Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yenikapı’da taksici eylemi..

Yenikapı’da taksici eylemi..
28.10.2021
A+
A-
10’uncu sefer UKOME Toplantısı’nda dile getirilecek 5 bin yeni taksi teklifine karşı çıkan taksici esnafı, Yenikapı’da toplandı. Taksiciler, İBB’ye “Önce bozuk araçlarınızı onarın” diye sitem etti.

İstanbul’daki taksi sorununa karşı UKOME’ye getirilen 5 bin yeni taksi teklifine, taksici esnafı karşı çıkmaya devam ediyor.

10’uncu kez toplantıya taşınan konu, bugün Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacak UKOME Toplantısı’nda tekrar dile getirilecek.

Teklife karşı olan yüzlerce taksici, taksileri ile Yenikapı’da toplandı.

“ESNAF BURADA İMAMOĞLU NEREDE?”

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin (İBB) 10’uncu sefer gündeme getirdiği 5 bin yeni taksi teklifine karşı olan taksiciler, “Esnaf burada İmamoğlu nerede?” sloganları atarak İBB yönetimine kırmızı kart gösterdi.

“SEN ÖNCE BOZULAN BELEDİYE ARAÇLARINI ONAR”

Taksicilerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Taksici Faruk Süleymanoğlu, “Hakkımızı savunmak için burada toplandık. Bizi halkla öyle bir düşman etti ki, oğlum okulda ‘Babanın mesleği ne?’ sorusuna ‘Taksici’ dediğinde ‘Hırsız mı?’ diye soruyorlar. Böyle bir algı olur mu? Yapıyorsanız doğru dürüst iş yapın. Neymiş bizim esnafımıza maaş verecekmiş, güzel de sen önce bozulan belediye araçlarını onar.” şeklinde konuştu.

UKOME ye gelen 5 bin yeni taksi teklifine karşı Yenikapı da taksici eylemi #2

“30 YILDIR ULAŞIM SEKTÖRÜ BÖYLE BİR ZULÜM GÖRMEDİ”

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, yaptığı açıklamada, “İBB, bugün 10’uncu defa taksi sayısının artışını gündeme getiriyor. Biz, Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu adına sunum yapacağız. Tekrar konuları anlatacağız. İstanbul’da taksi sayısının artışına ihtiyaç yok. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporunda yazıyor. Bizim teknolojiye ihtiyacımız var. Trafik sorununun çözülmesine ihtiyacı var. Ayrıca taksimetre ücretlerinin iyileştirilmesine ihtiyacımız var. Biz bunları içeride anlatacağız. Takdir komisyonun. Toplantı sonunda, neticeyi burada taksici arkadaşlarımızla paylaşacağız. Kırmızı kartla, idareye kırmızı kart gösteriyoruz. 30 yıldır taksici esnafı, ulaşım sektörü böyle bir zulüm görmedi. Bunun için esnafımız sesini duyuracak, kırmızı kart gösterecek.” dedi.

UKOME ye gelen 5 bin yeni taksi teklifine karşı Yenikapı da taksici eylemi #3

“25 BİN LİRA BİR TAKSİCİ KAZANSIN BEN KENDİMİ ASACAĞIM”

Taksi teklifine karşı olduğunu söyleyen Taksici Talip Güneşdoğdu, “Üç vardiya çalışacak, 7 bin lira maaş, senede iki ikramiye bu kazanç nerede? Bu kazancı bana söylesene. 25 bin lira bir taksici kazansın ben kendimi asacağım. 5 bin araba verecek. Neye dayanarak verecek bu taksileri. Ben devletten ihaleyle aldım. Benim hakkım nerede o zaman, benim paramı ver. Aldığım zaman bir taksi plakam 4 daire yapıyordu. Şimdi bir daire bile alamıyorum.” şeklinde konuştu.

UKOME ye gelen 5 bin yeni taksi teklifine karşı Yenikapı da taksici eylemi #4
UKOME ye gelen 5 bin yeni taksi teklifine karşı Yenikapı da taksici eylemi #5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.