Site Rengi

HABER ÖZETİ
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
Teröristbaşı Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma talimatı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Covid-19 salgınında dünyada son 24 saat..

Covid-19 salgınında dünyada son 24 saat..
03.05.2021
A+
A-

Covid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derledik.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 153 milyon 989 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyon 222 bini, iyileşenlerin sayısı 131 milyon 304 bini aştı.

Vaka sayısı ABD’de 33 milyon 187 bine, Hindistan’da 20 milyon 237 bine, Brezilya’da 14 milyon 754 bine ve Fransa’da 5 milyon 656 bine ulaştı.

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya çapında her iki kişiden birinin geliri azaldı

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde her iki kişiden birinin kazancının düştüğü bildirildi.

Dünya genelinde ayrıca Kovid-19’a karşı bağışıklık sağlamak amacıyla bugüne dek 1 milyar 150 milyondan fazla doz aşı uygulandı.

Kovid-19’un vurduğu Hindistan’da mart ayında en az 7 milyon kişinin daha işsiz kaldığı bildirildi.

Hindistan’ın Karnataka eyaletindeki bir hastane ve bir özel klinikte ise aralarında Kovid-19 tedavisi görenlerin olduğu 24 hastanın oksijen yetersizliği nedeniyle can verdiği iddia edildi.

ABD’nin California eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde, Kovid-19 nedeniyle ölümlerin başlamasından 410 gün sonra ilk defa can kaybının gerçekleşmediği bildirildi.

Almanya’da reel perakende satışlar, Kovid-19 salgınında kısıtlamaların ilk gevşetildiği martta bir önceki aya göre yüzde 7,7 arttı.

İsviçre’de şimdiye kadar 2,6 milyon kişiye Kovid-19 aşısı uygulandığı bildirildi.

 Danimarka, Johnshon and Johnson’ın Kovid-19 aşısını aşılama programından çıkardı

Danimarka’da Sağlık İdaresi, Johnson and Johnson’ın aşısını aşılama programından çıkardığını açıkladı.

Avusturya’nın başkenti Viyana ve Aşağı Avusturya eyaletlerinde, Kovid-19 vakalarındaki günlük artış nedeniyle 1 Nisan’dan itibaren kapalı tutulan alışveriş ve kişisel bakım merkezleri yeniden hizmete girdi.

AB Komisyonu, aşı olanlara seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasını önerdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelere AB tarafından onaylı Kovid-19 aşılarını yaptıran kişilere mevcut seyahat kısıtlamalarını kaldırmalarını tavsiye etti.

AB ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Kovid-19’a karşı geliştirilen BioNTech-Pfizer aşısının 12-15 yaş grubunda kullanılmasının onayı için değerlendirmeye başladığını duyurdu.

AB’de nüfusa oranla ikinci ülke konumunda bulunan Macaristan’da 16 yaş ve üzerinin aşılanmasına gelecek hafta başlanacak.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık (Roland Garros), salgın nedeniyle sınırlı sayıda seyirciyle yapılacak.

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantileyen Inter takımının taraftarlarının dünkü kutlamaları, Kovid-19 önlemlerinin ihlal edilmesi nedeniyle tartışma konusu oldu.

Kenya’da Kovid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Gana’nın, Rusya’nın Sputnik V aşısından 1,3 milyon doz alacağı bildirildi.

Olimpiyatlar, Japonya’da artan Kovid-19 vakalarına rağmen düzenlenecek

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Endo Toşiaki, ülkede artan Kovid-19 vakalarına rağmen, alınan önlemler doğrultusunda turnuvayı düzenleyeceklerini belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti, Pfizer aşılarının ilk kısmını teslim aldı.

Avustralya, Kovid-19 salgınının ciddi boyutlara ulaştığı Hindistan’dan ülkeye dönen vatandaşlarını, para ve hapis cezasına çarptırılabilecek.

Güney Kore Kovid-19 Kontrol Merkezi Klinik Komitesi Başkanı Oh Myoung-don, Kovid-19’a karşı nüfusun yüzde 70’ine bağışıklık kazandırmanın toplumsal bağışıklık hedefine ulaştırmayacağını bildirdi.

Çin’de, ülkeyi yöneten Komünist Partiye bağlı Merkezi Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonuna ait sosyal medya hesabında Hindistan’da Kovid-19 salgınının yol açtığı sıkıntılarla dalga geçen paylaşım yapılması tepki topladı.

Pakistan Başbakanı İmran Han’ın Sağlık Danışmanı Dr. Faysal Sultan, yaptığı açıklamada, Pakistan’ın şimdiye kadar 30 milyon doz Kovid-19 aşısı için anlaşma imzaladığını, bunların 19 milyonunun hazirana kadar ülkeye geleceğini söyledi.

Küba, Kovid-19’a karşı geliştirdikleri iki aşının yaza kadar hazır olmasını hedefliyor

Küba’da Kovid-19’a karşı bağışıklık yaratmak amacıyla geliştirilen iki aşının yaza kadar hazır hale getirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Meksika’da ilk kez bir kişide, Kovid-19’un Hindistan’da ortaya çıkan türü tespit edildi.

Fas da son dönemde Hindistan’da ortaya çıkan Kovid-19’un mutasyona uğramış türünün bulaştığı ilk vakaların ülkede tespit edildiğini duyurdu.

İsrail’de ise ilk kez Kovid-19’un Brezilya ve Şili’de ortaya çıkan türüne rastlandığı bildirildi.

Bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırma, sıcak havanın ve güneşin daha uzun süre görüldüğü bölgelerde Kovid-19 yayılımının azaldığını ortaya koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.