Site Rengi

HABER ÖZETİ
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Zelensky, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı ve Ukrayna Başsavcısını vatana ihanet suçlamasıyla görevden aldı!.

Zelensky, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı ve Ukrayna Başsavcısını vatana ihanet suçlamasıyla görevden aldı!.
19.07.2022
A+
A-
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov ve Başsavcı Irina Venediktova’yı vatana ihanet suçlamasıyla görevlerinden aldı.
Ukrayna’da üst düzey isimler görevden alındı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukrayna Güvenlik Servisi ile birlikte Ukrayna Soruşturma Bürosu Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki SBU Ana Müdürlüğünün eski Başkanı gözaltına alındı. Bu kişinin görevden alınmasının tamamen haklı gerekçeleri vardı. Bu kişinin vatana ihanet şüphesine dair deliller toplandı. Suçun tümü belgelenmiştir. Bu dönemde ve daha önce yaptığı şeylerin tümü uygun bir şekilde değerlendirilecek” ifadelerini kullanarak, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı (SBU) ile Ivan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova’yı görevden aldığını bildirdi.

Vatana ihanet nedeniyle görevden alındılar

İHA’nın haberine göre; Herson ve Harkov kentlerindeki kolluk kuvvetlerinin çalışmalarını incelediğini aktaran Zelenskiy, “Bugün itibarıyla, savcılıkların, yargılama öncesi soruşturma kurumlarının ve diğer kolluk kuvvetlerinin çalışanlarının vatana ihanet ve işbirliği faaliyetlerine ilişkin 651 ceza davası kaydedildi. 198 ceza yargılamasında ilgili kişilere suçlamada bulunuldu” dedi.

“60’tan fazla çalışanımız Ukrayna’ya karşı çalışıyor”

Özellikle Savcılık ve SBU’nun 60’tan fazla çalışanın Rus işgali altındaki topraklarda kaldığını ve Ukrayna’ya karşı çalıştığını ifade eden Zelenskiy, “Devletin ulusal güvenliğinin temellerine yönelik bu türden bir dizi suç ve Ukrayna güvenlik güçleri ile Rusya’nın özel servisleri arasında kaydedilen bağlantılar ilgili liderlere çok ciddi sorular yöneltiyor. Bu soruların her biri uygun cevaplar alacaktır” dedi.

Donbass’ta düşen Malezya uçağını hatırlattı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev’in, Ukrayna’nın, Kırım’ı geri alması ve Kırım köprüsüne saldırı yapma ihtimaline karşı bunun kıyamet günü olacağı sözlerine cevap veren Zelensky, “Bugün Rusya tarafından Ukrayna için kıyamet hakkında tutarsız sözler duydum. Tabii ki hiç kimse böyle korkutmaları kabul etmeyecektir. Rusya’nın, Donbass semaları üzerinde Malezya Boingini yok etmesinin yıl dönümü. 298 kişi açık bir terör saldırısıyla öldürüldü. 80’i çocuktu. O zaman bile Rusya bu yolu izliyordu” ifadelerini kullanarak, Rusya’nın uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini vurguladı.

Zelenskiy, yayınladığı kararname ile ayrıca Oleksiy Symonenko’yu Ukrayna Başsavcısı olarak atadı.

Zelensky, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı ve Ukrayna Başsavcısını görevden aldı #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.