Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Verdikleri namus sözünü unuttular! CHP’li İBB’nin işçi kıyımında gelinen son nokta..

Verdikleri namus sözünü unuttular! CHP’li İBB’nin işçi kıyımında gelinen son nokta..
24.06.2021
A+
A-

CHP’li İBB yönetimi, seçim öncesinde verdiği “namus sözü”nü unuttu. Son 2 yılda, ihtiyaç fazlası olduğu iddia edilen 16 bin kişi işten çıkarılırken, 18 bin kişi ise işe alındı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Adem Yıldırım, mahkeme kararıyla işe iade kazanan işçilere haklarının verilmemesi konusunda basın açıklaması yaptı.

İşçilere “namus sözü” veren CHP yönetimi, son 2 yılda 16 bin kişiyi işten attı. “İhtiyaç fazlasıydı” denilse de şimdiye kadar 18 bin kişi işe alındı. AK Parti Siyasi ve hukuki İşler Başkanı Adem Yıldırım, Saraçhane önünde yaptığı basın açıklamasında, “İşten çıkarma yasağının kalkmasıyla CHP’li İBB yönetiminin önümüzdeki günlerde yeni bir işçi kıyımına hazırlandığı yönünde duyumlar alıyoruz. Şimdiden uyarıyoruz.” dedi.

AK Parti Siyasi ve hukuki İşler Başkanı Adem Yıldırım, CHP’li İBB yönetiminin işçi kıyımı, halihazırdaki çalışanlara uyguladığı mobbing, mahkeme kararıyla işe iade kazanan işçilere haklarının verilmemesi konularıyla ilgili Saraçhane’de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“CHP Genel Başkanı, ‘Hiçbir işçiyi işinden etmeyeceğiz. Namus sözü veriyorum.’ demişti. CHP’li İBB Başkanı ise, ‘Herkesin ekmeğine saygılı bir ahlaka ve vicdana sahibim.’ ifadelerini kullanmıştı. Ancak son 2 yılda İBB’den 16 bin işçi işten atıldı.

‘İhtiyaç fazlası’ diyerek 16 bin işçiyi işten atan CHP’li İBB yönetimi şimdiye kadar 18 bin kişiyi işe aldı. İttifak ortaklarına seçim diyeti ödemek için alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan işçilere kıyım yapıldı.

Mahkeme kararıyla işe iade hakkı kazananlar da işe kabul edilmiyor. İBB yöneticilerine sesleniyorum; ‘9 aylık maaş tazminatını öder yine işten atarım’ hoyratlığına kapılıp mahkeme kararını uygulamazsanız, bu hukuksuzluk yarın sizlere kamu zararı ve zimmeti olarak dönecektir.

Pandemi döneminde hükümetimiz kısa çalışma ödeneğiyle işçi ve iş verenlere büyük destek sağladı. İşten çıkarma yasağının kalkmasıyla CHP’li İBB yönetiminin önümüzdeki günlerde yeni bir işçi kıyımına hazırlandığı yönünde duyumlar alıyoruz. Şimdiden uyarıyoruz.

İşten çıkarmalara son verin, alın teriyle çalışan işçilere yaşattığınız mağduriyetleri telafi edin, İBB’yi partinizin malı gibi görmeyin, işçi haklarına saygılı olun, çalışan personellere mobbing yapmaktan vazgeçin, mahkeme kararlarına uyun!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.