Site Rengi

HABER ÖZETİ
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Çin’de resmen insan avı başlattılar! İhbar edene ödül veriliyor!. (video haber)

Çin’de resmen insan avı başlattılar! İhbar edene ödül veriliyor!. (video haber)
09.02.2020
A+
A-

Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüsünden ölenlerin sayısı 800’ü aştı. Öte yandan ülkede, hasta olduğu düşünülen biri ihbar edildiğinde 500 yuan (yaklaşık 425 TL) ödül verileceği açıklandı.

Koronavirüs salgınının sıfır noktası olan Hubei eyaletindeki hükümet yetkilileri, salgının yayılmasını önlemek için umutsuzca çaba harcıyor. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı gittikçe artarken, başlatılan yeni bir uygulama dünyayı şoke etti.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkisini giderek artıran ve yeni ismi “yeni koronavirüs zatürresi” (NCP) olarak duyurulan salgın nedeniyle yaşanan can kaybı 812’ye ulaşırken, virüsten etkilenenlerin sayısı 6 bin 188’inin durumu ciddi olmak üzere 37 bin 198’e çıktı.

İngiliz bilim insanları henüz tespit edilemeyen vakalarla birlikte gerçek rakamın 10 kat daha fazla olabileceğini ifade ediyor. Önde gelen İngiliz bilim insanlarından Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu’ndan Profesör John Edmunds, gerçek rakamın açıklanmasının çok zor olduğunu söyledi.

Edmunds, İngiltere’de test işlemini gerçekleştiren 12 merkezin her birinde günde sadece 100 kişiye test yapılabildiğini, bu testlerin de yüzde 100 doğruluk payının olmadığını vurguladı.

Bilim insanları, insan gücünün yetersizliği nedeniyle de sınırların ötesine hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs salgınının gerçek boyutunun bir yere kadar tahmin edilebildiğini söyledi. Koronavirüsün sıradan bir griple karıştırılma olasılığının güçlü olması ya da hiçbir belirti göstermeyen kişinin çevresine virüsü yayabilmesinin de bilim insanlarını endişelendirdiği dile getirildi.

Çin hükümeti, koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan’daki yetkililere, tüm şüphelilerin karantina kampına kapatılmasını emretti. Çin Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan, seferberlik koşullarının yaşandığını hatırlattı. Ardından özel giysili görevliler, Vuhan’da her evi gezip koronavirüs belirtileri gösterenleri zorla kampa götürmeye başladı. Evlerinden sert müdahaleyle çıkarılan kişilerin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Kampın nerede olduğu, kaç kişinin buraya kapatıldığı bilinmiyor.

Koronavirüs salgınının sıfır noktası olan Hubei eyaletinde bugünden itibaren yeni bir uygulama başlatıldı. Hükümet yetkilileri, salgının yayılmasını önlemek için umutsuzca çaba harcıyor. Hubei’nin Fangxian kentinde, yetkililer farklı bir yöntem denemeye karar verdi: Kendini ihbar eden hastalara ödeme yapıyorlar.

Resmi açıklamaya göre, koronavirüsün bulaştığı ve kendilerini hastaneye rapor eden herkese ödeme yapılacak. Yüksek ateşli hastalara 1.000 yuan (yaklaşık 854 TL) ödeme yapılacak. Ateşi olan ve hasta olduğu düşünülen biri ihbar edildiğinde de 500 yuan (yaklaşık 425 TL) ödül verilecek. Yetkililer bu tekliflerin,bugünden 18 Şubat’a kadar geçerli olduğu bildirdi.

Diğer yandan virüs bulaştığı durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 28 bin 942’ye çıkarken, koronavirüs taşıyan kişilerle temasa geçtikleri gerekçesiyle müşahade altına alınanların sayısı 188 bin 183’e yükseldi.

Çin ana karasının dışında vaka sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 26, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak kaydedildi. Son 24 saatte 89 kişinin NCP nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, 2 bin 656 yeni vaka tespit edildi.

Bugüne kadar ölümlerin 780’i NCP’nin merkez üssü olan Hubey eyaletinde yaşanırken diğer eyaletlerden Hınan ve Heylongciang’da 6’şar, Haynan ve Hıbey’de 2’şer Şandong, Sıçuan, Guicou, Gansu, Cilin, Guangdong, Hunan, Anhui eyaletlerinde 1’er kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca merkeze doğrudan bağlı kentlerde Pekin ve Çongçing’de 2’şer, Şanghay ve Tiencin’de birer kişi yaşamını yitirdi. Guangşi Cuang Özerk Bölgesi ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 1’er kişi NCP nedeniyle öldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.