Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Twitter, Diyarbakır annelerinin hesabını kapattı!.

Twitter, Diyarbakır annelerinin hesabını kapattı!.
08.02.2021
A+
A-

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP Diyarbakır il binası önünde 525 gündür evlat nöbeti tutan ailelere destek amaçlı, “Diyarbakır Anneleri” adıyla açılan hesabın Twitter tarafından kapatılmasına evlat nöbetindeki aileler tepki gösterdi.

5 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için 9 Eylül 2019’dan beri eylemini sürdüren Süleyman Aydın, Twitter’da terör örgütüne ait binlerce hesap olduğuna dikkat çekerek, “Terör örgütünün binlerce hesabı var, terör örgütüne ait paçavraları, videoları paylaşıyorlar. Twitter maalesef bunları koruyor ama bizim için bir destek olduğu zaman Diyarbakır annelerinin feryadını kesiyorlar” dedi.

Twitter PKK’nın alçaklığına destek verdi

Diyarbakır’da HDP il binası önünde, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelere destek olmak ve seslerini duyurmak isteyen bir grup, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ‘Diyarbakır Anneleri’ adıyla hesap açtı. Eylem yapan ailelere ait haber, fotoğraf ve videoların paylaşıldığı bu hesap, bir süre sonra Twitter tarafından kapatıldı. Hesabın kapatılmasına evlat nöbetindeki aileler, tepki gösterdi.

“Anne ve babaların feryadını dile getirmek suç mudur”

HDP önünde, 5 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için 9 Eylül 2019’dan beri eylemini sürdüren Süleyman Aydın, hesabın kendilerine ait olmadığını, destek verenler tarafından açıldığını söyledi. Hesabın kapatılmasına tepki gösteren Aydın, terör örgütüne ait birçok hesap olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Biz eylemimizin ilk gününden beri Türkiye’nin dört bir yanından destek aldık. Ziyaretimize gelen insanlar bizi sosyal medyada dile getirmişler. Anne ve babaların feryadını dile getirmek suç mudur? Allah razı olsun bize destek verdikleri için o Twitter hesabını açtılar. Twitter hesabının bizimle bir ilgisi yoktur. Biz Twitter hesabı asla açmadık. Ama bize destek veren insanlar açtılar. O hesabı da kapattılar. Peki, terör örgütünün hesabını niye kapatmıyorlar? Terör örgütünün binlerce hesabı var, terör örgütüne ait paçavraları, videoları paylaşıyorlar. Twitter maalesef bunları koruyor ama bizim için bir destek olduğu zaman Diyarbakır annelerinin feryadını kesiyorlar. Ellerini biraz vicdanlarına koysunlar. Biz sonuna kadar bunlarla mücadele edeceğiz. Hepimiz buradayız, eylemimizde de kararlıyız.”

“Kimsenin gücü annelerin feryadını kesmeye yetmeyecek”

2 yıl önce 18 yaşındayken, kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren, kanser hastası Ayşegül Biçer de duyurmak istedikleri seslerinin kesilmeye çalışıldığını söyledi. Kimsenin gücünün annelerin feryadını kesmeye yetmeyeceğini aktaran Biçer, “Annelerin feryadı sosyal medyada duyulsun, istedik ve bir hesap açıldı. Bu hesap Twitter yöneticileri tarafından kapatıldı. 525 gündür burada feryat figan eden anneleri görmeyen birçok siyasi parti olsun, sivil toplum kuruluşu var. Bunların başında da Avrupa ve Amerika var. Bizim sesimizi duymak istemiyorlar, tam aksine sesimizi kesmeye çalışıyorlar. Bir hesap değil binlerce hesap açarız, yine de sesimizi ve feryadımızı evlatlarımıza duyururuz. Bu anneler hiç geri atmayacak, mücadelelerinde kararlılar.

Hakkımız olan evlatlarımızı alacağız, hesaplarımızı da açmaya ve sosyal medyada sesimizi devam edeceğiz. Kimsenin gücü annelerin feryatlarını kesmeye yetmez. HDP de annelerin çığlığı karşısında sessiz kaldı ve suçlu olduklarını bildikleri için şu anda binada faaliyet bile göstermiyorlar. Biz buradayken çocukları dağa gönderemiyorlar, başka ilçe binalarına gittiler. Bunu iyi bilsinler ki nereye giderse gitsinler, bizim iki elimiz onların yakasında olacak ve artlarından gideceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.