Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atama takvimi bugün belli oluyor..
Sigaraya yeniden zam!.
Rekabet Kurumu’ndan META’ya dev para cezası!.
CHP Lideri Özgür Özel MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret edecek..
İstanbul’daki 1 Mayıs olayları ile ilgili 11 kişi tutuklandı!.
Erken seçim kapısını kapatan Özel’i haklı çıkaran anket…
İsmail Kartal için yolun sonu göründü!. Fenerbahçe Mourinho ile anlaşma sağlandı..
CHP’de 2028 Genel Seçim kavgası erken başladı..
Temmuz da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?.
Tüm araçlara TTB zorunluluğu geliyor..
Kabine bugün kritik başlıklar altında toplanıyor..
Bay Davut çok başarılıymış, başarız olan partisiymiş!.
Kahpe evladı Netenyahu kana doymuyor!.
Türkiye ambargosu İsrail basınında!.
1 Mayıs’ta polise saldıran andavallar teker teker paketleniyor..
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
DOLAR 32,2728
EURO 34,7556
ALTIN 2.408,80
BIST 10.267,09

BİNLERCE YURTTAŞ “TERÖRE LANET KARDEŞLİĞE DAVET” ÇAĞRISI YAPTI!.

BİNLERCE YURTTAŞ “TERÖRE  LANET KARDEŞLİĞE  DAVET” ÇAĞRISI  YAPTI!.
14.09.2019
A+
A-

12 ildeki binlerce yurttaş  PKK’nın Diyarbakır Kulp’ta gerçekleştirdiği  saldırıyı  kınamak  için  sokaklara  döküldü..

Terör örgütü PKK’nın Diyarbakır Kulp’ta sivillere yönelik gerçekleştirdiği ve 7 kişinin şehit olduğu saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Bingöl, Elazığ, Hakkari, Şanlıurfa, Muş, Şırnak, Tunceli, Siirt, MardinBatman, Bitlis ve Van’da binlerce yurttaş “Teröre lanet, kardeşliğe davet” yürüyüşüne katıldı.

 

 

BİNGÖL

7 sivilin şehit düştüğü saldırı, Bingöl’de düzenlenen ‘Teröre lanet, kardeşliğe davet’ yürüyüşü ile kınandı. Kentte binlerce kişi Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık teröre lanet okuyarak, kardeşlik mesajı verdi.

ELAZIĞ

Elazığ’da Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde ‘teröre lanet’ yürüyüşü düzenledi. Bu kapsamda bayraklarını alan vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Tekbirler getiren kalabalık, “Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez, Hacire anneler yalnız değil” sloganları atarak Ahmet Aytar Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı.

HAKKARİ

Hakkari’de de “Teröre lanet kardeşliğe davet” yürüyüşüne on binlerce kişi katıldı. İl merkezi, ilçe, belde ve köylerden vatandaşların katıldığı yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde başladı. STK temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte on binlerce kişi ellerindeki bayraklarla yürüyüşe geçtiler. “Terörü lanetliyoruz, Diyarbakırlı annelerin yayındayız, şehitler ölmez vatanlar bölünmez, Hakkari burada hainler nerede, ya Allah Bismillah Allah’u ekber, Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir, ne mutlu Türküm diyene, her şey vatan için, kahrolsun PKK” şeklinde slogan atan kalabalığın arasında arasındaki bir anne de gençlere çağrı yaptı. Dağa çıkarılan gençlere seslenen anne, “Artık annelerinizin yüreğindeki acıyı hafiflettirmek için geri gelin, devletimize teslim olun, kimsenin maşası olmayın” dedi.

ŞANLIURFA

Kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin desteğiyle oluşturulan “Teröre Lanet Platformu” tarafından gerçekleştirilen yürüyüş için çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Balıklıgöl Yerleşkesi’nde toplandı.

Buradan yürüyüşe başlayan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Ulu Cami’ye kadar yürüdü.

MUŞ

DİYARBAKIR’ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Sinan Diger’in (44) memleketi Muş’ta, ‘teröre lanet yürüyüşü’ düzenlendi. Merkez Ulu Camii önünde bir araya gelen kalabalık, sloganlar atarak yürüyüşünü tamamladı.

VAN

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi üyeleri ile binlerce vatandaş, Kurtuluş Parkı’nda bir araya geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak yürüyüşe geçen Vanlılar, Kazım Karabekir Caddesi üzerinden Soydan Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, Beşyol Meydanı ve Sıhke Caddesi üzerindeki Hazreti Ömer Camii önüne geldi. Yürüyüş, burada okunan basın açıklamasının ardından yapılan dua ile sona erdi.

ŞIRNAK

Kentteki çeşitli sivil toplum kuruşlarının girişimiyle Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayraklarıyla ‘Kahrolsun PKK’ ‘Diyarbakır’a selam, direnişe devam’ ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

TUNCELİ

Tunceli’de düzenlenen “Teröre Lanet Yürüyüşü” merkez Atatürk Mahallesi Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde başladı. Daha sonra Türk bayrakları açılarak “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda” sloganları atılarak Tunceli Valiliği önüne kadar yürüdü.

SİİRT

Siirt’te bir araya gelen yüzlerce kişi düzenledikleri yürüyüşle Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde gerçekleştirdiği ve7 sivilin şehit olduğu saldırıya tepki gösterdi.

MARDİN

Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen mitinge, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ile ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

BATMAN

Mardin’de de düzenlenen mitingde çok sayıda yurttaş PKK’ya “yeter” sloganları attı. “PKK Kürtleri temsil etmiyor” pankartlarının gözlendiği yürüyüşte sık sık terör örgütü lanetlenirken, “Türk Kürt Kardeştir” sloganları atıldı.

BİTLİS

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Diyarbakır’da gerçekleştirilen saldırıyı kınamak için yürüyüş düzenledi. Saat 14.00’da bir araya gelen vatandaşlar, bayraklar eşliğinde sloganlar atarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Ulu Cami Meydanı’na gelen kalabalık, burada ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı.

NE OLMUŞTU?

12 Eylül günü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, yola döşenen el yapımı patlayıcı, odun toplamaya giden sivil vatandaşların bulunduğu sivil aracın geçişi sırasında infilak edince 7 vatandaş şehit olmuştu.

12 ilde binlerce yurttaş PKK'nın hain saldırısını kınamak için sokaklara döküldü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.