Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
DOLAR 32,3454
EURO 34,8734
ALTIN 2.391,18
BIST 10.276,88

Havadan ve yiyeceklerden coronavirüs bulaşır mı?.

Havadan ve yiyeceklerden coronavirüs bulaşır mı?.
18.03.2020
A+
A-

Coronavirüs artık kendisini ülkemizde de göstermeye başladı. Önlem almak için dezenfektanlara akın eden vatandaşların aklında coronavirüs ile ilgili bir sürü sor işaretleri mevcut. Bunlardan bazı sorular ise havadan koronavirüs bulaşır mı, yiyeceklerden corona virüs bulaşır mı sorusu oldu. Peki havadan ve yiyeceklerden coronavirüs insanlara bulaşır mı? İşte coronavirüse dair bilinmeyen soruların cevapları..

Coronavirüs salgın riski nedeniyle ülkemizde önlem üstüne önlem alınmaya başlandı. Vatandaşlar da kendizini koumaya amak için coronavirüs hakkında sorular sormaya başladı. Bunlardan bazı sorular ise havadan coronavirüs bulaşır mı, yiyeceklerden corona virüs bulaşır mı sorusu oldu. Peki havadan ve yiyeceklerden coronavirüs insanlara bulaşır mı? İşte coronavirüse dair bilinmeyen soruların cevapları…

Coronavirüs Türkiye’de görülmeye başlandı. Sağlık Bakanı koca corona virüse yakalanan hastaların Türkiye’de görüldüğünü duyurmasının ardından ülke çapında bir dizi önlemler alınmıştı. Bunların başında okulların tatil edilmesi geliyor. Salgın riskini azaltmak için alınan tedbirler vatandaşlar tarafından takdir toplarken bazı vatandaşlar da kendi koruma yöntemlerini almaya başladı. Bu dönemde kolonya ve alkol bazlı el dezenfektanlarına büyük ilgi oldu. Vatandaşlarda havadan coronavirüs bulaşır mı yiyeceklerden corona virüs bulaşır mı gibi soruları aramaya başladı. İşte soruların yanıtları..

Coronavirüs nasıl bulaşır?

Wuhan şehrinde başlayan bu enfeksiyonun muhtemelen deniz ürünleri ve çeşitli vahşi hayvan et ürünlerinin de satıldığı pazardan insana bulaştığı düşünülmektedir. Şu an hastalığın insandan insana bulaştığı kanıtlanmıştır. Bulaşma şu ana kadar yoğunlukla hasta ile aynı ailede ya da ortamda bulunanlarda ve damlacık önlemlerini almayan sağlık çalışanlarında görülmüştür. Bulaşma genellikle hasta kişinin öksürmesi ve aksırması sırasında oluşan damlacıklarının 1 m’ye kadar yakın temasta ve korunmasız kişilerin solunum yollarından girmesi ile olmaktadır.

Yiyeceklerden koronavirüs bulaşır mı?

Neredeyse tüm dünyayı etkileyen ciddi bir salgın olduğundan konu sadece yiyecek ve içecekler olduğunda dahi herkesin aklında çeşitli sorular, şüpheler oluşmaya başlıyor doğal olarak. Ancak içinizi rahatlatabilecek bir bilgi verelim: Şu ana kadar yaşanan vakalarda ya da yapılan bilimsel araştırmalarda böyle bir bulguya rastlanmamıştır.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (European Food Safety Authority – EFSA)’nın yaptığı açıklama şöyle: “EFSA, dünya çapında çok sayıda ülkeyi etkileyen Coronavirüs hastalığının (COVID-19) patlak vermesine ilişkin durumu yakından izlemektedir. Şu anda gıdanın virüsün muhtemel bir kaynağı veya bulaşma yolu olduğuna dair bir kanıt yoktur.”

Sivrisinek ısırığı coronavirüs bulaştırır mı?

Sivrisinek ısırığı coronavirüs bulaştırır mı? Şimdiye kadar yapılan incelemeler ve bulgularda sivrisinek veya böcek ısırığından bulaşabileceğini gösteren bir kanıt veya bilgiye rastlanmamıştır. Görülen tüm vakalarda, coranavirüs hasta bir kişinin öksürüğü, hapşırdığı zaman etrafa yayılan zerrecikler, burun akıntısı veya tükürük sebebiyle sağlıklı kişilere bulaşmıştır.

Kolonya veya Alkol Coronavirüsü Öldürür mü?
Öncelikle eğer bünyenize coronovirüs girmediyse yani hasta değilseniz alkol virüsün etkisiz hale getirilmesinde oldukça etkilidir. Kolonya da zaten %80 alkol içerdiği için hijyen açısından yararlı olacaktır. Tabi dozunda kullanmadığınız takdirde cildinizde tahriş edebilirsiniz. Ancak hali hazırda hasta iseniz vücudunuza dökeceğiniz ya da içeceğiniz alkol virüsün yok olmasını sağlamayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.