Site Rengi

HABER ÖZETİ
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
Trump 13 Ekim’de HAMAS’ın İsrailli esirleri serbest bırakacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’deki ateşkes ile ilgili kritik açıklama!.
MHP’li Serdar Öktem cinayetinin arkasından çetelerin hesaplaşması çıktı!.
Gazze’de ateşkes planının ilk aşaması onaylandı..
İspanya Kahpe İsrail’e karşı silah ambargosunu resmen onayladı!.
Hastaneye kaldırılan Hikmet Çetin yoğun bakıma alındı..
7 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçti..
3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor…
Batı’nın ikiyüzlü şerefsizliği yine ifşa oldu!.
Türkiye’nin en ünlü isimlerine uyuşturucu operasyonunu!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi ile ilgili flaş gelişme..
Su borularını bile tamir etmeyi beceremeyen Mansur Yavaş Ankara’yı susuzluğa mahkûm etti!.
Yılmaz Özdil CHP’yi Besleme Trol Orduları üzerinden topa tuttu!.
AK Parti’de erken seçim hazırlıkları…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan’ın darp edip işkence yaptığı göçmenler, Türkiye’de tedavi altına alındı!.

Yunanistan’ın darp edip işkence yaptığı göçmenler, Türkiye’de tedavi altına alındı!.
13.12.2020
A+
A-

Aydın’ın Didim ilçesi ve Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Türk karasularına sürüklenmeye bırakılarak ölüme terk edilen göçmenleri, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtarırken, göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca darp edilerek işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; geçen 6 Aralık’ta akşam saatlerinde Aydın’ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına sürüklenmeye bırakılan yarı batık haldeki can salının içinde bir grup düzensiz göçmen bulunduğu bilgisinin alındı.

göçmen

Bunun üzerine bölgeye yakın balıkçı teknesi ile koordine kurularak arama kurtarma çalışması başlatıldı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye ulaşarak batmak üzere olan salda bulunan kadın ve çocuklardan oluşan 17 kişilik düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, Sahil Güvenlik botu ile Didim Limanı’na çıkarıldı.

Göçmenlerin, Bulamaç Adası’nda 2 gün boyunca mahsur kaldıkları, Yunanistan unsurlarınca ada üzerinde yakalanarak kadın ve çocuklar ayrı, erkekler ayrı olmak üzere iki grup halinde Yunan Sahil Güvenlik gemisine bindirildikleri öğrenildi. Ayrıca, erkeklerin darp edilerek gemide tutulduğu, kadın ve çocukların ise can salı içinde Türk karasularına sürüklenmeye terk edildiği öğrenildi.

Darp ve işkence

8 Aralık’ta ise yine akşam saatlerinde Bodrum Yalıkavak açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına sürüklenmeye bırakılan iki can salı içinde toplam 11 düzensiz göçmen kurtarıldı. Göçmenlerin, 6 Aralık’ta kadın ve çocuklardan ayrılan erkek göçmen grubu olduğu anlaşıldı. Ağır şekilde darp edildikleri, vücutlarında yara izleri olduğu görülen göçmenler, ifadelerinde paralarına, cep telefonlarına ve diğer değerli eşyalarına el konulduğunu söyledi. Göçmenler, hastanede tedavi altına alındı.

Bakan Soylu görüntü paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının, düzensiz göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelesine ilişkin görüntüleri paylaştı. Görüntülerde göçmenlerin kurtarılma anı ve göçmenlerdeki darp izleri yer aldı. Bakan Soylu, Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Notis Mitarakis’i de etiketleyerek, “Sayın Bakan Notis Mitarakis; sahil güvenlik unsurlarınız işkence ve insanlık dışı muamelede her geçen gün seviye atlıyor” ifadelerini kullandı.

soylu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.