Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

İmamoğlu’ndan gaziye İSPARK zulmü! İsimlerini sistemden sildiler!.

İmamoğlu’ndan gaziye İSPARK zulmü! İsimlerini sistemden sildiler!.
10.06.2020
A+
A-

HDP desteğiyle İBB’yi ele geçiren ve bazı iştiraklerinde HDP’lilere kadro tahsis eden CHP’li yönetimin, şehit yakını ve gazilerin İSPARK otoparklarından ücretsiz faydalandığı uygulamayı ‘düzenleme’ bahanesiyle iptal ettiği ortaya çıktı.

Yerel seçimlerde 25 yıl aradan sonra CHP’nin ele geçirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir skandal daha patlak verdi. İBB iştiraklerinden İspark’ın gazi ve şehit yakınlarına tanınan imtiyazları iptal ederek ‘ya yeniden başvurun ya da para ödeyin’ dediği belirlendi.

Şehit yakınlarına CHP kancası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otopark işletmesi İspark, gazi ve şehit yakınlarına kancayı taktı. Terör sevici Cumhuriyet gazetesine parasal destek sağladığı için eleştiri oklarının hedefinde yer alan, kurumdaki kontenjanların HDP’lilere dağıtıldığı yönünde eleştirilere maruz kalan İspark’ın, şehit yakınları ve gazilerin İspark otoparklarından ücretsiz faydalandığı uygulamayı ‘düzenleme’ bahanesiyle iptal ettiği ortaya çıktı. Şehit yakını ve gazilerin otomobil plakalarını sistemden tamamen silen İspark’ın, tepki gösterenlere “belgelerinizi yeniden getirin, inceleyelim, onaylarsak ücretsiz kullanırsınız” cevabını verdiği öğrenildi.

Haber bile vermeden iptal ettiler

İspark şokunu yaşayan kahramanlardan biri de Kıbrıs gazisi Kamil Bağcı. 1974’teki tarihi Kıbrıs Barış Harekâtı’nda kahramanca mücadele eden ve yaralanarak gazilik mertebesine ulaşan Kamil Bağcı’nın, İBB’nin tanıdığı cüzi imkanlar arasında yer alan ücretsiz otopark hakkının elinden alındığını öğrenmesiyle şoka uğradığını söyledi. Gazetemiz Akit’in ulaştığı Kıbrıs gazisi Kamil Bağcı, ücretsiz İspark uygulamasının sona erdiğine dair kendisine hiçbir bildirim yapılmadığını ve geçtiğimiz hafta Avcılar ilçesinde İspark görevlisinin kendisinden para istemesiyle durumdan haberdar olduğunu belirtti.

Gazi Bağcı, “Geçtiğimiz hafta Avcılar merkez açık İspark’ta saat 15 civarında, sorun yaşadık. Görevli aracımızın önünü keserek para istedi. Plakamızın sistemde görünmediğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bizlere verdiği karta da itibar edilmedi. Bu zamana kadar devletin ve belediyenin bize olan desteği hiçbir zaman aksaklığa uğramamıştı ama ‘her şey güzel olacak’ diye gelenler şu an İspark otoparklarında bizden para istiyor” dedi. Bağcı, “Gerekçe olarak ise sistemi yeni baştan kurmak için bilgileri sildiklerini söylüyorlar. Hiçbir bilgilendirme yapılmadan bizi silmişler” diye konuştu. Kıbrıs çıkarmasının kahramanlarından gazi Kamil Bağcı, problemin çözümü için başvurduğu yollardan hiçbir netice alamadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Sorunun giderilmesi için bize online başvuru yapmamız gerektiği söylendi, onda da problem çıktı. Sonrasında tekrar gittim, ‘o zaman 153’ü arayacaksınız’ dediler. Alo 153’te ise plakanın sistemde hiç görünmediğini söylediler. Her kafaları estiğinde güncelleme yapacaklar diye benim koşturmam ne kadar mantıklı? Bu topraklar için gözünü kırpadan canını vermeye adanmış gazilere bu muamele reva mıdır?”

İSPARK’a doldurulan HDP’nin rolü mü var?

CHP’nin ittifak ortağı HDP’lileri İspark’a doldurduğu iddiasının akla geldiğini belirten Bağcı, “Biz gazilere ve şehit yakınlarına İspark’ta yapılan bu kötü tutumda HDP’lilerin payı mı vardır, bundan kuşkuluyuz. Gazi ve şehit deyince çılgına dönen HDP’lilerin alerjisi malumdur. İstanbul şehri bu yönetimi hak etmiyor” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet paçavrasına verdiklerini gazilerden istiyorlar

Gazi ve şehit yakınlarının haklarını çiğneyen İspark, terör sevici Cumhuriyet’e parasal destek veriyor. İBB’nin otopark işletmesi İspark, CHP’nin İstabul’da yerel seçimleri kazanmasının hemen ardından kurumsal olarak Cumhuriyet gazetesine abone olmuştu. PKK’lı teröristler için “yere izmarit atmıyorlar” diye güzelleme yapan terör sevici Cumhuriyet gazetesine abonelik için İspark’tan ilk etapta 11 bin 375 TL’lik kaynak akıtılmıştı.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.