Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
DOLAR 32,4374
EURO 34,8362
ALTIN 2.447,29
BIST 9.885,71

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: “BU BİR ATEŞKES DEĞİLDİR, ARA VERİYORUZ!.”

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: “BU BİR ATEŞKES DEĞİLDİR, ARA VERİYORUZ!.”
17.10.2019
A+
A-

‘Bu bir ateşkes değildir. Ateşkes iki taraf arasında yapılır. Biz güvenli bölgeden çıkmaları için harekata ara veriyoruz.’

Çavuşoğlu, heyetler arası görüşme sonrası konuşuyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından açıklama yapıyor.

Çavuşoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Amacımız bölgelerden temizlenmesiydi. Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. ABD tarafı meşru çıkarlarının korunması tarafından güvenli bölgenin önemini ve işlevselliğini kabul oldu. Böylelikle ABD tarafı harekatımızın, hedeflerimizin meşruiyetini kabul etmiş oldu. Bundan sonraki süreçte herkesle işbirliğimizi sürdüreceğiz. YPG’nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerin, tahkimatlarının imha edilmesi hususunda mutabakat sağladık.

‘BU BİR ATEŞKES DEĞİLDİR, ARA VERİYORUZ’

PKK/YPG’nin 120 saat içinde güvenlik bölgesinden çıkması için ara vereceğiz.  Bu bir ateşkes değildir. Ateşkes iki taraf arasında yapılır. Biz güvenli bölgeden çıkmaları için harekata ara veriyoruz. Tamamen çıktıktan sonra ancak harekatı durdurabiliriz. Terör unsurların çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır. Biz operasyona ara verdiğimizde ABD tarafı yaptırım girişimleri durduracaktır. Bu 120 saat içinde YPG unsurları çıktıktan sonra ancak harekatı durdurabiliriz. Şu andaki mevcut yaptırımlar kaldırılacaktır. DAEŞ’le mücadele içinde tabii ki eşgüdüm ve işbirliği içerisinde çalışacağız. DAEŞ’a karşı Türkiye çok kararlı bir mücadele vermişti.

Bu sonuca sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sayesinde ulaştık. Ayrıca dünden beri Amerika’dan heyetler vardı. Esasen sayın Cumhurbaşkanımızın Trump’la Bakü’de yaptığı telefon görüşmesinde ‘heyetleriniz gelsin ondan sonra konuşalım’  demişti. Mili Savunma Bakanlığı arkadaşlarımızla, MİT ve bakanlığımızdaki arkadaşlarımızla bunu yürüttük. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

‘MÜNBİÇ VE DİĞER KISIMLARI RUSYA İLE GÖRÜŞECEĞİZ’

Bildiğiniz gibi bu bölgeden ABD askerleri çekiliyor. Bu bölgede Münbiç dahil bazı bölgelerde rejim var, Fırat’ın doğusunda bizim sınırımıza yakın bölgelerde rejimin olduğunu biliyoruz. Aynel Arab ve Kobani bölgesine de  rejim unsurları ve Rusya girdi. Dün akşam sayın Cumhurbaşkanımız, Putin’le telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Sayın Putin de atacağımız adımları görüşmek üzere sayın Cumhurbaşkanımızı Soçi’ye davet etti. 20 mil 32 kilometre derinlikte ve de Fırat’ın doğusunda Irak sınırına kadar yani 444 kilometrelik uzunlukta hiçbir teröristin kalmaması ve güvenli bölge olarak tesis edilmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli vurguladığı gibi bu bölgelere Suriye’de evini terk etmek zorunda kalan bizdeki ve Suriye’deki insanların dönmesi söz konusu. Güvenlik boyutu önemli ama bunun insani boyutu ve insanların dönmesi var. 444 kilometre derinlikli bölge. Bir kısmını Amerika ile hallediyoruz, Münbiç ve diğer kısımlarını Rusya ile görüşeceğiz.

‘TRUMP’IN DAVETİ HALA GEÇERLİ’

Burada sadece YPG’lilerin çekilmesi değil, elindeki silahların alınması, sadece ellerindeki silahların alınması da yeterli değil, tüm mevzilerinin kullanılmaz hale getirilmesi ve tahkimatların yıkılması dahil hepsi var. Diğer taraftan Trump davet etti. Bugün de gördük ki, davet hala geçerli. Tabii ki önümüzdeki süreçte inşallah bu ortak açıklamanın içinde yer alan unsurlar başarılı bir şekilde yer alır. Beklentiler karşılanır, adımlar atılır ve bu ziyarette o şartlarda gerçekleşir.

Şimdi ABD’nin başkanlık kararıyla bir yaptırımı oldu. Sınırlı bir şekilde bazı bakanlarımız üzerine. Bunların fiiliyatta bir önemi yok. Hiçbir bakanımız ABD’de malı yok. 120 saatlik ara verme var, durma değil. Bu teröristlerin buradan çıkması için. Bunu ABD yapacak. ABD’nin taahhüdü ilave yaptırımlarla ilgili bir çalışma olmayacak. 120 saat sonra bu teröristler tamamen çekilirse o zaman harekatı durduracağız. Bu gerçekleştiği andan itibaren de şu andaki mevcut yaptırımlar da ortadan kalkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.