Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ukraynalı kadınlardan destek çağrısı! “Putin’i ancak Erdoğan ikna edebilir!.”

Ukraynalı kadınlardan destek çağrısı! “Putin’i ancak Erdoğan ikna edebilir!.”
21.05.2022
A+
A-
Ukrayna’nın Mariupol şehrinde mahsur kalan askerlerin İstanbul’da olan eşleri ve anneleri, ikinci kez destek çağrısında bulundu.

Rusya’nın 24 Şubat günü Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı savaş devam ediyor.

Aylar süren savaşla binlerce kişi canından olurken, milyonlarca kişi de yurdundan oldu.

Savaşın en büyük yıkıma sebep olduğu yer olan Mariupol’de ise mahsur kalanlar kurtarılmayı bekliyor.

Bölgedeki Ukraynalı bazı askerlerin yakınları bugün İstanbul Bahçelievler’deki bir otelde basın toplantısı düzenleyerek gözyaşları içinde yardım istedi.

“Kötü güçlere son verilmeli, iyilik kazanmalı”

Eşleri ve çocukları için yardım bekleyen kadınlar ,Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüştüklerini, beraber ağladıklarını, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a da minnettar olduklarını belirtti.

DHA’nın haberine göre eşi için yardım bekleyen Natalia Zarytska, şunları söyledi:

“Dünyada her şeyin bir sınırı vardır. İyilik ve kötülük irade ve işkence… Biz bugün sadece Mariupol’de savaşanların eşleriyle değil, herkesle birleştik. Kötü güçlere son verilmeli, iyilik kazanmalı. Biz eşleriz, anneleriz. Ukrayna esir düşen savaşçılarımıza yardım etmek için sivil toplum kuruluşları kurmak istiyoruz. Bu kurumun ana vazifelerinden bir tanesi eşlerimizin bir an evvel evlerine dönmeleridir.

“Tüm dünyaya sesleniyoruz”

Hedefimiz dünya basınına, devlet liderlerine hitap etmek. Yakınlarımızın hayatlarını kurtarabilmek için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz Rusya savaşçılarının anneleriyle irtibata geçmek. Biz tüm dünyayı çağırıyoruz. Çağrımızda savaş esnasında Cenevre sözleşmesiyle ilan edilen prensiplere Rusya’nın da uyması gerektiğini vurgulamak isteriz” dedi.

“Türkiye gözlemci olmalı”

Azovstal’daki çelik fabrikasında mahsur kalan askerlerden birinin annesi olan Natalia Kravtsova da “4 Ukraynalı kadın olarak Türkiye’ye geldik. Hedefimiz Türkiye halkına ve Cumhurbaşkanı’na seslenmekti. Mariupol asgari birlik üyeleri bizim yakınlarımızın kurtarılması için başvuruda bulunduk. Türkiye üçüncü bir şahıs olarak bu sürece katılabilir. Hadiseler sürekli yer alıyor, durum değişiyor. Türkiye’de bulunduğumuz zaman içinde savaşçılarımız önemli karar aldılar. Fabrikayı terk ederek tahliye etmeleri için Rusya’nın kontrol altında bulunan bölgelere tahliye olacak. Savaşçılarımız cehennemden cehenneme bir yol alıyorlar. Türkiye bu sürecin garantörü olarak kendine düşen vazifeyi yerine getirecek ve onların sağ kalması için gereğini yapacaklar. Türkiye gözlemci olarak bu süreci takip edebilir ve bizim savaşçılarımızın sağ kalması için tedbir alabilirler. Rusya onları nereye yerleştirirse, Türkiye’nin gözlemci olarak takip etmesini istiyorum ve rica ediyorum.” diye konuştu.

Ukraynalı kadınlar: Erdoğan Putin le konuşabilecek tek güç  #1

“Recep Tayyip Erdoğan, Putin’le konuşabilecek tek güç”

Toplantıda neden sadece Türkiye’den yardım çağrısı yaptıkları sorulan kadınlardan Natalia Zarytska ise “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uluslararası çapta önemli bir lider. Putin’le konuşabilecek tek güç olarak nitelendiriyoruz. Biz kendisine başvurduk ve Azovstal’deki savaşçılarımıza destek verecek şahsiyet odur diye düşündük. Kalbim sürekli eşimle birlikte ben dünyanın en güçlü liderlerine başvurmak istiyorum. Benim kanaatime göre akıllı ve tecrübeli politikacı. Onun yardımcı ve faydalı olacağından emin olacağımız için ona hitap ettik.” dedi.

Kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndermek istediklerini de belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.