Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
Saraçhane Krizi Sonrası Mansur Yavaş’ın Maltepe Mitinginde Kontrolü Elden Bırakmaması Dikkat Çekti!.
Mitingde konuşturulmayan Muharrem İnce alanı terk etti!.
Suriye’de yeni kabine açıklandı…
İBB operasyonunun devlete maliyeti 1 trilyon 200 milyon TL!.
Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası İlk Anket Açıklandı: CHP Liderliği Ele Geçirdi..
Bayramdan sonra zam yağmuru başlıyor!.
Ramazan Bayramı Başlıyor! İşte Şehrinizdeki Bayram Namazı Saatleri…
CHP Lideri Özel şimdi de ülkesini Almanlara şikâyet etti!.
Savcılık CHP’nin çağrısı ile sokakları terörize edenler hakkındaki iddianamesini tamamladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yaptığı usulsüzlüğü marifet gibi anlattı! CHP’li Rıza Özdemir: “İki bin sigortasız Suriyeli çalıştırıyorum!.”

Yaptığı usulsüzlüğü marifet gibi anlattı! CHP’li Rıza Özdemir: “İki bin sigortasız Suriyeli çalıştırıyorum!.”
30.06.2022
A+
A-

CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir’in katıldığı bir yayındaki itirafları gündeme oturdu. Moderatörün ‘Suriyeli işçi çalıştırıyor musunuz?’ sorusuna ‘evet’ yanıtını veren Özdemir, Her yıl 2 bin Suriyeli çalıştırdığını söyleyen Özdemir, işçileri kayıt dışı ve sigortasız olarak çalıştırdığını, daha ucuza geldiğini belirtti. Özdemir’in bu sözleri gündem oldu.

Twitter üzerinden yapılan yayına katılan CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir’in Suriyeli mültecilerle ilgili sözleri olay oldu. Yayın sırasında moderatörün “Suriyeli işçi çalıştırıyor musunuz?’” sorusuna yanıt veren Özdemir, her yıl 2 bin Suriyeli işçi çalıştırdığını söyledi.

Tarlasında Suriyeli işçileri çalıştırdığını söyleyen Özdemir, “Bende her yıl 1500 – 2 bin Suriyeli işçi çalışır. Hepsi Suriyeli, Türkler çalışmıyor’’ dedi.

Tokat’ın Niksar ilçesinde konuşlu Şehit Jandarma Üstçavuş Ahmet Kurt Taburu’nda görevli 180 komando, Suriye’nin El-Bab şehrindeki görevlerini tamamlayarak kente döndü.

KAYIT DIŞI OLARAK ÇALIŞIYOR

Modaretörün, ‘’CHP iktidara geldiği zaman Suriyelileri ülkelerine geri gönderecek. O zaman ekip biçmekten vaz mı geçeceksiniz?’’ diye sordu. Bunun üzerine konuşan Özdemir, ‘’Hayır, geçmişte olduğu gibi ekip biçmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de yaptığı konuşmada Suriyeli mültecilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ‘Hiç meraklanmayın, en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Buraya arzu ederlerse turist olarak gelebilirler. Kapılarımız açık, gezebilirler.’ ifadelerini kullandı.

‘DAHA UCUZA GELİYOR’

Özdemir, ‘’Suriyeli işçiler daha ucuza mı geliyorlar?’’ sorusuna, ‘’Evet, daha ucuza geliyorlar’’ yanıtını verdi.

2 bin işçiyi kayıt dışı çalıştırdığını aktaran Özdemir, tarım işçilerinin kayıt dışı çalıştırılmasının suç olmadığını, günlük ve mevsimlik işçilere sigorta yaptırmak zorunda olmadığını, öyle bir kanun olsa dahi kadın ve çocuklarında işçi olarak geldiğini, bunun suç olmadığını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.