Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hamas-İsrail arasındaki esir takası müzakereleri resmen başladı..
Kurum’dan İmamoğlu’nu terletecek sorular: MADEM ENGELLEDİK NEREDE BU HARCADIĞIN MİLYARLAR!.
Fenerbahçe ligden çekilme kararı için olağanüstü genel kurula gidiyor!.
Ali Babacan’dan Ümit Özdağ itirafı: SEÇİM KAZANMAK İÇİN ÜLKEYİ PEŞKEŞ ÇEKMİŞLER!.
Kaftancıoğlu CHP İl Binasındaki milyon dolarlar skandalı ile ilgili ifadeye çağrıldı!.
Hakan Fidan 7 Şubat MİT krizinin detaylarını ilk kez açıkladı..
Başkan Erdoğan’dan orduya Suriye ve Irak mesajı: Harekâta Hazır Olun!.
TİP’in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan’dan partisine rest: YOLUMA TEK BAŞIMA DEVAM EDECEĞİM!.
Bakan Yerlikaya olaylı Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası soruşturma açıldığını duyurdu!.
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası saha savaş alanına döndü!.
Putin yüzde 87 ile tekrar Rusya Devlet Başkanı oldu..
DEM Parti Nevruz kutlamalarını Öcalan posterleriyle süsledi!.
Bakan Özhaseki Yarısı Bizden Kampanyasının detaylarını açıkladı..
Emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak..
İstanbul’u kaybetme korkusu tıpış tıpış Ayasofya’a getirdi!.
Kredi kartı nakit çekim faizleri yükseldi!.
2028’de 20 adet KAAN Savaş Uçağı THK envanterine giriyor..
Akşener’den Erdoğan’a çağrı: BUNLARI YAP TÜM OYLAR SENİN OLSUN!.
Balya balya para skandalının ardından Fatih Keleş’in ifadesi ortaya çıktı!.
Turgut Altınok malvarlığını açıkladı..
Yardım ve yataklık yapan babaya adli kontrol kıyağı!.
Özgür Özel seçimleri kaybederse istifa edecekmiş!.
Saadettin Saran Fenerbahçe Başkan Adaylığını resmen açıkladı..
CHP’nin anketçisi İmamoğlu’nun tehditlerine maruz kaldığını açıkladı!.
Seçim öncesi vatandaştan dolara hücum!.
CHP’nin Kandil ile iletişim görevini SİHA Sezgin yürütüyor!.
2023 yılında 47 milyar TL vergi kaçırıldığı ortaya çıktı!.
Kaçak anne ile katil oğlunun ABD’de keyfi yerinde!.
Kahpeliğin böylesi!. Hem Gazze’ye yardım edip hemde İsrail’e silah veriyorlar!.
Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem..
DOLAR 32,3410
EURO 35,0620
ALTIN 2.238,57
BIST 8.790,47

”Nusret-2021 Davet Tatbikatı” Saros Körfezi’nde başladı!.

”Nusret-2021 Davet Tatbikatı” Saros Körfezi’nde başladı!.
19.10.2021
A+
A-

Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Çanakkale Askeri Müze Komutanlığı Yüzbaşı Ahmet Saffet Konferans Salonu’nda verilen basın brifinginde, tatbikatın amacının katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak, farklı ülkelerden mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olduğunu bildirdi.

Tatbikat kapsamında mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimler verileceğini belirten Tezcan, “Dost ve müttefik ülkelerin yakın ilgisi ve yüksek oranda katılımı, tatbikatın karşılıklı iş birliği ve birlikte çalışabilirliğe katkısını ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.” dedi.

Tuğamiral Tezcan, faaliyet sürecinde insansız otonom su altı araçlarının tespit ve teşhis amacıyla kullanılacağını aktardı.

