Site Rengi

HABER ÖZETİ
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan’da yayınlanan Osmanlı dizisinde Türkler tecavüzcü ve işkenceci olarak gösteriliyor!.

Yunanistan’da yayınlanan Osmanlı dizisinde Türkler tecavüzcü ve işkenceci olarak gösteriliyor!.
13.03.2021
A+
A-

Yunanistan’da “Open” isimli kanalda 32 bölümlük “To Kokkino Potami” isimli dizide tarihi gerçeklikler hiçe sayıldı. Türklerin soykırım yaptığının ileri sürüldüğü rezil dizide, Osmanlı Türkleri tecavüzcü, katil, hırsız, zalim olarak gösterildi. Dizinin yayınlandığı kanalın sahibinin, PAOK’nun sahibi Ivan Savvidis olduğu belirlendi.

Türklere zulmederek Müslümanlara işkence çektiren Yunanlar, tarihi gerçeklikleri saklamak için suçu karşısındakine yıkmaya çalışıyor. Yıllardır siyaset sahnesinde Türkiye’ye türlü suçlamalar yönelten Yunanlar, şimdi de TV yayınlarıyla Türkler hakkında kara propaganda yapıyor. Yunan TV kanallarında Türkiye aleyhine yürütülen faaliyetler her geçen gün artarken, Open kanalında yayınlanan “To Kokkino Potami” isimli dizi bu kadar da olmaz dedirtti. Bu arada Open kanalının sahibinin, PAOK kulübünün de sahibi olan Ivan Savvidis olduğu belirlendi.

32 bölümlük dizide sözde “Pontus Soykırımı” konu edinildi. Bir romandan uyarlanan dizide, Türkler tecavüzcü, baskıcı, hırsız ve katil gibi gösterildi.

Bir sahnede, Yunan bir Osmanlı tebaasına yardımcı olan Türk, diğer Türkler tarafından durdurularak azarlandı. Azarlanma sebebi olarak da, bir Türk’ün hiçbir zaman bir Yunan’a yardım etmemesi gerektiği savunuldu. Ardından 3 Türk bir Yunan’ın evini taşlayarak kaçtı.

Bir başka sahnede de Türkler, Yunanların dilini kesip tecavüze teşebbüs etti. Bir Yunan doktor da Türkler tarafından linç edilmek istendi.

Bir diğer sahnede ise Pontus Rumlarından bir grup Osmanlı askerleri eşliğinde sürgün edildi. Sürgün sırasında yolda dinlendikleri esnada Türkler ortaya çıkarak bu gruba saldırdı ve Yunanları soymaya, öldürmeye başladı. Osmanlı askerleri ise oturdukları yerde bu olayı keyifle izledi ve yemeklerini yemeye devam etti.

En çarpıcı anlardan birindeyse, at üstündeki bir Türk, kendisinden su isteyen küçük bir çocuğu başından vurarak öldürdü.

Talat Paşa ve oğlunun münakaşası

Dizide Talat Paşa diye bir karaktere de yer verildi. Talat Paşa Rumlara soykırım yapmak için planlar kurarken, oğlu da ona karşı çıkmaya çalıştı. Bir bölümde Talat Paşa, “Eski imparatorluktan kalan bu millet parazit, yabancı ve kökünden koparılması gereken acı otlardan ibaret. Almalar bunun usulünü biliyor” dedi. Oğlu ise, “Kanun önünde eşitlik, baba. Dini hoşgörü, eşitlik, hareketimiz bunu temsil ediyor. Bu sözlerle iktidarı ele geçirdik” karşılığını veriyor. Talat Paşa da, “Kanun önünde eşitlik dedik ama Türkler arasında… Bir Türk’üz, başkaları gibi değiliz. Önümüzde çok işimiz var oğlum. Topraklarımızı belirlemeliyiz. Türkiye Türklerindir. Bizim ihtilalimizin maksadı bu…” cevabını verdi.

4 milyon Euro bütçe

Söz konusu dizinin bütçesinin 4 milyon Euro olduğu da belirlendi. Halkının açlıktan kırıldığı ve her geçen gün protestoların büyüdüğü Yunanistan’da, Türkiye’yi lekelemek için tamamen yalanlardan ibaret olan bir diziye bu denli bütçe ayrılması ayrıca dikkat çekti.

“Amacımız dünyaya tanıtmak”

Dizinin yönetmeni Manousos Manousakis, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dizinin temel amaçlarından biri, sadece bizim memnuniyetimiz ve Yunanlılar olarak adalet duygusu için değil, cezasız kalan suç tarihsel olarak tekrarlanmaya devam ettiği için Pontus Rum soykırımının dünyada tanınması sağlamak” ifadelerini kullandı.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.