Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

WhatsApp eylemcileri organize ediyor! “İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz!.”

WhatsApp eylemcileri organize ediyor! “İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz!.”
23.09.2022
A+
A-
ABD merkezli mesajlaşma uygulaması, Tahran’ın kararını aşmaya çalıştığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “İranlı dostlarımızın iletişim halinde kalabilmeleri için çabalıyoruz” denildi.

22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümü sonrası başlayan gösteriler nedeniyle İran’da sosyal medya platformlarına erişim kısıtlandı.

Ülkede Whatsapp, Instagram ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamalarının kesintili olarak kullanılabildiği belirtiliyor.

WhatsApp’tan İran hamlesi

Bu durum üzerine açıklama yapan WhatsApp, İran’daki kullanıcıları uygulamaya bağlı tutmak için çalıştığını açıkladı.

Meta çatısı altında faaliyet gösteren söz konusu platformdan yapılan İngilizce ve Farsça açıklamalarda, şöyle denildi:

“Dostlarımızın iletişimde kalabilmeleri için çabalıyoruz”

“İranlı dostlarımızın birbirleriyle iletişim halinde kalabilmeleri için çabalıyor ve iletişim hizmetlerimizi sürekli aktif tutmak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan çekinmiyoruz.

“İran ile ilgili telefonları engellemedik”

Ana hedefimiz, dünyanın her yerinde gizli iletişim imkanı sağlamak. Özel ve gizli iletişim araçlarına erişimin tüm insanların hakkı olduğuna inanıyoruz. İran ile ilgili telefonları engellemedik.”

Tahran yönetimi, göstericilerin WhatsApp üzerinden haberleştiğini düşünüyor

Tahran ise şiddet olaylarına dönüşen ve kamuya ait araçların hedef alındığı eylemlere katılanların, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden organize olduğunu düşünüyor.

İran hükümetinin kısıtlama girişimine karşı WhatsApp, uygulama üzerinden haberleşme olanaklarını sağlamaya çalışıyor.

WhatsApp: İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz #1

İran’da ölümlere yol açan şiddetli protestolar

Mahsa Emini’nin “kıyafet kurallarına uymadığı” gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan ve birçok şehirde devam eden protestolarda hayatını kaybedenler oldu.

AA’nın aktardığına göre, İran’da bazı kentlerde protestocular, başörtülerini yakarak ülkedeki zorunlu başörtü kurallarına tepki gösterdi.

Tahran: ABD ve Avrupa’dan yapılan açıklamalar fırsatçılık

Mazenderan eyaletinin merkezi Sari’de göstericiler, devlet kurumunun duvarından devrim lideri Ruhullah Humeyni ve İran lideri Ali Hamaney’in posterlerini indirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, ABD, Avrupa Birliği ve bazı ülkelerden gelen açıklamaları “İran’ın iç işlerine müdahale” olarak değerlendirerek, bu tutumu “kınadıklarını” söyledi. Kenani, bu ülkeleri “fırsatçılıkla” suçladı.

WhatsApp: İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz #2
WhatsApp: İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz #3
WhatsApp: İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz #5
WhatsApp: İranlıları birbirleriyle iletişim halinde tutmak için çalışıyoruz #6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.