Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu Türkiye ile anlaşmak istediğini açıkladı..
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Özel’e tokat gibi yanıt: Silivri’ye giden İmralı’ya da gider!.
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
Kripto paralar 1 ay da 1,2 trilyon dolar eridi!.
Balıklı Rum Hastanesi’nde 112 milyonluk sahte reçete skandalı!.
Sedat Peker’den Rojin Kabaiş cinayeti ile ilgili delil getirene 25 milyon ödül..
Genel Sağlık Sigortası primine yüzde yüz zam!.
Selahattin Demirtaş Bülent Arınç’ın kendisi hakkındaki açıklamalarını mektubuyla yalanladı!.
CHP’li Başkan Adnan Menderes’i diriltip yeniden asmak istiyormuş!.
CHP’li vekillerin pazar yerlerine nasıl çöktükleri deşifre oldu!.
İki askerin susuzluktan şehit olduğu skandal ile ilgili 4 kişi ordudan atıldı!.
Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu kumarhanede görüntülendi!.
Trump, Epstein dosyalarının açıklanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı..
A Millilerimizin Play-Off’taki rakibi bugün belli oluyor..
İstanbul’daki tüm işletmelere ses ve görüntü kaydeden kamera sistemi zorunluluğu geliyor..
İki belediye başkanı AK Parti’ye katıldı!.
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın yalanı eline yüzüne bulaştı!.
Mazota kazık gibi zam!. Litresi 60 lirayı aşacak!.
Devlet her zaman ki gibi iş işten geçince tedbirleri sıralamaya başladı!.
Ülke de asayişi Sedat peker sağlıyor..
Trump Erdoğan’ın isteği ile Suriye’ye yaptırımları kaldırdı!.
İspanya Türkiye karşısında ölüp ölüp dirildi!.
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
MHP Lideri Bahçeli’nin İmralı çıkışı Ankara’ya bomba gibi düştü!.
IQ Money’e 155 milyar liralık kara para operasyonu..
A Millilerimiz bu akşam İspanya karşısında..
İsteyen öğrenciler üniversiteyi 3 yıl da bitirecek..
Soruşturma izni verilen en çok belediye hangi partinin…
İstanbul’da suya her ay zam uygulaması İBB Meclisi’nde kabul edildi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

‘Hilâl-i Ahmer Koleksiyonu’ havalimanında sergileniyor

TÜRK Kızılay’ın 150’inci yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği, sanat ve insani yardımı bir araya getiren ‘Hilâl-i Ahmer Koleksiyonu’ eserleri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sergilenmeye başlandı.

‘Hilâl-i Ahmer Koleksiyonu’ havalimanında sergileniyor
21.07.2019
A+
A-

TÜRK Kızılay’ın 150’inci yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği, sanat ve insani yardımı bir araya getiren ‘Hilâl-i Ahmer Koleksiyonu’ eserleri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sergilenmeye başlandı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile Türk Kızılay’ı sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldi. Türk Kızılay’ın 150’nci yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği, sanat ve insani yardımı bir araya getiren 'Hilâl-i Ahmer Koleksiyonu' eserleri sergilenmeye başlandı.

Dünyaya Hilal’i armağan eden Türk Kızılay, koleksiyon kapsamında 9’u özel seri sanatçısı olmak üzere toplamda 61 sanatçıya hilal üstüne motifler çizdirdi. Bu eserlerin 30 âdeti Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ziyaretçilere sunuldu.

Sergi, 7 Ağustos’a kadar dış hatlar giden yolcu katında yer alacak. 

“AMACIMIZ TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ KIZILAY’A DESTEK VERMEK”       

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal yapmış olduğu açıklamada, "11 yıldır havalimanının terminal işletmeciliğini yapıyoruz. 11 yıl boyunca burada birçok sergiye ev sahipliği yaptık. Herhalde içlerinde bizim için en önemlisi Kızılay’ın 150’nci yılında hazırlanmış olan Hilâl-i Ahmer Sergisi. Gerçekten çok özel bir sergi. Biz bu projenin içerisinde iki türlü varız. Birincisi böyle önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. İkincisi buradaki eserlerden bir tanesini biz sahiplendik. Eser sahibinin yapmış olduğu bu güzel eser havacılık sektöründe olmamız nedeniyle tasarımı bize çok uygun geldi. Aynı zaman da böyle bir esere de katkıda bulunmak istedik. Çünkü sergiyi gezenler görecekler, Türkiye’nin en önde gelen firmaları burada hilal sahibi. Hepimizin tek bir ortak amacı var. Türkiye’nin göz bebeği Kızılay’a destek vermek” dedi.

“BU SERGİDEN ELDE ETTİĞİMİZ GELİR İLE İNSANİ YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Sergiden elde edilen gelir ile insanı yardımları sürdürdüklerini belirten Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Bugün havalimanında Hilâl-i Ahmer Koleksiyonumuzun sergisini açıyoruz. 7 Ağustos’a kadar Hilâl-i Ahmer, dış hatlar gidiş bölümünde yolcularımız ile buluşacak. Hilâl-i Ahmer Koleksiyonumuzu 150’nci yılımızın kutlamalarına bir anı olarak bırakmak için başlattık. 9’u özel seri çalışan sanatçımız olmak üzere 61 sanatçımız 100’e yakın hilal resmetti. Her birisi kendi dokunuşları, kendine özgü anlatışlarıyla Kızılay’ın hikâyesini insanlarla buluşturmaya gayret etti. Birçok alışveriş merkezinde ve birçok noktada sergilendi. Ağustos başına kadar burada. Buradan sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na doğru yolculuğa çıkacak. Bu hilaller aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Türk Kızılay’ına destek veren iyi kalpli markalar bu hilallerini alıyorlar. Bu anlamda Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işleten firmamız da bir hilal aldı. Bu desteği bize sağlamış oldular. Buradan elde ettiğimiz gelir insanı yardımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Terminal işletmecisi İSG’nin satın aldığı hilali resmeden sanatçı Tuğçe Ülkü Kesen ise "Benim için çok onur verici oldu. Kızılay’ın insanlara ne kadar dokunduğu ile alakalı düşününce bir galaksi çalışması yaptım. Kızılay’ın sanata ve sanatçıya destek vermesiyle bu projeyi üstlenmesi çok güzel ve benim içinde olmam çok onur verici" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.