Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Zülfü Livaneli’nin imza gününe gidenler coronaya yakalandı!.

Zülfü Livaneli’nin imza gününe gidenler coronaya yakalandı!.
28.03.2020
A+
A-

Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli’nin geçen ay sonunda New York’ta yaptığı imza günü ve konser etkinliklerine giden birçok Türk vatandaşının koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

 

Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli’nin geçen ay sonunda New York’ta yaptığı imza günü ve konser etkinliklerine giden birçok Türk vatandaşının koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

Livaneli’nin konser programı aniden rahatsızlanması nedeniyle ertelenmişti.

Zülfü Livaneli’nin ‘Seranad’ kitabının İngilizce baskısının tanıtımı için yaklaşık bir ay önce ABD’nin New York kentinde bir dizi konser ve imza günü düzenlendi.

Livaneli, 27 Şubat tarihinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ve bir süre gözlem altında tutuldu. Kısa süre içinde taburcu edilen sanatçı, 1 Mart akşamı ‘Drom’ adlı mekânda şarkıcı Demet Sağıroğlu ile birlikte konser verdi. Fakat program dahilindeki diğer konserler Livaneli’nin rahatsızlığı nedeniyle gerçekleştirilemedi.

5e7d06aa2269a20d9c8c54d1-qsrm-8llJ

4 Mart akşamı New York’taki ‘The Marmara-Park Avenue’ adlı otelde ‘Serenad’ kitabının İngilizce baskısı için imza günü yapan Livaneli, buradaki davetlilere mini bir konser de verdi.

BİRÇOK KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

İşte özellikle bu oteldeki organizasyona katılan onlarca Türk’te COVID-19 tespit edildi. Etkinliğe katılan gazeteci Zafer Mutlu da önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Ayrıca otelin sahibi Kağan Gürsel başta olmak üzere organizatörler ile etkinliğe katılan New York’taki çok sayıda iş insanında koronavirüs tespit edildi. Ancak bu kişilerin durumunun ağır olmadığı ve hepsinin kendini karantinaya aldığı öğrenildi.

5e7d06b52269a20d9c8c54d3-xzgf-oTnH

HERKESE BULAŞMIŞ OLABİLİR

Oteldeki etkinliğe katılan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Türk iş insanı, test yaptırmadığını ama kendini çok iyi hissettiğini söyledi.

İş insanı ancak yine de karantinada olduğunu belirterek Hürriyet’e “O geceye katılan yaklaşık yüz kişiden hemen hemen herkese virüs bulaşmış olabilir. Benim tanıdığım 12 kişinin testi pozitif çıktı” dedi.

LİVANELİ: EŞİM, BEN VE ARKADAŞLARIM TEDAVİ GÖRDÜ

Öte yandan kısa süre önce Türkiye’ye gelen ve Bodrum’daki evinde çalışmalarını sürdüren 73 yaşındak Zülfi Livaneli, ABD’deki imza gününde koronavirüs kaptığı iddiaları ve sağlık durumuyla ilgili konuştu.

“İKİ TOPLANTIDAN BİRİNDE KAPTIK”

Koronavirüs iddialarıyla ilgili soru üzerine Livaneli, “25 Şubat’ta eşim ve kızımla üç ayrı etkinlik için New York’a gittik. Bunlardan ikisi, Rumi Suite konserleri, Serenad kitabımın İngilizce baskısıyla ilgili düzenlenen bir toplantı, öteki de Columbia Üniversitesi’nde bir söyleşiydi. Kitap toplantısında yaklaşık yüz Amerikalı ve Türk vardı. Columbia’da da salon tamamen doluydu. Bu iki toplantıdan birinde koronavirüs kapmış olmalıyız” dedi.

Zülfü Livaneli, sağlık durumuyla ilgili olarak ise, “Eşim, ben ve arkadaşlarım tedavi gördük. Tamamen iyileştik. Türkiye’ye döndük. Şu anda test sonuçlarımız negatif ama yine de evden çıkmıyoruz. Kim hangi toplantıda, kime geçirdi bunu söylemek imkansız” dedi.

“DOKTORLAR ARASINDA BÜYÜK BİR KAVGA VAR”

Livaneli, “İlaç şirketleri ve onların etkilediği lobiler, doktorlar arasında büyük bir kavga var. Bu yüzden iyileşme sürecimizle ilgili bir bilgi paylaşamayacağım. Ama tedavi edilebiliyor. Kimse umutsuzluğa düşmesin, mümkünse evde otursun ve bu belayı dayanışmayla atlatmaya çalışalım. Moralimizi de çok bozmayalım çünkü iyileşmek için moral önemli” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.