Site Rengi

HABER ÖZETİ
Diyanet İşleri Başkanlığı’na Safi Arpaguş atandı..
Bakanlıktan cinsel sapıklığa jet müdahale!.
CHP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
FED merakla beklenen faiz kararını açıkladı..
Zelensky Putin ile savaşa devam etmek için sponsor arıyor!.
Peker’in avukatı davayı üstlendi, Minguzzi ailesine gelen tehdit mesajları bıçak gibi kesildi!.
Erdoğan’dan Netenyahu’ya yanıt: KUYRUK ACISI HİÇ BİR ZAMAN GEÇMEYECEK!.
Fazıl Say’dan laikleri ters köşe yapacak Gazze açıklaması!.
Dezenfektan satıcısı Bakan 53 ay sonra ortaya çıktı!.
CHP’li Bayrampaşa Belediye başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Erdoğan’ın sözleri Netenyahu itini adeta kudurttu!.
Kahpe İsrail Yemen’i bombardıman altına aldı!.
CHP’den Kılıçdaroğlu’na açık çağrı!.
Kahpe Amerika’dan teröristlere 130 milyon dolar destek!.
Kiracılık devrini bitirecek sosyal konut projesi önümüzdeki ay başlıyor..
Dikkat!. Devlet son 5 yılda satılan gayrimenkullerin peşine düştü!.
Soylu şikâyet edince Bakan Yerlikaya’ya Bahçeli’den ayar geldi!.
Kahpe İsrail’in savunma bakanı Gazze’ye karşı açıkça soykırım ilan etti!.
Yeni evlenecek çiftler için ehliyet şartı geliyor…
Ahlaksız dizinin senaristi gözaltına alındı!.
Kahpe İsrail Gazze’yi kuşatma operasyonuna başladı!.
Kuduz köpek Netenyahu yine İslam ülkelerine saldırmakla tehdit etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’dan Kahpe İsrail’e yaptırım çağrısında bulundu!.
Kurultay mahkemesinden sonra Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama!.
Edi ile Büdü’nün kurultay kurnazlığı mahkeme kararına tosladı!.
Muvazzaf Binbaşı torbacıları haraca bağlamış!.
CHP kurultay davası ertelendi..
Tarihi kurultay davası başladı!.
Vuslat Doğan Ali Sabancı’dan 120 milyon dolar nafaka talep etti!.
Mahkeme bugün son sözü söyleyecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan’dan Türkiye’ye heyet geliyor!.

Yunanistan’dan Türkiye’ye heyet geliyor!.
09.01.2020
A+
A-

Türkiye’nin Rusya ile imzaladığı S-400 anlaşmasından çekilmemesiyle F-35 programını askıya alan Amerika Birleşik Devletleri, aynı şekilde 5 adet S-400 bataryası edinecek olan Hindistan’ı da bu şekilde tehdit ediyor.

Türkiye’nin S-400 alımı anlaşmasından çekilmemesiyle F-35 programını askıya alan ABD, Hindistan’ı da sistemler üzerinden yine yaptırımlarla tehdit ediyor.

Star.com.tr’de yer alan habere göre üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında Hindistan’ın S-400 tedariki hakkındaki soruya, ‘Bu ülkeyi ABD yaptırımlarına karşı koruyan özel bir konumu yok.’ şeklinde cevap verdi.

‘FERAGAT ETMEYECEĞİZ’

Bu konuda kimseye ABD’nin duruşundan feraget etmeyeceğini belirten yetkili, ne Kongre’nin de yönetimin böyle bir şeyi önceden tasarlamadığını söyledi. Ancak Hintli yetkililerin yaptırım uygulama riskiyle karşı karşıya olduklarını bildiklerini söyledi.

Hindistan’da yaptırımlar için bir feragatin söz konusu olmadığını belirten yetkili, bu yaptırımların duruma göre uygulanabileceğini belirtti.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN TEHDİT

Hindistan gibi herhangi bir devletle bu sistemler konusunda yaşanan sıkıntıların sebebinin, ‘ABD sistemlerini riske atabilir, bu teknolojilerin bir düşman tarafından bilinmesini istemiyoruz.’ şeklinde ifade eden yetkili, ‘Bu yüzden bu sistemlerin satın alınması konusunda basit konuştuk. Türkiye olan mesele mükemmel bir örnek.’ dedi.

ABD aynı gerekçelerle Çin’i yaptırımla tehdit etti ve Türkiye’ye 5. nesil F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurdu.

ÜLKELERİN EGEMENLİĞİNE AYKIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin S-400 konusundaki baskılarına, ‘S-400 üç Patriot’a bedel. Eğer şartlar, S-400 ile eşit bile olsa biz Patriot alırız ama eşit olmazsa biz de menfaatimizi düşüneceğiz.” şeklinde yanıt verdi.

Hindistan da benzer bir şekilde ulusal savunma için yapılan alımların diğer ülkelerin etkisinde kalmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

ABD’nin yaptırımlar konusunda tutumu, müttefik ya da rakip olan birçok ülke tarafından egemenlik hakkına aykırı olarak kabul ediliyor.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 savunma sistemlerinin birincisi, nisan ayında hazır hale gelecek. İkinci sistemin gelişi ile ilgili henüz kesin tarih verilmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.