Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li başkan dördüncü sevgilisine ev almış!.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltına alındı..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı..
Uşak Belediye Başkanı tutuklandı..
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eski ABD Başkanı Donald Trump için karar verildi!.

Eski ABD Başkanı Donald Trump için karar verildi!.
14.02.2021
A+
A-

6 Ocak’taki Kongre baskınında rolü olduğu iddiasıyla azil istemiyle Senatoda yargılanan eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yapılan oylama sonucu aklandı.

100 sandalyeli Senatoda eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın suçlu bulunabilmesi için en az 3’te 2 çoğunluğun (67 senatör) Trump aleyhinde oy vermesi gerekiyordu.

Trump, oylama sonucunda 43’e 57 oyla aklandı.

Aklanmasına kesin gözüyle bakılıyordu

Demokratların ve Cumhuriyetçilerin 50’şer sandalyeye sahip olduğu mevcut Senato aritmetiğinde Trump’ın Cumhuriyetçi senatörlerin oylarıyla aklanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu.

Suçlamalar nelerdi?

İddia makamı konumundaki Demokratlar, Trump’ın Kongre saldırısından şahsen sorumlu olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini öne sürdü.

Yargı öncesi hazırlanan yazılı bilgilendirme notunda, Trump’ın seçimin sonuçlarını kabul etmeyi defaatle reddetmesinin “korumak için yemin ettiği cumhuriyete karşı isyana teşvikin” yolunu açtığı ifade ediliyor.

Trump’ın açıklamalarının 6 Ocak günü yapılan “kontrolsüz” gösteriyi her an patlamaya hazır bir barut fıçısına dönüştürdüğünü savunuyorlar.

Demokratlar, “öfkeli kalabalığın” Trump tarafından çakılan bir kıvılcımla “şiddete başvurmaya hazırlandığı” tezini bizzat eski başkanın açıklamalarında kullandığı sözler ve Kongre baskını sırasında çekilmiş görüntüler ile kanıtlamaya çalıştı.

Ayrıca, artık görevde olmamasına karşın Trump’ın “ilk gününden son güne kadar görevde olduğu süre boyunca gösterdiği davranışlardan dolayı hesap vermesi” gerektiği vurgulanıyor.

Demokratlar, eski başkanın ömür boyu kamu görevinden men edilmesini de istiyordu.

Trump kendisini nasıl savundu?

Trump’ın avukatlarının yargılama öncesi hazırladığı bilgi notunda, taraftarlarının Kongre’yi kendi rızalarıyla bastıkları belirtiliyordu.

Avukatları, Trump’ın baskın öncesi yaptığı konuşmanın kışkırtıcı olmadığını öne sürerek, “savaş” çağrısının gerçek değil, mecazi anlamda alınması gerektiğini vurguladı.

Bilgi notunda, “Bu sözleri bağlamından kopartıp ‘isyanı kışkırtmak’ olarak nitelendirmek, Sayın Trump’ın taraftarlarına ‘seslerini duyulmasını’ ‘barışçıl bir şekilde’ sağlamaları gibi ifadeler kullandığı konuşmasının diğer bölümlerini tamamen gözardı etmek anlamına geliyor” ifadeleri yer alıyor.

Avukatların savunmasının bir diğer bacağını da Trump’ın artık görevde olmamasından dolayı bu yargılama sürecinin anayasaya aykırı olduğu tezi oluşturuyor.

Bu teze göre, Trump artık sıradan bir vatandaş olduğu için başkan olarak görevden alınması mümkün değil.

Trump’ın savunma ekibi, bu yargılama sürecini “siyasi bir tiyatro” ve “siyasi bir rakibi ve azınlık partisini susturmayı” amaçlayan “arsızca hazırlanmış siyasi bir oyun” olarak nitelendiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.