Site Rengi

HABER ÖZETİ
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yasin Börü davasında 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi..

Yasin Börü davasında 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi..
28.05.2021
A+
A-

Yargıtayca bozulan davada 20 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Diyarbakır’da, 6-7 Ekim 2014’te Kobani olayları sırasında Bağlar ilçesinde kurban eti dağıtan Yasin Börü (16), Hasan Gökguz (26), Ahmet Dakak (19) ve Riyat Güneş (28), bir grubun saldırısına uğrayarak sığındıkları binanın üçüncü katında linç edilmişti.

4 genci linç ettikten sonra binadan atmakla yetinmeyen grup, daha sonra üzerlerinden araçla geçerek cesetlerini de yakmıştı.

MAHKEME HÜKMÜ

Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz’un öldürülmesiyle ilgili dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş ve mahkeme 24 Nisan 2017’de hükmünü açıklamıştı.

Yargılanan 41 sanıktan 16’sı, Börü ve arkadaşlarını “canavarca hislerle ve eziyet ederek kasten öldürmek” ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış müebbet, iki sanık aynı suçlardan beşer kez müebbet, suç tarihinde yaşı 18’den küçük olan altı çocuk ise 110’ar yıl hapse çarptırılmıştı.

Sanıklardan 18’i müşteki Yusuf Er’e karşı eylemleri nedeniyle “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 18’er, suça sürüklenen 6 çocuk bu suçtan 12’şer yıl hapse mahkum edilirken, 15 sanık ile 6 suça sürüklenen çocuğun “terör örgütü propagandası yapmak”, 11 sanığın “konut dokunulmazlığını ihlal etmek”, bir sanığın “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, bir sanığın ise “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” ve “örgüt adına suç işlemek” suçlarından da mahkumiyetlerine hükmedilmişti. Sanıklardan Remzi Özşan, “ölü üzerinden hırsızlık” suçundan 12 yıl, Uğur Doğanay ise “ruhsatsız silah taşımak” suçundan 3 yıl 9 ay hapse ayrıca mahkum edilmişti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Kararın temyizi üzerine dosyaya bakan Yargıtay, Nisan 2020’de, “canavarca hislerle ve eziyet ederek kasten öldürmek” suçundan ceza verilen 24 sanık ile beraat alan sanık Hüseyin Okçu hakkındaki kararı bozmuştu.

Yargıtayın bozma ilamında, Börü’nün olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu belirtilerek, 24 sanığın bu suçu çocuğa karşı işlediğinin değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmişti. İlamda, Hüseyin Okçu’nun cep telefonu arama kayıtları ve sinyal bilgileri değerlendirilerek Diyarbakır’da bulunup bulunmadığı kesin olarak tespit edilmeden hüküm kurulmasının bozma gerekçesi yapıldığı bildirilmişti.

Yasin Börü davasında 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi #2

20 SANIK İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ

Yargıtay tarafından bozulan davada mütaala açıklandı.

Mütaalada, 20 sanık hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğu öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, firari olan 3 sanığın dosyalarının ayrılması, 2 sanığın da beraatı istendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.