Site Rengi

HABER ÖZETİ
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yalanı tescillenen Cumhuriyet, manşetten özür dilemek zorunda kaldı!.

Yalanı tescillenen Cumhuriyet, manşetten özür dilemek zorunda kaldı!.
09.03.2020
A+
A-

Yaptığı yalan haberlerle gündem olan solak zihniyetin medyadaki temsilcisi Cumhuriyet paçavrası iki ay önce Bakan Berat Albayrak hakkında Kanal İstanbul bölgesinden arsa aldığına dair algı operasyonu amaçlayan asılsız bir haber yayımlanmıştı. Bakan Albayrak’ın avukatlarının yaptığı başvuru üzerine gazete bugünkü manşetinden tekzip ve düzeltme metni yayınlamak zorunda kaldı.

Cumhuriyet paçavrasında iki ay önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında Kanal İstanbul güzergahından arsa aldığına dair algı operasyonu amaçlayan bir haber yayımlanmıştı.

20 Ocak 2020 tarihinde yayımlanan yalan haberde, “Damat İşi Biliyor” ve “Damat Kanalı Kondu” başlıklı haberde “Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, güzergâhta yer alan Arnavutköy’e bağlı Boyalık Mahallesi’nde yaklaşık 3 dönüm arazi aldı. Sadık Albayrak, 2003 yılında satın aldığı tarla vasfındaki arazinin etrafını çevirerek prefabrik bir ev yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2011 yılında Kanal İstanbul projesinin yapılacağını duyurdu. Bundan bir yıl sonra bakan Berat Albayrak, babasının arazisine komşu olan yaklaşık 13 dönümlük araziyi satın aldı” denilmişti.

İşte o tekzip ve düzeltme metni

Cumhuriyet Gazetesi bu yalan haberini manşetinden tekzip etmek zorunda kaldı. Gazetenin bugünkü manşetinde ‘Cevap ve Düzeltme’başlığıyla Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın Avukatı Ahmet Özel imzalı düzeltme metni yayınlandı.

“Cumhuriyet Gazetesi’nin Sn. Berat Albayrak’ı hedef alan sözde haberine cevabımızdır” cümlesiyle başlayan tekzip ve düzeltme metni şöyle:
“Cumhuriyet Gazetesi’nin 20 Ocak 2020 tarihinde manşetten ve devamında 4. Sayfadan “Damat İşi Biliyor” ve “Damat Kanalı Kondu” başlıklarıyla yayınlanan, Hazal Ocak tarafından kaleme alınan, müvekkilim Sn. Berat Albayrak’ı hedef alan yazı kamuoyunu Müvekkilim aleyhine yönlendirici çarpıtılmış bilgiler içermektedir. Yapılan bu haber ile Cumhuriyet Gazetesi ve yazarının Müvekkilimin şahsı üzerinde kasıtlı bir algı operasyonu yaptığı açık şekilde anlaşılmaktadır.

“Sözde haberdeki ithamlar gerçek dışıdır”

Doğrudan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın şahsını hedef alan ve Müvekkilimi kamuoyunun husumetine maruz bırakmayı amaçlayan bu sözde haberdeki ithamlar ve yorumlar tümüyle gerçek dışıdır. Müvekkilimin babası Sadık Albayrak tarafından 2003 yılında satın alınan üzerinde bir prefabrik evin yer aldığı köy tapulu arsaya komşu olan arsanın satışa çıkması üzerine Müvekkilim tarafından satın alınmıştır.

Arsa üzerinde herhangi bir inşaa işlemi yapılmadığı gibi arsanın niteliğini değiştirecek hiçbir girişimde de bulunulmamıştır. 2003 yılında Müvekkilimin babası tarafından alınan ve ranta dönük hiçbir hesap olmadan kullanılan arsa ile müvekkilimin aldığı bitişik arsa ile müvekkilimin aldığı bitişik arsa fiilen tevhit yolu ile birleşmiş, arazi üzerindeki prefabrik yapı ve köy evi de muhafaza edilmiştir.

Evrensel gazetecilik değerlerinden nasibini almayan ve somut vakayı Müvekkilim aleyhine kamuoyu oluşturmak amacı ile kullanılan önyargılı Cumhuriyet Gazetesi muhabirine bakanlıktan yetkili bir kişi tarafından olayın iç yüzü ve yaşanan süreç olduğu gibi aktarılmasına rağmen, gerçekleri bilinçli olarak bağlamında kopartarak söz haberini art niyetli kamuoyuna “Nasılsa alıcısı var” mantığı ile servis etmiştir.

“Basın meslek ilkelerini tümüyle ihlal etmektedir”

Özellikle son günlerde Kanal İstanbul tartışmaları gerçek dışı iddialarla adeta bir rant projesiymiş gibi kasıtlı bir şekilde kamuoyuna sunulmaktadır. Kanal İstanbul’un gündeme geldiği tarihten çok daha geçmişe dayanan bir mazisi olan söz konusu arsa ile ilgili yapılmış olan haber basın meslek ilkelerini tümüyle ihlal etmektedir.

Yargı önünde hesabı sorulacaktır

Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan tüm eylem ve işlemlerini hukuk dairesinde yapan Müvekkilim Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak karanlık odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığı ile sürdürecek, Cumhuriyet Gazetesi’nden hızlı ve etkin bir şekilde bu hukuk dışı eylemin yargı önünde hesabı sorulacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.