Site Rengi

HABER ÖZETİ
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’nin Karadeniz’deki doğalgaz keşfi dünya basınını salladı!. Yunanlar kuduruyor!.

Türkiye’nin Karadeniz’deki doğalgaz keşfi dünya basınını salladı!. Yunanlar kuduruyor!.
22.08.2020
A+
A-

Türkiye’nin Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulması dünya basınında geniş yer buldu!. Dün Başkan Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayınlayan dünya medyası bugün de sabaha Türkiye manşetleri ile çıktı.. Yunan ve Rum medyası gelişmeyi Akdeniz üzerinden görürken İngiliz basını TL’nin değerinin hızla yükseleceğini yazdı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü açıklayacağını belirttiği müjdeli haber nihayet geldi. Erdoğan dün Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kameralar karşısına geçti.

Türkiye’nin Karadeniz ve Akdeniz’de rezerv bulmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Erdoğan, Karadeniz’de faaliyet yürüten Fatih Sondaj gemisi tarafından Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedildiğini açıkladı.

Bütün Türkiye’yi sevince boğan Erdoğan’ın müjdesi dünya basını tarafından da canlı olarak yayınlandı. Reuters’ten New York Times’a kadar çok sayıda basın kuruluşu bugün de Türkiye için tarihin bu gelişmeyi manşetlerine taşıdı.

BBC’den 2023 vurgusu

Türkiye’nin Karadeniz’de rezerv bulduğunu aktaran Yunanistan ve Rum medyasında ise panik hakim. Erdoğan’ın sözlerinden satır aralarını seçen Rum medyası Türkiye’nin Karadeniz’den sonra gerilimin hat safhada olduğu Akdeniz’de de doğalgaz rezervi bulabileceğine dikkat çekti.

Türkiye’nin 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulduğunu okuyucuları ile paylaşan İngiliz yayın kuruluşu BBC, bulunan rezervde testlerin başarıyla gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. BBC, Erdoğan’ın 2023 yılına kadar buluna n doğalgazı işleme taahhüdünü de ön plana çıkardı.

Reuters: Türk Lirası’nın değeri artacak

Diğer bir İngiliz yayıncı kuruluşu Reuters’te Türkiye’nin Temmuz ayının sonundan itibaren Karadeniz’de sondaj faaliyetleri yaptığını hatırlatarak bulunan rezervin Türk şirketlerinin ve Türk Lirası’nın değerini arttıracağına dikkat çekti. Haberinde Türkiye’nin bu sayede enerjide dışa bağımlılığının azalacağını belirten Reuters bulunan rezervin ülkenin 20 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu kaydetti.

Fınancıal Tımes böyle duyurdu: Tarihi bir adım

İngiliz Financial Times gazetesi de tarihi gelişmeyi “Türkiye Karadeniz’de büyük doğal gaz keşfini selamlıyor” manşeti ile duyurdu.

Avrupa merkezi yayın organı Euronews, ise keşfedilen rezervin 2023 yılında kullanıma sunulacağını hatırlattı.

New York Times: Türkiye için yeni bir dönem

Türkiye’nin doğalgaz rezervi bulmasını okuyucularına duyuran bir diğer önemli medya kuruluşu da Amerikan The New York Times (NYT) gazetesi oldu. Erdoğan’ın açıklamalarına yer veren gazete tarihi gelişmenin Türkiye için yeni bir dönemin kapısını açacağına değindi.

İran medyasında geniş yankı uyandırdı

Türkiye’nin Karadeniz’de yaptığı müthiş keşif komşu İran medyasında da geniş yankı uyandırdı.

Ülkenin en önemli haber ajansları Fars, Mehr ve Tesnim tarihi gelişmeyi “Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz kaynağını Karadeniz’de buldu” başlığıyla duyurdu. Söz konusu keşfin Türkiye için yeni bir dönemin kapısını aralayacağına dikkat çekildi.

Türkiye’nin Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına ve Yunanistan ile yaşana gerilime dikkat çeken Fars Haber Ajansı da Fatih sondaj gemisinin keşfettiği doğalgaz rezervini ‘devasa keşif’ olarak yorumladı.

Ülkenin en önemli ekonomi sitelerinden olan İktisat News, bulunan rezerv ile Türkiye’nin kendi ihtiyacını kendisinin karşılayabileceği bir konuma geleceğini ve enerji ihraç eden ülkeler arasında girebileceği belirtildi.

Yunan basını yakından takip etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamaları Türkiye’den sonra en fazla Yunanistan medyası tarafından yakından takip edildi.

Kathimerini gazetesi tarihi gelişmeyi Erdoğan’ın “Dev bir gaz sahası keşfettik” sözüyle duyururken Yunan ERT 1 televizyonu da Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayınladı. Skai New ise Erdoğan’ın açıklamalarındaki Akdeniz’e yönelik mesajlarına atıfta bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.