Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakanlık’tan 81 ile market tedbirleri konulu genelge! Satışına izin verilmeyecek!.

Bakanlık’tan 81 ile market tedbirleri konulu genelge! Satışına izin verilmeyecek!.
04.05.2021
A+
A-

Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen “Market Tedbirleri” konulu genelge ile tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağının belirtildiği genelgede, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağına yeniden değinildi.

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan yeni tedbirler duyuruldu.

Buna göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.