Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ezanı Yunanlar ve Fransızlar susturmuş, yeniden okutan da CHP’ymişşş!.
AKP’li Gençlik Kolları Başkanını Valinin Özel Kalemi yaptılar!.
Bilâl Erdoğan’dan Fatih Altaylı’ya salvador!. ASKER POSTALI YALAYAN AHLÂKSIZ!.
Meteoroloji’den yeni hafta için yağış uyarısı!.
Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi 29 Ekim’de resmen kuruluyor..
AKP’den Hayat Pahalılığı açıklaması: vatandaş Haklı!.
İmamoğlu’nun Sahte Diploma skandalı büyümeye devam ediyor!.
Erdem Atay’dan İmamoğlu’nun Sahte Diploma gerçeği!.
Doğrulanmış İlan dönemi yarından itibaren başlıyor..
Fenomen bozuntusu Jahrein hapsi boyladı!.
Muhalif Gazeteci Gültekin’den su faturası isyanı!.
Gram altın 3 bin liraya koşuyor!.
Hukukçu Ersan Şen’den idam çıkışı!.
Narin’in annesi dahil 8 kişi tutuklandı!.
Bakan Yardımcısından saç baş yolduracak açıklama!.
İstanbul’da 2 bin 500 yeni taksi plakası için ihaleye gidiliyor..
Narin’in Yasak Aşk cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı!.
12 Eylül 1980 darbesinin 44. yılı!.
34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi kabul edildi..
Kaymakam vekilinin aracını aratan komutan görevden alındı!.
Ahu Tuğba’nın Adli Tıp raporu açıklandı!.
Faturalarda Maliyet Esaslı Ödeme dönemi başlıyor!.
İstanbul’da Maymun Çiçeği paniği!.
Narin cinayetinde amcanın avukatı davadan çekildi!.
Simit yüzde 50 zam ile 15 TL oldu!.
Eyvah!. Akaryakıta indirim geliyor!. Kazık gibi zamlara hazır olun!.
Kahpe İsrail’in katlettiği Filistinli sayısı 41 bini geçti!.
Kaçak villası deşifre olunca gündem değiştirmek için Atatürkçülük oynamaya başladı!.
DOLAR 33,9905
EURO 37,8430
ALTIN 2.821,50
BIST 9.577,46

Ukrayna’da OHAL ilan edildi!.

Ukrayna’da OHAL ilan edildi!.
23.02.2022
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararı ve asker göndereceğini açıklaması üzerine artık savaş topun ağzında. Bölgedeki çatışmalarda ölü ve yaralı askerlerin olduğu haberleri gelmeye başladı. Ukrayna’dan yapılan son dakika açıklamasında Rusya’yı terk edin çağrısında bulundu. Son dakika bilgisine göre Ukrayna genelinde OHAL ilan edildi…

Ukrayna ve Rusya arasındaki diyalogla çözüm umutları gitgide erimeye başladı ve ayrılıkçı bölgelerde artık meydan çatışma seslerine kaldı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un görüşmesi iptal edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerinin bağımsızlığını tanıma kararının ardından bölgeye “barış gücü” adını verdiği askerlerini göndermeye başladı. ABD Başkanı Biden Rusya’nın ‘barış gücü’ kararı için ‘Bu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlangıcıdır’ dedi. Ukrayna lideri Zelenski yedek birlikleri göreve çağırdı. Gece saatlerinde yapılan bu çağrı sonrası geçtiğimiz dakikalarda Ukrayna ordusu 18 – 60 yaş aralığındaki yedekleri orduya almaya başladı. Ukrayna’da OHAL ilan edildi… İşte gün boyu bölgeden yaşanan gelişmeler….

