Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yine şaşırtmadı! Metin Feyzioğlu’nun tutumundan rahatsız olan Kılıçdaroğlu vesayetçilere sahip çıktı!.

Yine şaşırtmadı! Metin Feyzioğlu’nun tutumundan rahatsız olan Kılıçdaroğlu vesayetçilere sahip çıktı!.
23.06.2020
A+
A-

Halkın yüzde 52’sinin oyunu alarak başa gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine akla ziyan açıklamalarda bulundu. Bir avuç vesayetçiye sahip çıkan Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun tutumundan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Halkın iradesine saygı duymayarak yüzde 52’lik oyla göreve gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “diktatör” olmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmayarak bir avuç vesayetçiye sahip çıktı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, beceriksiz bir yönetim sergileyen ve her yaptığı işi eline yüzüne bulaştıran Ekrem İmamoğlu’na sahip çıktı.

Kılıçdaroğlu, “Bugün 23 Haziran. 23 Haziran nedir diyeceksiniz? İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin yıl dönümü. İBB Başkanı bir yıllık icraatlarının hesabını veriyor vatandaşlara. Martın sonu bahardır diyerek yola çıktık. Dilimizde baharın coşkusu, yüreğimizde insan sevgisi vardı. İstanbullulara hizmet etmek için yola çıktı. Ekrem İmamoğlu siyaseti halka adanmışlık olarak gören bir başkanımızdı, tıpkı diğer belediye başkanları gibi.

Dünyada örneği olmayan kararlara imza atarak seçimi geçersiz saydılar. Bütün dünya bu adaletsizliği izledi. İstanbullular bu adaletsizliğe ses çıkarmayacak sandılar. Bütün İstanbullular bilendi, tüm dünya İstanbul seçimine kitlendi. Kazanan demokrasiydi, yenilenler ise bir avuç yargıç ve ona karar vermesini söyleyenlerdi. Ben bunları çete olarak tanımlamıştım. Hep birlikte tarih yazdık; her firavunun bir Musa’sı vardır bu sefer Musa İstanbullardı. Şimdi çalışma zamanı, şimdi bu kadim şehri ayağa kaldırma zamanı” ifadesini kullandı.

Feyzioğlu’nun tutumundan rahatsız oldu

Metin Feyzioğlu’nun tutumundan rahatsız olan ve bir avuç vesayetçiye sahip çıkan Kılıçdaroğlu, “Yargıya güven en diplerde. Sağlayacak unsuru avukatlardır. Yargıyı, hâkimleri kontrol altına aldılar sıra avukatlara geldi. Gün gelecek siz de avukata ihtiyaç hissedeceksiniz. Baroların yürüyüşünü saygıyla karşılıyoruz. Biz de Adalet Yürüyüşü düzenledik. Adalet aradığımızı tüm dünyaya duyurduk. Onlar da ahlakın kırıntısı yok. Konuşma onu rahatsız ediyorsa söylediği bir şey var ‘Ezin’. Halkı baskılayamazsınız. Barolar da hak arıyorlar.

Yürüyüş herkesin hakkıdır, silahsız ve saldırısız… Yürüyüş yapan avukatlar bir yere mi saldırdı, silahları mı vardı? Dünya böyle bir örnek görülmedi. Beni derinden sarsan olay ise TBB Başkanı’nın takındığı tutum, en başta adaleti onun savunması gerek. Milletvekilleri teklifi alıyor nasıl savunacağı bilmiyor, çünkü içeriğini bilmiyor. Koskoca Türkiye bu hale geldi.” düşüncesini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Saygı Öztürk’ü hepimiz biliriz. Değişik gazetelerde çalışan, öğrendiği haberi doğrulatmak için pek çok kanaldan zorlayan bir gazetecidir. İçişleri Bakanı koltuğuna yakışmayacak bir şekilde Saygı Öztürk’ü suçladı. Öztürk’ün yazdığı her haber doğrudur. Bugüne kadar Saygı Öztürk bütün haberlerinin arkasında durmuştur. Haber ne? Trabzon çalkalanıyor bundan ötürü. Bir kişi belediye işçi kadrosuyla giriyor. İşçi kadrosuyla girdiğinde devlet memuru olması gerek bunun için de KPSS’ye girmesi gerek. Bunu ne yapıyorlar? Meraklanma diyorlar. ‘Seni özel kalem müdürü yapacağız’ diyorlar. Sınava girdi mi? Hayır. Senin için çocuğun devlet memuru olmak için kursa gider, sınava girer. Bu beyefendinin güçlü bir torpili var. Karısından boşanıp AK Parti milletvekiliyle evleniyor. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanı’nın çıkıp Saygı Öztürk’ten özür dilemesi gerekiyor.” çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

Asıl rüşvet olayını kapatmak namussuzluktur. Yarın tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat Çelik, Aydın Keser yargının önüne çıkacaklar. Yüz günü aşkın süredir bekliyorlar, yaptıkları haber nedeniyle. Sosyal medyada var zaten, çelenk yollanmış, yandaş gazetelerde çıkmış. Kalemi satmayan gazeteci haber yapıp kendilerini rahatsız edince doğru hapse diyorlar. Bunlar vazgeçmezler arkadaşlar.

Selahattin Demirtaş 4 kez tahliye kararı verilen, sonra tekrar hapse atılan bir siyasetçi. Bir insanı haksız hukuksuz yere hapse atarsınız toplumun vicdanı kanar, adalete bu kadar zulmetmeyin. Tahliye kararı aldıysa uygulayacaksınız. Bu dikta yönetiminin Türkiye’deki yansımasıdır.

Toplum pandemi için tedbirler aldı. Yüz binlerce iş yeri kapandı, kişilerin gelir ve sağlık sorunları ortaya çıktı. Tablonun en az hasarla atlatılması için sağlık ve ekonomik anlamında tedbir alınmalıydı. Sağlık çalışanlarımız 24 saat görev başında. Bu süreçte orta direk yani esnaf çok zarar gördü. Esnaf devlete yük olmaz, vergi verir. Esnaftan iş yerini kapatmasını istedi. Ne olacak durumları? Esnafın borcu vardı, kapatılan iş yerinin yüzde 90’ında insanlar günlük şekilde yaşıyor. Berber, kuaför, kahvehane, kafe aynı şekilde…

Anayasa’nın 173. maddesi var. Devlet esnaf ve zanaatkârları hem koruyup hem de destek olacak. Esnaf dükkânını kapatmış ama borcu var. Esnafa sicili bozuk diye kredi vermiyor. Pandemi sürecinde kaldırın. Yapmadılar, bunun devlete sıfır maliyeti var. Bu esnaf bu çeki, bonoyu neden ödemeyedi diye sordun mu?

Esnafı vergi memuru yapmışlar. MTV alma devlet mi batar. Esnafın kirasını ödemediler, faturalarını ödemedileri. Esnaf AK Parti’ye oy verecek mi görelim. Bu adaletsizlik neden uygulanıyor diye sormayacak mısın? 65 milyar lira devlet bütçesinden tefecilere ödenmiş. Tefeciye gelince her şeyi veriyorsunuz. ‘Bir daha oy verirsem elim kırılsın’ sesini duymak istiyorum.

Türk tütünü diye bir algı vardı dünyada, tamamen yok ettiler. Adıyamanlıları, Urfalıları da göreceğiz, bakalım ne diyecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.