Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yıldız Tilbe Gazze için 300 bin dolar bağışladı..
Süleyman Şah Türbesi’ni kurtaran askerlerden MİT’e selam..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk bayrağına yapılan alçakça saldırı için açıklama..
Dev holdinglerin veliahtları uyuşturucudan gözaltında!.
Altın ve gümüş kendi rekorlarını kırarak yükselmeye devam ediyor..
ABD’den sonra Barzani’de Kürtleri satışa getirdi..
Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan, Türkiye sınırına göçmen geçişlerini engellemek için yaptırdığı çitin parasını ödeyemeyince, işçiler isyan etti!.

Yunanistan, Türkiye sınırına göçmen geçişlerini engellemek için yaptırdığı çitin parasını ödeyemeyince, işçiler isyan etti!.
17.04.2021
A+
A-

Göçmen geçişlerini engellemek için örmeye başladığı 27 kilometre uzunluğundaki metal çit inşasında çalışan işçiler, 4 aydır maaşlarını düzenli olarak alamadığı gerekçesiyle isyan etti.

Ekonomik dar boğazda olmasına rağmen silahlanma harcamalarından geri durmayan Yunanistan’ın, Türkiye ile olan kuzeydoğu sınırına göçmenlerin geçişlerini önlemek için ekim ayında örmeye başladığı 27 kilometre uzunluğundaki metal çit inşasında kriz çıktı.

Çit inşasındaki işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle isyan etti.

Dedeağaç (Aleksandrupolis) İnşaat İşçileri Derneği, Meriç (Evros) toplam 62,9 milyon euro bütçeye sahip olan projede 4 inşaat firmasının oluşturduğu konsorsiyumu şikayet etti.

4 AYDIR MAAŞ SORUNU YAŞANIYOR

Birlik gazetesinin haberine göre, şikayetin nedenin işçilerin fazla mesai yapması, maaşlarının ödenmemesi ve işten çıkarmalar olarak gösteriliyor. Dört aydır maaşlarını düzenli olarak alamayan işçiler, şantiyedeki koronavirüse karşı tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirdi.

“DÜŞÜK ÜCRETLER, İŞTEN ÇIKARMALAR…”

Atina hükümetinden yardım bekleyen İnşaat İşçileri Derneği, yazdıkları şikayet dilekçesinde, “Evros’ta ödemelerdeki gecikmeler ve çit yapımındaki işten çıkarmalar nedeniyle Terna-Avax-İntrakat-Mytilineos konsorsiyumunu kınadık. Çitin inşasının başlangıcından itibaren günlük ücretler çok düşük ve çalışma saatleri çok. Ödemelerde gecikmeler yaşanırken, birkaç gün önce işten çıkarmalar da yaşandı. Baskı yoğunlaştırma, düşük ücretler ve işten çıkarmalar artık tüm büyük şantiyelerde işverenlerin kasıp kavurduğu norm haline geldi. Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis’in kış aylarının elverişsiz koşullarında çit çalışmalarının ilerlemesinden dolayı ikiyüzlü ve kışkırtıcı olarak tebriklerini kendisine geri iade ediyoruz. Sonuç alınmazsa işi bırakacağız. Konsorsiyumun sorumluluğu ile tüm çalışanlara zamanında ödemelerinin yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ın Türkiye sınırındaki çit projesinin şantiyesinde maaş isyanı #1

63 MİLYON EUROLUK PROJE

Atina yönetimi, bu projeyle geçen yıl binlerce göçmenin çitleri tırmanıp Avrupa Birliği (AB) toprağına girmeye çalıştığı gerginliğin tekrarını önlemeyi amaçladığını belirtiyor. Toplam 62,9 milyon euro bütçeye sahip olan projede dört inşaat firmasının oluşturduğu bir konsorsiyum yer alıyor. Uzunluğu 27 kilometre olacak çit boyunca Yunan ordusu tarafından kullanılmak üzere 8 gözlem noktası inşa edilecek. Ayrıca 2015 yılında hasar gören 3.5 metrelik mevcut çit, 4,3 metre yüksekliğinde çelik korkuluk ile güçlendirilecek.

Yunanistan ın Türkiye sınırındaki çit projesinin şantiyesinde maaş isyanı #2

İNŞASI TÖRENLE BAŞLADI

İnşasına Ekim 2020’de başlanan metal çitin, mevcut çit gibi sürekli olmayacağı, ilk 9 km’lik bölümü Ferecik’in Petalo bölgesine; sonraki 15 km’nin ise Çirozi alanını kapsayacak şekilde 2,5 km de Nea Egnatia bölgesine yerleştirileceği belirtilmişti. Metal çitin inşasının açılış törenine Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros katılmıştı.

Yunanistan ın Türkiye sınırındaki çit projesinin şantiyesinde maaş isyanı #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.