Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Venezuela’da hükümet, muhalefet ile yürütülen müzakerelerden çekilme kararı aldı!.

Venezuela’da hükümet, muhalefet ile yürütülen müzakerelerden çekilme kararı aldı!.
17.10.2021
A+
A-

Venezuela basınında çıkan habere göre, Meksika’nın ev sahipliğinde iktidar temsilcileri ile muhalefeti 17 Ekim’de yeniden bir araya getirmesi beklenen müzakereler, Saab’ın Afrika’daki ada ülkesi Cabo Verde (Yeşil Burun Adaları) tarafından ABD’ye iadesi üzerine kesintiye uğradı.

Venezuela Hükûmetinin diyalog heyeti ve Ulusal Meclis (AN) Başkanı Jorge Rodriguez, açıklamasında, muhalefet ile yürüttükleri müzakereleri askıya aldıklarını belirterek, “Heyetimiz müzakere ve diyalog masasına katılımını askıya aldığını duyuruyor. Temsilcimiz, Alex Saab’a yönelik saldırganlığı protesto ediyoruz ve Meksika’da 17 Ekim’de başlayacak olan görüşme turuna katılmayacağız.” ifadesini kullandı.

Öte yandan muhalefet temsilcileri, hükümetin müzakerelerden çekilme kararına tepki gösterdi.

– SAAB 12 HAZİRAN 2020’DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Saab, ABD’nin talebi üzerine kara para aklama davası nedeniyle Cabo Verde’de gözaltına alınmıştı. Venezuelalı yetkililerden o dönem yapılan açıklamada, Saab’ın diplomatik dokunulmazlığı olduğunu belirtilerek, Cabo Verde’yi Viyana Sözleşmesini ihlal etmekle suçlamıştı.

– MÜZAKERE SÜRECİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 23 Temmuz’daki açıklamasında, tüm konuların ele alınması için muhalefet ile diyalog masasında buluşabileceklerini bildirmişti.

Maduro, muhaliflerin lideri Juan Guaido ile ABD yaptırımlarının kademeli kaldırılması karşılığında görüşmeye hazır olduğunu ifade etmişti.

Guaido ise ABD yaptırımlarının kademeli kaldırılması karşılığında uluslararası gözlemcilerin denetiminde ülkede “özgür ve adil” bir seçim takviminin belirlenmesi talebinde bulunmuştu.

Meksika’da 1. tur görüşmelerinde, 14 Ağustos’ta mutabakat imzalayan taraflar, 7 Eylül’de ise 2. turda 2 konuda kısmi anlaşma imzalamıştı.

İktidar ile muhalefet, 3. tur müzakereler kapsamında Meksika’da 24-27 Eylül’de yeniden bir araya gelmişti.

Meksika’da 25 Ekim’de başlayan 3 tur görüşmeler, taraflar arasında somut anlaşmalara varılamadan tamamlanırken, 4. tur müzakerelerin ne zaman başlayacağına ilişkin tarih verilmemişti.

Taraflar tarafından 28 Eylül’de yapılan ortak açıklamada, sosyal, ekonomik ve politik konulara çözüm arayışında ilerleme katedildiği belirtilerek, “Ulusal ve uluslararası siyasi ve sosyal aktörlerle istişarelerin derhal yürütülmesi, diyaloğun geliştirilmesinde toplumsal cinsiyet yaklaşımının sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı.” ifadesine yer verilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.