Site Rengi

HABER ÖZETİ
1 Mayıs’ta polise saldıran andavallar teker teker paketleniyor..
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88

ATEŞ GÜCÜ: “RUS ORDUSU İNGİLİZ ORDUSUNU DAĞITIR!.”

ATEŞ GÜCÜ: “RUS ORDUSU İNGİLİZ ORDUSUNU DAĞITIR!.”
28.11.2019
A+
A-

Royal United Services Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü, Doğu Avrupa’da olası bir savaşta İngiliz savunma kuvvetlerinin Rusya’ya nasıl yenileceğini anlatan ‘Ateş Gücünün Geleceği: İngiltere’nin Taktik ve Operasyonel Ateş Gücünü En Üst Düzeye Çıkarma’ başlıklı bir rapor yayımladı.

İngiliz düşünce kuruluşu Royal United Services Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (RUSI), Avrupa’da yaşanacak olası bir savaşta NATO’nun reflekslerini ve İngiltere’nin akıbetinin ne olacağına dair bir rapor yayımladı.

Rapora göre Doğu Avrupa’daki bir savaşta, İngiliz savunma güçleri Rus ordusu tarafından dağıtılacak, Rus ateş gücü kapsamlı bir şekilde İngiltere’nin kara kuvvetlerini vuracak.

Raporda, İngiltere’nin 2015 Ulusal Güvenlik Stratejisi’nde Rusya’nın NATO’ya yönelik saldırgan eylemler gerçekleştirme riskinin olduğu ve İngiltere’nin güvenilir bir caydırıcılık duruşunu sürdürmesi gerektiğini açıkça belirtildiği hatırlatıldı.

CAYDIRICI DURUŞ

İngiltere Kara kuvvetlerinin bu duruşunun, ”Savaş alanını şekillendiren düşman silahlarını ortadan kaldırarak müttefik kuvvetlerini koruma, düşman kuvvet konsantrasyonlarını kırarak düşman birimlerini yok edip, müttefiklere manevra kabiliyeti sağlamak.” görevleri olduğu belirtildi.

Raporda olası bir çatışma halinde sahip olduğu entegre hava savunma sistemleri ve Avrupa’daki NATO güçlerinin ağır silah eksikliği sayesinde, muhtemelen Rusya’nın lojistik sistemlerini dağıtmaya ya da gizlemeye bile gerek duymayacağı ifade edildi.

Bu sayede Rusya’nın büyük birlikleri ve önemli miktarda lojistik desteği rahatça hareket ettirebileceği, NATO’nun sınırlı ateş gücüne karşı Rus kuvvetleri avantaj elde ederken, NATO’nun caydırıcılık duruşunu aşınacağı ileri sürüldü.

Topçu sınıfı ateş gücünün psikolojik açıdan çok önemli olduğunun belirtildiği raporda, askerlerin orantısız bir ateş gücü karşısında morallerini kaybederek strese kapılacağı ifade edildi.

Raporda bu durum şöyle ifade edildi:

NATO kuvvetlerinin, halihazırdaki topçu sınıfı ağır silah desteği yetersiz. Büyük bir ateş gücüne sahip düşmanla karşı karşıya kaldıklarında bu müttefik kuvvetlerinin moralini olumsuz yönde etkileyecek. Güçsüzlük ve durumsal farkındalık kaybı, birimlerin parçalanmasına önemli ölçüde katkı sağlayan iki önemli faktördür. NATO yeterli önlem almaması halinde, Rus kuvvetlerinin sahip olduğu uzun menzilli silahların hedefi haline geleceğini bilmelidir. Bu anlamda müttefik kuvvetler içindeki topçular bulundurarak psikolojik destek sağlamak şart.”

İNGİLTERE ATEŞ GÜCÜNÜ ARTIRMALIDIR

Birçok Rus ve NATO silah sisteminin karşılaştırıldığı raporda, Birleşik Krallık’ın ateş gücünü mutlaka artırması gerektiği vurgulandı. Raporda, bunun olabildiğince düşük bir maliyetle gerçekleştirilmesi gerektiği savunuldu.

RAPOR NEREDEN ÇIKTI?

Öte yandan Rusya’nın uluslararası yayın kuruluşu Russia Today’ye (RT) yazan İngiliz gazeteci Damian Wilson, 1831’de Wellington Dükü tarafından kurulan ve bu alandaki en eski kuruluş olan RUSI’nin ticari ilişkilerinin bulunduğunu söyleyerek, kuruluşun destekçileri arasında birçok yerli ve yabancı savunma şirketinin bulunduğunu belirtti.

Kuruluşun politik ve ticari bağlarına şüpheci yaklaşan Wilson, ”Söyleyemeye gerek yok. Gördüğünüz gibi RUSI ciddi bir siyasi ve ticari ateş gücüne sahip.” dedi.

Wilson, Rusya ile İngiltere arasında olası bir çatışma görünmezken bu tür bir raporun sadece savunma şirketlerine yarayacağını ileri sürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.