Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump ikinci uçak gemisinide İran’a gönderdiğini açıkladı..
Yargı kepazeliği!. Yaşlı adamı döverek öldürdüler, hakim serbest bıraktı!.
CHP’li vekilin lüks yatında gurup seks partisi!.
Yine Ömer Gergerlioğu yine üfürükten zırvalar!.
Taksicilerin Basit Usül üzerinden vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Yenidoğan çetesi liderinin cezası belli oldu..
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Turkovac aşısının onay alamadığı iddia edildi!.

Turkovac aşısının onay alamadığı iddia edildi!.
10.02.2022
A+
A-

Yerli aşı TURKOVAC 81 ilde uygulanmaya başlanırken, aşıya yönelik eleştiriler sürüyor. Eldeki ürünün biyolojik sıvı olduğunu iddia eden Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Erdoğan ve Bakan Koca’ya çağrıda bulunanarak “Bu insanlığa karşı suçtur.. Masum insanların katili olmayın” dedi!.

Koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen yerli aşı TURKOVAC ile ilgili bazı kesimlerin eleştirileri sürüyor. Yerli aşı 81 ilde uygulanmaya başladı ama tartışmalar hız kesmiyor.

Aşının bilimsel olmadığı yönündeki iddialara ilişkin yeni açıklama Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık’tan geldi.

Saltık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Turkovac’ın gitmediği il kalmadı. Aşı olmayan kalmasın! Şehir Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri başta olmak üzere 81 ilimizdeyiz” paylaşımına tepki göstererek  “Bir hekim olarak utanç duyuyorum. Sağlık Bakanlığı ve iktidar apaçık suç işliyor” dedi.

“Eldeki ürün biyolojik bir sıvı”
Saltık, konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Prof. Dr. Ahmet Saltık, “Turkovac adı verilen aşı adayı uluslararası bilimsel standartlara göre asla aşı niteliği kazanmadı. Turkovac henüz bir aşı değil. Türk Tabipleri Birliği (TTB), bunun biyolojik bir sıvı olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Koca’nın “Sayın Cumhurbaşkanım, işaret ettiğiniz üzere yıl bitmeden Turkovac’ın acil kullanım onayı ve üretimi başlamış oldu” sözlerine ilişkin Prof. Dr. Saltık şöyle konuştu:

“Talimat üzerine aşı hazırlandığını Bakan ağzından kaçırdı. Bu video, Saray’dan bu kısım çıkartılacak yayınlandı. Bu açıklamadan 4-5 gün sonra Dr. Serhat Ünal ile Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver ise güvenlik, etkililik ve immünojenisite çalışmalarının hala tamamlanmadığını ve sürdüğünü ifade ettiler. Bakanlık aşıyı uygulamaya sokarken aşı merkezindeki arkadaşlar ulusal çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.”

Gönüllü sayısı yetersiz
Turkovac’ın 41 bin kişide yapılacağı söylenirken 1182 kişide denendiğini belirten Prof. Dr. Saltık, dünyada acil kullanım onayı alan hiçbir aşıda bu denli az sayıda gönüllüde çalışma söz konusu olmadığını dile getirdi.

“Acil kullanım onayı bağımsız kurumdan alınmadı” iddiası
Saltık, şöyle devam etti: “Yeterli denekte çalışılmayan, dolambaçlı ve acil kullanım onayı da bağımsız bir kurumdan alınmayıp Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu adı verilen Sağlık Bakanlığı’nın idari vesayeti altında bir kurumdan alınan uluslararası standartlarda tanınmayan bir tabloyla karşı karşıyayız”

“Politik kaygılarla yapılan bir girişim”
Eldeki ürünün biyolojik bir sıvı olduğunu ifade eden Saltık, “Tümüyle politik kaygılarla, algı yönetmek için yapılan bir girişim. Asla uluslararası standartlara göre aşı niteliği kazanmamıştır. Koruma son derece düşüktür” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’a sesleniyorum; Bu cinayete alet olmayın” 
Saltık; “Sağlık Bakanlığı, TTB sorularına ve Meclis’teki soru önergelerine yanıt vermemektedir. Yapılan bilime, hukuka ve uluslararası standartlara uygunsa neden bunlara yanıt verilmemektedir?” diye sordu.

Saltık şöyle devam etti: “Türk halkının sağlığıyla kumar oynanıyor. Aşı olmayan bir ürün uygulanıyor. ‘Omicron dalgasıyla birlikte salgın sönümlenmeye gidecek. Biz de bunu Turkovac ile sönümlendirdik’ diyecekler. Politik algı yönetimidir. Uygulamadan kaldırılması ve acil kullanım onayı alana kadar durdurulması çağrısını yapıyorum. DSÖ, BM, Türkiye Cumhuriyet savcılarını, muhalefeti göreve çağırıyorum ve Erdoğan’a sesleniyorum; Bu cinayete alet olmayın halkın sağlığıyla kumar oynamayın. Politik başarı uğruna salgının ortasında aşı olmayan bir biyolojik sıvıyla ‘hastalık mücadelesi yapıyoruz’ görüntüsü kimseye bir şey kazandırmaz. Bu insanlığa karşı suçtur. Er ya da geç hesabı sorulur. Masum insanların katili olmayın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.