Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Venezuela’dan açıklama! “Yatırım yapmak isteyen Türkleri tehdit ediyorlar!.”

Venezuela’dan açıklama! “Yatırım yapmak isteyen Türkleri tehdit ediyorlar!.”
06.12.2020
A+
A-

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye ile birlikte yapılacak birçok iş olduğunu vurgulayan Arreaza, “Türkiye’den Venezuela’ya yatırım yapmak isteyenler telefonlar alıyor ve tehdit ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Türkiye’den Venezuela’ya yatırım yapmak isteyenlerin telefonla aranarak tehdit edildiğini ifade ederek, özel sektörün yatırımlarını koruyacak yeni bir yasal çerçeveye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Arreaza, ülkesinde yarın gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri öncesinde Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (LAMER) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu’nun sorularını cevapladı.

Yarın gerçekleştirilecek seçimlerde Venezuela’nın yeniden toplanıp ulusal meclisi yeniden kurumsallaştırmak, yetkileri yeniden tam düzene sokmak için Venezuela halkının harika bir fırsata sahip olduğunu belirten Arreaza, dünyanın seçimi izlemeye Venezuela’ya gelmesinin ve seçim sonuçlarının yerinde takdir edilmesinin önemini ifade etti.

– “TÜRKİYE’DEN VENEZUELA’YA YATIRIM YAPMAK İSTEYENLER TEHDİT EDİLİYOR”

Türkiye ile her zaman iyi ilişkilere sahip olduklarını dile getiren Arreaza, “Türkiye ile halihazırda iyi olan ilişkilerimiz 2016’daki darbe girişimi sonrası zirve yaptı.” dedi.

Arreaza, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun 15 Temmuz darbe girişimini ilk kınayan liderlerden biri olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan, Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarının ticari ve ekonomik ilişkilere fayda sağladığını fakat ticari ilişkilerin henüz istenilen seviyede olmadığını ifade eden Arreaza, Türkiye ve Venezuela ekonomilerinin birbirlerini tamamlayıcı bir potansiyeli olduğunun altını çizdi.

Türkiye ile birlikte yapılacak birçok iş olduğunu vurgulayan Arreaza, şöyle konuştu:

“Türkiye’den Venezuela’ya yatırım yapmak isteyenler telefonlar alıyor ve tehdit ediliyor. Yaptırım uygulananlar var. Dolayısıyla, özel sektörün yatırımlarını koruyacak yeni bir yasal çerçeveye ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda Türkiye ile ticarette en iyi rakamları göreceğimizi ve kültürel olarak yakın ilişkiler kuracağımızı düşünüyorum. Türk Büyükelçisi kısa süre içinde Türkiye’nin kültür merkezinin açılışını yapmak istiyor ve bir camiden de bahsettik. Venezuelalılar Türkiye ile bağlantılı. Birbirimizi tanımaya başlıyoruz. Çok uzağız ama birbirimize çok benziyoruz.”

– “ABD İLE ULUSLARARASI HUKUK VE KARŞILIKLI SAYGI ÇERÇEVESİNDE İYİ BİR İLİŞKİYE SAHİP OLABİLİRİZ”

Bakan Arreaza, ABD seçimlerine ilişkin olarak, “Amerikan halkının, kamuya açık pozisyonlara erişme, lobicilik, şirketler, politikacıları finanse etme imkanı ile sadece iki partiden oluşan çok sınırlı bir demokrasisi olduğuna inanıyorum, bu çok kısıtlı ve çok yozlaşmış bir sistem.” değerlendirmesinde bulundu.

Arreaza, Trump yönetiminin kötü bir anı olmasını dilediklerini ifade ederek, “İki partinin ötesinde emperyalizmin bir olduğunu Clinton, Bush, Obama ve Trump ile 20 yılda öğrendik. Hedefleri aynı.” dedi.

Yeni yönetimin Venezuela ile diyalog istiyorsa ellerinin açık olduğunu vurgulayan Arreaza, şöyle devam etti:

“Trump yönetimi ile medeni bir diyaloğun devam etmesinin hiçbir yolu yoktu. Umarım Biden hükümeti ile bunu tüm irademizle kendi payımıza kurabiliriz. Başkan Biden’ın askeri, endüstri, teknolojik, finansal gruplar tarafından kontrol edilmeye izin verip vermediğini veya Venezuela ile ilişkileri geliştirmek için kendi kimliğinden ve kişiliğinden biraz irade koyup koyamayacağını beklememiz gerekecek.”

“Amerika Birleşik Devletleri 100 yıldır en önemli ticaret ortağımızdı. Şimdi değil, şimdi Çin.” ifadesini kullanan Arreaza, şunları kaydetti:

“Türkiye, Rusya, Hindistan ve bizzat Latin Amerika ve Karayipler ile geniş alanlar açıyoruz. Ama yine de dünyanın bu bölgesinde en güçlü pazar olan ABD var. Enerji ihtiyaçları var ve biz o potansiyele, diğer minerallere ve biyolojik çeşitliliğe sahibiz. Umarım karşılıklı saygı ile Caracas ve Washington arasında medeni ilişkiler kurulur. Her zaman bir umut vardır. Ama biz, uluslararası hukuk çerçevesinde ve anayasamıza saygı, Amerika Birleşik Devletleri anayasasına saygı çerçevesinde, iyi bir ilişkiye sahip olabiliriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.