Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan’ın zulmüne içeriden isyan! Kritharidis: “Mültecilere günlerdir ekmek, su bile vermiyorlar!.”

Yunanistan’ın zulmüne içeriden isyan! Kritharidis: “Mültecilere günlerdir ekmek, su bile vermiyorlar!.”
15.08.2022
A+
A-

Yunanistan’ın sol siyasi partilerinden MeRA25’in Basın Sözcüsü Michalis Kritharidis, ‘Bir haftadır, 15’i çocuk 40 Suriyeli mülteci, Evros’taki bir adada su, gıda ve herhangi bir bakım almadan terk edilmiş durumda. Sözde Göç ve İltica Bakanımız sorumsuz Bay Mitarakis, yardım çağrılarına gülünç cevaplar veriyor.’ dedi.

Mültecilerin botlarını batıran, elbiselerini çıkararak soğuktan donmalarına neden olan Yunanistan’a isyan, bu kez içeriden yükseldi.

Yunanistan’ın siyasi partilerinden MeRA25’in Basın Sözcüsü Michalis Kritharidis, Evros adasında mahsur kalan 40 mülteciye yönelik insanlık dışı muameleye isyan etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Yunan makamlarının yasadışı geri göndermeleri durdurması ve acil insani yardım (su, gıda, tıbbi bakım vb.) göndermesine ilişkin dört farklı karara rağmen, Yunan makamları bugüne kadar mültecileri kurtarmaya yönelik herhangi bir girişimde bulunmadı ve ilgili kararlara uymayarak Avrupa, uluslararası ve hatta Yunan yasalarını ihlal etti.

Yunan hükümetinin insanlık dışı muamelesine isyan eden Kritharidis, şunları söyledi:

“Bir haftadır, 15’i çocuk 40 Suriyeli mülteci, Evros’taki bir adada su, gıda ve herhangi bir bakım almadan terk edilmiş durumda. Aynı zamanda, BM Yüksek Komiseri ülkemizi doğru olanı yapmaya çağırıyor ve sözde Göç ve İltica Bakanımız, sorumsuz Bay Mitarakis’in gülünç cevaplarını alıyor.

“BAY MİÇOTAKİS’İN AŞIRI SAĞCI HÜKÜMETİNİN ÇÖKÜŞÜDÜR”

Mahsur kalan mültecilerden bir çocuğun akrep sokması sonucu öldüğünü hatırlatan Kritharidis, “Bütün bunlar olurken, “beş yaşında bir kız adada bir akrep sokmasından çaresizlik içinde öldü ve annesi cenazesini gömmeye çalışıyor. Bu, Bay Miçotakis’in aşırı sağcı hükümetinin çöküşüdür.” dedi.

Miçotakis yönetiminin yaptığı insanlık dışı muameleyi, göçmenleri “ulusal tehdit” ve “işgalciler” şeklinde karalayarak haklı çıkarmaya çalıştığını belirten Kritharidis, “Bu utanç verici bir durum. Ülkeyi, hükümetiniz neden olduğu bu sürekli rezillikten kurtarın.” ifadelerini kullandı.

EGE’DE İNSANLIĞIN KARA LEKESİNİN ADI ‘YUNAN ZULMÜ’

Sınırı geçmeye çalışan yüzlerce düzensiz göçmen, Yunanistan’ın acımasız işkencelerine mütemadiyen maruz kalıyor. Bu insanların hayata dair umutlarını, en çirkin şekilde ellerinden alan Yunanistan güçlerine ise dünyadan ses çıkmıyor.

Bugüne kadar yüzlerce göçmen Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Fakat, birçok düzensiz göçmen de acımasızca ölüme terk edildi.

Elektrik vermek, çivili sopalarla dövmek, botları batırarak donmaya terk etmek benzin döküp yakmak… Yunanistan’ın çaresiz göçmenlere uyguladığı ‘caydırıcı’ politikalardan bazıları…

KADIN VE ÇOCUKLARIN OLDUĞU BOTLAR BATIRILDI

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca bot Ege Denizi’nin zorlu şartlarının yanı sıra Yunanistan sahil güvenliğinin acımasız muamelesiyle de sık sık karşılaşıyor. Kamera kayıtlarıyla da defalarca kanıtlanan insanlık dışı uygulamalara ise dünyadan herhangi bir tepki gelmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.