Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan’dan Türkiye’ye heyet geliyor!.

Yunanistan’dan Türkiye’ye heyet geliyor!.
09.01.2020
A+
A-

Türkiye’nin Rusya ile imzaladığı S-400 anlaşmasından çekilmemesiyle F-35 programını askıya alan Amerika Birleşik Devletleri, aynı şekilde 5 adet S-400 bataryası edinecek olan Hindistan’ı da bu şekilde tehdit ediyor.

Türkiye’nin S-400 alımı anlaşmasından çekilmemesiyle F-35 programını askıya alan ABD, Hindistan’ı da sistemler üzerinden yine yaptırımlarla tehdit ediyor.

Star.com.tr’de yer alan habere göre üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında Hindistan’ın S-400 tedariki hakkındaki soruya, ‘Bu ülkeyi ABD yaptırımlarına karşı koruyan özel bir konumu yok.’ şeklinde cevap verdi.

‘FERAGAT ETMEYECEĞİZ’

Bu konuda kimseye ABD’nin duruşundan feraget etmeyeceğini belirten yetkili, ne Kongre’nin de yönetimin böyle bir şeyi önceden tasarlamadığını söyledi. Ancak Hintli yetkililerin yaptırım uygulama riskiyle karşı karşıya olduklarını bildiklerini söyledi.

Hindistan’da yaptırımlar için bir feragatin söz konusu olmadığını belirten yetkili, bu yaptırımların duruma göre uygulanabileceğini belirtti.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN TEHDİT

Hindistan gibi herhangi bir devletle bu sistemler konusunda yaşanan sıkıntıların sebebinin, ‘ABD sistemlerini riske atabilir, bu teknolojilerin bir düşman tarafından bilinmesini istemiyoruz.’ şeklinde ifade eden yetkili, ‘Bu yüzden bu sistemlerin satın alınması konusunda basit konuştuk. Türkiye olan mesele mükemmel bir örnek.’ dedi.

ABD aynı gerekçelerle Çin’i yaptırımla tehdit etti ve Türkiye’ye 5. nesil F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurdu.

ÜLKELERİN EGEMENLİĞİNE AYKIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin S-400 konusundaki baskılarına, ‘S-400 üç Patriot’a bedel. Eğer şartlar, S-400 ile eşit bile olsa biz Patriot alırız ama eşit olmazsa biz de menfaatimizi düşüneceğiz.” şeklinde yanıt verdi.

Hindistan da benzer bir şekilde ulusal savunma için yapılan alımların diğer ülkelerin etkisinde kalmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

ABD’nin yaptırımlar konusunda tutumu, müttefik ya da rakip olan birçok ülke tarafından egemenlik hakkına aykırı olarak kabul ediliyor.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 savunma sistemlerinin birincisi, nisan ayında hazır hale gelecek. İkinci sistemin gelişi ile ilgili henüz kesin tarih verilmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.