Çocukları okula ‘kan grubu’ etiketiyle yolluyorlar

Ülkede her ne kadar savaş havası hakim olsa da Ukraynalılar normal yaşamlarına devam etmeye çalışıyor. Anne babalar çocuklarını okula gönderirken kıyafetlerine kan gruplarını gösteren çıkartmalar ekliyor. Kan grubu etiketleri ilk başta Facebook’taki kapalı gruplarda bir tartışma konusuydu ancak şimdi birçok okul bunu zorunlu hale getirdi bile. Ukraynalı gazeteci Olga Tokariuk paylaştığı bir tweette Putin’in konuşmasının Ukrayna halkı tarafından “savaş ilanı” olarak görüldüğünü ve ailelerin çocuklarını daha hazırlıklı olarak okula gönderdiklerini söyledi. Okulların ayrıca olası işgal durumu için sık sık tatbikatlar düzenleyerek öğrencileri bilgilendirdiği öğrenildi.

Sivillere silah bulundurma izni verildi

Ukrayna, Rusya’dan gelebilecek olası bir işgal için hazırlıklarını hızlandırıyor. Ukrayna parlamentosu bugün, Ukraynalı sivillere ateşli silah taşıma ve kendilerini savunma hakkı veren yasa tasarısını onayladı. Ukrayna dün de orduya yedek askerleri alma işlemi başlamış ve Rusya’daki tüm Ukraynalılara derhal ülkeyi terk etmesi çağrısı yapılmıştı..

Putin’e verilen süre doluyor

Avrupa Birliği’nden üst düzey bir yetkili, Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar için TSİ 17.00’ye kadar süre verildiğini duyurdu. 27 üyeli blokun TSİ 13.00’te yaptırımları onaylaması ve yazılı prosedürün de saat 17.00’ye kadar devam etmesi beklenirken, bu saatten sonra yaptırımların ise resmen uygulanmaya konulacağı kaydedildi.

Ukrayna’da OHAL ilan edildi

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbass Bölgesi’ndeki sınırda milisler ile Ukrayna askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna hükümeti yeni aldığı kararlar doğrultusunda OHAL ilan etti.  Ukrayna Ordusu, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı birliklerin saldırılar gerçekleştirdiğini belirtilerek, “Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 1’i ağır toplam 6 asker yaralandı” açıklaması yapmıştı..

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Genel Sekreteri Guterres’in açıklamalarını eleştirdi. Lavrov, ‘Guterres belli ki batının baskılarına maruz kaldı ve Ukrayna’nın doğusunda yaşananlarla ilgili kendi statüsü ve yetkileriyle bağdaşmayan açıklamalar yaptı’ dedi. (Guterres Rusya’nın barış gücü olamayacağını dile getirmişti)

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’daki vatandaşlarının ülkeden ayrılması için çağrı yaptı. “Rusya’nın giderek saldırganlaştığını” belirten Bakanlık, Ukrayna vatandaşlarının Rusya’ya seyahat etmemesi gerektiğini belirtti.

Putin Ukrayna’nın doğusuna asker sokup sokmayacaklarına sahadaki durumun belirleyeceğini iddia ederken, bir Batı ülkesi pazar gecesinden itibaren bu bölgelere Rus askerlerinin girdiğini savunuyor.

Ukrayna’nın Donbass Bölgesi’ndeki ayrılıkçılar ile Kiev ordusu arasında çıkan çatışmada 1 Ukrayna askeri hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı.

Ukrayna Ordusu’nun Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, Rusya’nın desteklediği birliklerin saldırılar gerçekleştirdiği belirtilerek, “Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 1’i ağır toplam 6 asker yaralandı” denildi.

Açıklamada Donbass’taki ayrılıkçıların 81’i ağır toplam 96 saldırı gerçekleştirdiği ve BM-21 Grad roketatar sistemi, 152 mm ve 122 mm çaplarında toplar, tanksavar bombaatar ile büyük makineli tüfekler kullandığı ifade edildi.

Ukraynalı asker röportaj sırasındayken patlama

Rusya’nın bağımsızlığını tanıdığı Donbass’ta bir asker röportaj verirken bomba patladı. Anadolu Ajansı muhabirinin de çekimde bulunduğu sırada panik anları görüntülere yansıdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.