekanlarda gerçekleştirildi. Ulu Cami, Koza Han ve Tarihi Belediye Binası’nda çekimler yapan vlogger adayları, kendilerine has sosyal medya içerikleri oluşturdu. Adayların sahada oluşturdukları içerikler, bir sonraki derste konunun uzmanları tarafından incelenecek, varsa eksik noktaları ve hatalı çekimler konusunda adaylar bilgilendirilecek.

(Timeturk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.