Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
DOLAR 32,5556
EURO 34,9560
ALTIN 2.459,17
BIST 9.885,69

Milli Piyango ikramiyesi ile kararan hayatların ibretlik hikayeleri!.

19.12.2019
A+
A-

Milli afete dönüşen Milli Piyango rezaletine yönelik kuyruklar almış başını giderken, geçmiş senelerde milyonerliğin tadına bakmış sözde talihliler farkında olmadan kendi sonlarını hazırladı. Lüks ve şatafatla dolu geçen birkaç senenin ardından başladıkları yere dönen haramzedelerin kimisinin ailesi dağılırken, kimisi intihara sürüklendi. Haram paradan hayır göremeyen hatta eski hallerini mumla arayanların kimisi de bir sokak başında kimsesiz bir şekilde öldü..

Hem bireysel, hem ailevi hem de toplumsal yozlaşmaya yol açan felaket biletine umut bağlayanlar, Müslüman toplumun manevi huzuruna adeta kurşun sıkıyor. Anadolu kültürüyle yoğrulmuş topraklarımızdaki şeytani tuzaklardan biri olan Milli Piyango rezaletine yönelik kuyruklar almış başını giderken, geçmiş yıllarda büyük ikramiyeyi kazanan sözde talihlilerin pek çoğu bugün sefalet içinde yaşıyor. Milyonlarca insan oturdukları yerden milyonların hayalini kurarken, piyango çekilişi neticesinde hak etmediği parayı kazanan kişilerin sonu hep hüsran oluyor. Haram paranın hayır getirmeyeceği ise ibretlik hayat hikayeleri ile bir kez daha gözler önüne seriliyor.

Eski hayatım daha güzeldi..

1995’in talihlisi Ayhan Yalçınkaya devlet memuruydu. Büyük ikramiyenin sahibi olunca memuriyetten istifa etti ve ticarete atıldı. İkramiyeyi kazandıktan sonra tanıdıkları borç için kapısına yığıldı. Bütün dostlarını kaybetti. Psikolojisi bozuldu ve bir yıl dışarı çıkamadı. Nihayetinde nakit parası bitti. Hasta oldu; doktora gidemedi. Yalçınkaya bir röportajında, “Eskiden daha güzel bir hayatım vardı. Memurluğa dönmek istiyorum” demişti..

İşportacı Hasan Özcan da 1993’te piyangodan büyük ikramiye kazandı. Parayı faize yatırıp evlendi. Uzun tatillere çıktı. Para hızla tükendi, son 11 milyarıyla da İmarzede oldu. Özcan şimdi asgari ücretle tornacılık yapıyor..

Huzur değil felaket getirdi..

Milli Piyango’nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazanan Adanalı Cem Postacı, paranın kendisine aradığı huzuru vermediğini söyledi. 1996’da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, “Talih kuşu bize huzur değil, felaket getirdi” dedi. Turhal’da yaşayan 3 çocuk babası Nusrettin Çınar’a ise Milli Piyango’dan 6 milyar lira çıktı. 1995 yılında iflas etti. Çınar, yaşadığı olayları şöyle anlattı: “70 milyon kişinin aldığı biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin âhı var üstünde, hayrı olmaz.

Örnekleri Türkiye ile sınırlı değil..

Dünyadaki loto, piyango talihlilerinin yüzde 50’sinin hayatının son yıllarını sefalet içerisinde tamamladığı görüldü. ABD’li Jock Whittaker’in biletine 2002 yılında 410 trilyon lira para çıktı. ABD tarihinin en büyük ikramiyesini kazandıktan sonra 7 defa evi soyuldu, 3 kez de arabası çalındı. İçki ve kumar düşkünü Whittaker’in dostlarından biri, içkisine uyku ilacı koyup 2 milyon dolarını çaldı. Torunu olan Brandi Bragg ise fidyecilerce hunharca öldürüldü. Jack, bir süre sonra iflas etti. 1986’da Jeffrey Dampier, şans oyunlarından 20 milyon dolar kazandı ve elindekileri ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşmaya başladı. Ne yazık ki bunlar yeterli olmadı. Dampier’in üvey kız kardeşi ve kızın erkek arkadaşı, milyoneri kaçırdılar ve öldürdüler..

İşte kazandıklarını zannedip kaybedenler:

Ne parası kaldı ne ailesi..

2012 yılında Milli Piyango çekilişinden, 10 milyon TL kazanan 74 yaşındaki Yusuf Akoğlu’nun yüzü bir türlü gülmedi. İlk önce 6 milyon TL verdiği oğulları tarafından terk edilen Akoğlu, sonra da 7 ay önce evlendiği eşinden ayrıldı. Öte yandan, Milli Piyango’nun 2005 yılındaki çekilişinde, 9 çocuk babası ve işsiz olan Ahmet Bayram’a büyük ikramiye isabet etti. 1 milyon 250 bin TL kazanarak bir anda zengin olan Bayram, önce eşini boşadı. Bayram, tüm parasını kumarda yedikten sonra evinin banyosunda intihar etmiş vaziyette bulundu..

Başladığı yere geri döndü..

Ordu’da 2003 yılında tek başına 844 milyar lira kazanan çaycı Hayri Kaya, kazandığı parayı tüketince yeniden çaycılık yapmaya başladı. Kaya, sürekli şans oyunları oynadığını, 2003 yılında şanslı 6 numarayı bilerek büyük ikramiyeyi kazandığını belirterek, kazandığı paranın kendisine şans değil, adeta uğursuzluk getirdiğini ifade etti. 1998’in Milli Piyango talihlisi Semra Kozan ise haram paradan hayır gelmediğini yaşayarak gördü. Kozan’ın 18 yıllık yuvası dağıldı. Aldığı yazlık yıkıldı. Lüks arabasıyla kaza yapan oğlu ölümden döndü..

Kazandı ama yine boyacı..

Milli Piyango’dan 1982 ve 1984 yıllarında 2 kere büyük ikramiye kazanan “piyango tiryakisi” Mustafa Savgan da, paranın mutluluk getirmediği “talihli”lerden. Savgan, şu anda iki büyük ikramiye kazanmış bir ayakkabı boyacısı olarak hayatını sürdürüyor. Diğer yandan, Mehmet Sarıoğlu’nun 1975 yılında aldığı Milli Piyango biletine ikramiye çıktı. Hiç evlenmeyen ve hamallık yaparak geçimi sağlayan Sarıoğlu 83 yaşında evinin yanması sonucu dışarıda kaldı. Kimsesi olmayan Sarıoğlu’nun Sarayköy Devlet Hastanesi’nde yapılan otopside donarak öldüğü belirlendi..

Donarak yaşamını yitirdi..

1975 yılında büyük ikramiye isabet eden Mehmet Sarıoğlu, evinin yanması sonucu sokakta kaldı ve donarak öldü..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.