Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Twitter, Elon Musk’a dava açtı!.

Twitter, Elon Musk’a dava açtı!.
13.07.2022
A+
A-
Twitter’ı almaktan vazgeçen Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’a şirket tarafından dava açıldı. Twitter’ın hisse fiyatlarının eksi yönde seyrettiği bildirildi.

Twitter ve Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk arasında yaşanan gerginlik uzun süredir devam ediyor.

Twitter’ı satın alma anlaşmasından ayrılan Musk adeta topa tutuldu. Gelişmelere son olarak Twitter’ın açıklaması damga vurdu.

Twitter dava açtı

Twitter tarafından Delaware Chancery Mahkemesine yapılan şikayette, Musk’ın, imzaladığı anlaşma “artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği” için Twitter ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiği aktarıldı.

Şikayet dilekçesinde, Musk’ın anlaşmayı feshetmeye yönelik iddialarının “bahane” olduğu ve “hiçbir dayanağı” olmadığı kaydedildi.

Dilekçede, “Birleşme anlaşmasının imzalanmasından bu yana Musk, Twitter’ı ve anlaşmayı defalarca kötüleyerek Twitter için ticari risk ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı.” ifadesi yer aldı.

Elon Musk’ın sosyal medya şirketi Twitter’ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği 8 Temmuz’da bildirilmişti.

Twitter, Elon Musk a dava açtı #1

Twitter sahte hesaplar hakkında sessiz kaldı

Musk’ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitter’ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Bildirimde, Twitter’ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü kaydedilmişti.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise Musk’ın fesih kararının ardından anlaşmasının uygulanması için yasal işlem başlatılmasının planlandığını duyurmuştu.

Twitter, Elon Musk a dava açtı #2

Musk’ın feshine Twitter’dan tepki gelmişti

Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor.” ifadesini kullanmıştı.

Twitter’ın avukatı William Savitt tarafından Musk’ın avukatı Mike Ringler’e gönderilen bir mektupta da Musk’ın anlaşmayı feshinin “geçersiz ve haksız” olduğu, bunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği belirtilmişti.

Twitter, Elon Musk a dava açtı #3

Spam hesaplar yolları ayırmıştı

AA’nın haberine göre, fesih kararıyla işlemin tamamlanmaması durumunda Musk’ın 1 milyar dolar ödemesini gerektiren anlaşma şartı gündeme gelmişti.

Spam hesaplar üzerindeki anlaşmazlığın Musk’ın satın alma anlaşmasından çekilmesi için yeterli bir sebep olup olmadığı ise tartışma konusu olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.