Tatbikatta yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Tezcan, şöyle devam etti:

“Mayın karşı tedbirleri harekatının yanı sıra gemilerimize önemli bir tehdit teşkil eden asimetrik unsurlar ve hava tehditlerine karşı kuvvet koruma eğitimleri icra edilecektir. Bu harekat insansız hava araçlarımız tarafından da desteklenecektir. Çanakkale Liman ziyareti kapsamında sosyal, kültürel faaliyetler icra edilecektir. Ayrıca Nara Askeri Limanı ile tarihi Nara Kalesi’nde mayın harbi ve su altına yönelik faaliyet yürüten savunma sanayi firmaların sergisi ve sunum gösterileri izlenebilecektir. Bir mayın bile büyük bir gemiyi etkisiz hale getirecek kadar güçlüdür. Önemli olan mayının nereye döküldüğü, ne tipte bir mayın olduğu hususları burada devre giriyor. Mayınlar etkilidir. Bu nedenle de tüm ülkeler bu mayın silahına yatırımlarını sürdürmektedir. Bu kadar unsur hem mayına yönelik faaliyetleri hem de mayın karşı tedbirlerine yönelik faaliyetlerini icra etmektedir. Bu nedenlerden dolayı icra etmektedir. Dolayısıyla mayın silahı önemini hala korumaktadır.”

– DENİZLERDE BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NDAN KALMA MAYINLARIN DURUMU

Tezcan, NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubunun 1999 yılında kurulduğunu, o tarihten bu yana aktif olduğunu belirtti.

Her sene bu görev grubuna 3 periyot halinde tetkik ettiklerini anlatan Tezcan, şu bilgileri paylaştı:

“Şu anda da TCG Edincik mayın avlama gemimiz bu grubun içindedir. Her sene 3 periyot halinde faaliyet icra edilmektedir. Bu unsurlar herhangi bir NATO ülkesine karşı yapılacak mayın döküş harekatında ani reaksiyon göstererek, bu mayınların tespit edilmesi ve toplanması faaliyetini yerine getirmek üzere sürekli hazır halde beklemekte, liman ziyaretleri yapmakta, eğitimlerini pekiştirmekte ve iş birliği koordinasyon faaliyetlerine sürekli şekilde devam etmektedir. Burada önemli diğer bir konu da bu yaz, haziranın sonunda NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubunun komutası Türkiye’ye geçecektir. Türkiye 1 sene boyunca NATO unsurlarının mayın gemilerinin, bu göreve kastedilen gemilerin komutanlığını icra edecektir.”

Tuğamiral Tezcan, denizlerde Birinci Dünya Savaşı’ndan kalan mayınların çoğunun yerinin bilindiğini dile getirdi.

Bu mayınların, aradan 100 yıldan fazla zaman geçtiği için etkilerini kaybetmiş olduklarını değerlendirdiklerini kaydeden Tezcan, “Bu mayınların yerleri denizcilere ilanlarla belirtilir. Biz tespit olması durumunda mayınlar hakkında incelemeler yapmaktayız ama şu ana kadar kimseye zararı olmamıştır.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından TCG-Nusret önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Toplantıya, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, 1’inci Arama Tarama Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Cem Hasanoğlu, 2’nci Amfibi Gemiler Filotillası Komodoru Deniz Albay Birol Tütüncü, SNMCMG-2 Komodoru Albay Javier Nunez De Prado ve SNMCMG-2 Kurmay Başkanı Binbaşı Alesso Di Stefano ile NATO ve dost ülkelerin askerleri katıldı.

Daha sonra su altı faaliyetlerine yönelik faaliyet gösteren savunma sanayi firmaları tarafından Nara Askeri Limanı ile tarihi Nara Kalesi’nde sergi ve sunum faaliyeti gerçekleştirilecek.

28 Ekim’de sona erecek tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Mayın Filosu Komutanlığı ve bağlısı 6 mayın avlama gemisi, 1 komuta kontrol gemisi, 1 korvet, 2 karakol botu, 1 helikopter, 1 su altı savunma görev timi, 1 hafif otonom su altı aracı timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 4 F-16 ve 1 C-130 ile Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 Sahil Güvenlik Botu, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 bünyesinde İspanya’dan 1 komuta kontrol gemisi, İspanya, İtalya, Türkiye ve Yunanistan’dan birer mayın avlama gemisi olmak üzere 5 gemi, Belçika ve Romanya’dan Patlayıcı Maddeleri Etkisiz Hale Getirme (EOD) ve Otonom Sualtı Aracı (AUV) Timleri, Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Irak, Kore, Katar, Libya, Malezya, Pakistan, Romanya, Tanzanya, Ukrayna ve Umman’dan 57 gözlemci ve 3 karargah subayı katılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.