TV 100’de Gündeme Dair programında, geçtiğimiz aylarda canlı yayında kavga çıkmıştı.

Programa katılan gazeteci Latif Şimşek, Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un koruması tarafından darbedilmişti.

Konuya ilişkin başsavcılık, sanık Emrah Topal hakkında 3 ayrı suçtan 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması yönünde talimat vermişti.

Bugün ise, İstanbul 32.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık Emrah Topal ve tarafların avukatları hazır bulundu.

“Latif Bey’i eğilmiş ve gözlüğü yere düşmüş pozisyonda gördüm”

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve olay tarihinde programın moderatörlüğünü yapan Pınar Işık Ardor, şu ifadeleri kullandı:

‘Programın ilerleyen dakikalarında gerginlik olmaya başladı. Latif Bey ve Cemal Bey siyasi bir konuda tartışmaya başladılar. O sırada Cemal Bey doz yükselince bir anda yayın ortasında ayağa kalkarak Latif Bey’in koltuğuna doğru yürüdü. Ben o sırada ‘yayını kesin arkadaşlar’ dedim. Daha sonra Cemal Bey bana dönüp ‘yayın kesildi mi’ diye sordu. Ben de ‘evet’ deyince bu kez şiddetli küfürler etmeye başladı. Orada bulunanlar araya girdiği sırada benim arkam dönüktü, sanıyorum Emrah Bey Cemal Enginyurt’a bir darbe vurmuş, ben bunu görmedim. Latif Bey’i eğilmiş ve gözlüğü yere düşmüş pozisyonda gördüm. Sanık Emrah Topal’ın ne sıfatla orada olduğunu bilmiyorum, ben o zaman da koruma olduğunu zannetmiştim.

Latif Şimşek'i darbeden şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis talebi

3 yıla kadar hapis cezası talebi

Son olarak davaya ilişkin mütalaa açıklandı.

Sanık Topal’ın, ‘basit yaralama’ ve ‘hakaret’ suçundan toplamda 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada ayrıca, sanığın ‘tehdit’ suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesi istendi.

“Olmaması gereken bir şeydi”

Bunun üzerine savunma yapan sanık Emrah Topal, şöyle konuştu:

Ben kimseyi tehdit veya hakaret etmedim. Sadece maalesef olmaması gereken bir şeyi yaptım ve müştekiye vurdum. Bu konuda böyle bir suç işlediğimi bildiğimden kendimi savunmadım bile. Olmaması gereken bir şeydi. Diğer suçlamaları ise kabul etmiyorum.

Latif Şimşek'i darbeden şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis talebi

Adli kontrol tedbiri kaldırıldı

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Emrah Topal’ın hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, sanık tarafına açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Latif Şimşek'i darbeden şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis talebi