Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
Saraçhane Krizi Sonrası Mansur Yavaş’ın Maltepe Mitinginde Kontrolü Elden Bırakmaması Dikkat Çekti!.
Mitingde konuşturulmayan Muharrem İnce alanı terk etti!.
Suriye’de yeni kabine açıklandı…
İBB operasyonunun devlete maliyeti 1 trilyon 200 milyon TL!.
Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası İlk Anket Açıklandı: CHP Liderliği Ele Geçirdi..
Bayramdan sonra zam yağmuru başlıyor!.
Ramazan Bayramı Başlıyor! İşte Şehrinizdeki Bayram Namazı Saatleri…
CHP Lideri Özel şimdi de ülkesini Almanlara şikâyet etti!.
Savcılık CHP’nin çağrısı ile sokakları terörize edenler hakkındaki iddianamesini tamamladı!.
İmamoğlu Anketinde Şok Sonuç! Ece Üner’in Dili Tutuldu!
Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e Tarihi Tepki: “Zıvanadan Çıkmıştır!”
Bakanlıklar Anlaştı: 13 Yaş Altı Çocuklara Sosyal Medya Yasağı Kapıda!
MHP Liderinden DEM Parti’ye Tebrik, CHP’ye Eleştiri Yağmuru!
Mansur Yavaş, 100 Dosyayı Açtı! Gökçek’e Ait Şok Belgeler Ortaya Çıktı!
Siyaset Sahnesinde Yeni Kriz! MHP’li Yönter’den Sedat Peker’e Anlamlı Mesaj!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yıldırım operasyonlarında 14 bin 53 komando yer aldı!.

Yıldırım operasyonlarında 14 bin 53 komando yer aldı!.
18.09.2020
A+
A-

Teröristlerin korkulu rüyası olan ve 13 Temmuz’da Şırnak’ta başlatılan Yıldırım operasyonları, bugün Bitlis’te başlatılan 12’nci operasyonla hız kesmeden devam ediyor.

Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla temmuz ayında uzun soluklu yeni bir operasyonlar dizisi başlatıldı.

Operasyonların ilki 13 Temmuz’da Yıldırım-1 Cudi adıyla Şırnak’ta başlatıldı. Operasyona 102 timden oluşan 1458 personel katıldı.

İçişleri Bakanlığı, 20 Temmuz’da ise Hakkari’de “Yıldırım-2 Cilo” operasyonunun başlatıldığını bildirdi.

YILDIRIM-3 AĞRI DAĞI

3 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle başlatılan operasyonda, Hakkari İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1106 personel görev aldı.

Bakanlık 27 Temmuz’da ise teröristleri etkisiz hale getirmek için Ağrı-Iğdır-Kars illerini kapsayan “Yıldırım-3 Ağrı Dağı” operasyonunun başlatıldığını bildirdi.

Operasyonda 86’sı operasyonel tim olmak üzere 1170 personelin görev aldığı belirtildi.

‘Yıldırım’ operasyonlarında 14 bin 53 komando yer aldı #1

4’ÜNCÜ OPERASYON TUNCELİ’DE, 5’İNCİSİ AMANOS KIRSALINDA

Operasyonların dördüncüsü 29 Temmuz’da 1006 personelin katılımıyla Tunceli’de “Yıldırım-4 Munzur-Kutu” adıyla başlatılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 12 Ağustos’ta yaptığı bilgilendirmede, Yıldırım-5 operasyonunun 1448 personelin katılımıyla Hatay’ın Amanos kırsalında başlatıldığını duyurdu.

Amanoslarda hava destekli gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütüne ağır darbe vuruldu.

İçişleri Bakanlığı, 19 Ağustos’ta ise Bingöl’de Yıldırım-6 Karacehennem operasyonu başlatıldığını duyurdu. Operasyonda Jandarma Komando, JÖH, PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 700 personelin görev aldığı açıklandı.

Diyarbakır’da 26 Ağustos’ta 1495 personelin katılımıyla “Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu”, 1 Eyül’de ise Mardin’de 1831 personelin görev aldığı ‘Yıldırım-8 Savur Operasyonu’yla teröristlere ağır darbe vuruldu.

‘Yıldırım’ operasyonlarında 14 bin 53 komando yer aldı #2

1022 PERSONELLE ŞENYAYLA BAŞLATILDI

Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen operasyonların dokuzuncusu Muş, Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla başlatıldı.

3 Eylül’de 1022 personelin katılımıyla başlayan “Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu” ile bölge teröristlerden temizlendi.

Yıldırım operasyonlarının onuncusu ise 8 Eylül’de Van’da 1040 personelin katılımıyla “Yıldırım-10 Norduz Operasyonu” adı altında başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı 11 Eylül’de Siirt’te 1003 personelin katılımıya Yıldırım-11 Herekol Operasyonu başlatıldığını açıkladı.

Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar toplam 71 terörist etkisiz hale getirildi, 38 işbirlikçinin yakalandı, 141 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesinin ele geçirildi.

‘Yıldırım’ operasyonlarında 14 bin 53 komando yer aldı #3

SON OPERASYON BİTLİS’TE

İçişleri Bakanlığı, bu sabah ise bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca “Yıldırım-12 Beşkaynak Operasyonu” başlatıldığını bildirdi.

Operasyonda Bitlis İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Komando, JÖH, PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 747 personelin görev aldığı belirtildi.

12 operasyonda toplamda 14 bin 53 komandonun yer aldığı öğrenildi.

‘Yıldırım’ operasyonlarında 14 bin 53 komando yer aldı #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.