Site Rengi

HABER ÖZETİ
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

“Yunanistan’ın Türkiye ile bir savaşı göze alması tam bir aptallık ve felaketi olur!.”

“Yunanistan’ın Türkiye ile bir savaşı göze alması tam bir aptallık ve felaketi olur!.”
21.08.2020
A+
A-

Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, “Türkiye, Yunanistan’la olası bir çatışmayı planlı olarak yapacaktır. Yunanistan’ın Türkiye ile topyekun bir savaşı göze alması Atina için tam bir aptallık ve felakettir. Yunanistan Adalar Denizi’ndeki bütün kazanımlarını kaybedecektir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin 23 Ağustos tarihine kadar Meis Adası’nın güney ve doğu hattında sismik arama faaliyeti yürütmesi ile birlikte Doğu Akdeniz’de sular ısındı.

Yunanistan’ın hazırlıksız şekilde yakalandığı adım için aylar önceden ‘savaş tehdidinde’ bulunması Doğu Akdeniz’deki askeri hareketliliği had safhaya çıkarmasına neden oldu.

Türkiye bir taraftan diplomasiyi ve müzakereleri öne çıkartarak diğer taraftan da Oruç Reis’in güvenliğini sağlayarak kararlılığını sürdürdü.

Yeni Şafak, Yunanistan’ın son bölgedeki son provokasyonları ile birlikte bölgede çatışma ihtimali artarken, olası bir kriz durumunda Türkiye’nin adımlarının ne olacağı Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin’e sordu.

Türkiye’nin Yunanistan’la olası bir çatışmaya planlı olarak gireceğini söyleyen Pekin, “Bir çatışma çıksa bile başlangıcında önce hava kuvvetleri, sonra deniz kuvvetleri ile olacaktır ama mutlaka kara kuvvetleri devreye girecektir.” diye konuştu.

Yunanistan’ın olası bir çatışma durumunda dezavantajlı olan taraf olduğuna dikkat çeken Pekin, şöyle devam etti:

“Yunanistan çok parçalı bir ülke. 2 bin civarında ada var deniyor. Yunanistan’ın 18 milyon nüfusu var. Askerlik çağına gelenlerin sayısı belli. 4-5 milyon güçlük bir durum ortaya çıkıyor. Bu güç üretim mi yapacak yoksa savaşacak mı? Yunanistan karayı, Mora Yarımadasını nasıl savunacak? Meis ve Midilli gibi adalara lojistik ikmali nasıl yapacak?”

ATİNA İÇİN TAM BİR FELAKET OLUR

“Bütün bunları hesaba kattığımızda Yunanistan’ın Türkiye ile topyekun bir savaşı göze alması Atina için tam bir aptallık ve felakettir. Yunanistan şu ana kadar kazanmış olduğu, Adalar Denizi’ndeki bütün kazanımlarını kaybedecek. Avrupa Birliği’nden siyasi destek alabilir ama bu siyasi destekle sınırlı kalır”

ORTADOĞU’DA TÜRKİYE’YE KARŞI YENİ CEPHE AÇILIYOR

Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Ortadoğu’da yaşanan sürecin Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden bağımsız olamayacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa’nın amacı birilerini kullanarak Türkiye’yi zayıflatmak ve denizciliğini ortadan kaldırmaktır. Ortadoğu’da Türkiye’ye karşı yeni bir cephe kuruluyor. İsrail-BAE arasındaki anlaşmaya önümüzdeki dönemde Umman, Bahreyn, Sudan, Fas, ve Suudi Arabistan’ın katılması bekleniyor. Aynı zamanda ABD’nin F-35 savaş uçağı ve gelişmiş drone teknolojisini Birleşik Arap Emirlikleri’ne satma planı var. Özetle bu bölgede yeni biroluşum var. Bu oluşum Türkiye ve İran’ı dışarıda bırakıyor. ”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.